• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / Haarmasker van Henna en Kokos

Haarmasker van Henna en Kokos

28 mei 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Henna_Header-001Ben jij ook één van die vrouwen (of mannen) die elke 2 maanden het haar verft? Dan is deze post voor jou! Ik verf al sinds mijn 16e mijn haren, en ik heb onderhand alle kleuren van de regenboog gehad! Een jaar geleden was ik nog platina blond, alleen was mijn haar daarna meer dood als levend. Dus ik ben een offensief gestart. Na de zomer van 2012 ben ik een half jaar gestopt met haren verven. Ik ging van lichtblond naar een kleur die heel dicht bij mijn eigen haar kleur lag, en daarna heb ik het een half jaar niet meer geverfd. Mijn uitgroei was nog steeds zichtbaar, maar dat is gewoon even door de zure appel heen bijten. Want als het minimaal een half jaar niet meer geverfd  is met chemische verf (die je bij de drogist en zo koopt), dan kun je overstappen naar Henna!

Henna is een Oosterse heester plant, waar uiteindelijk poeder van wordt gemaakt, en die je met heet water tot een papje voor je haar mengt. Doordat dit dus een 100% plantaardig product is en geen ammonia bevat, is het supergezond voor je haar. Het beschermt in extreme weersomstandigheden, en geeft het haar glans en volume. Henna is tevens in meerdere kleurvarianten beschikbaar, dus er is voor elk wat wils. Ik koop mijn henna bij Erica, want er zit een vestiging op Hoog Catherijne (Utrecht).

Speciaal omdat ik mijn haar dus nog extra aandacht en verzorging dien te geven (omdat het ernstig beschadigd is), meng ik ook kokosvet door mijn Henna papje: gewoon de kokosvet die je ook gebruikt bij het bakken of wokken (voorwaarde is alleen dat het een 100% pure kokosvet is, en geen additieven bevat). Dit heb ik op verschillende beauty blogs voorbij zien komen, en dacht meteen: dat kan wel wat voor mij zijn! De kokos maakt het haar namelijk heerlijk zacht. Ik heb hierna alleen nog even mijn puntjes bijgeknipt, en je kunt het verschil zelf bewonderen.Henna 2b-001Tips voor verven met Henna:

1) Was je haren een paar dagen niet. Henna pakt het beste op ‘vies’ haar.
2) Gebruik géén metaal bij het bereiden van Henna, omdat dit kan gaan
oxideren en dan wordt je haar groen. Gebruik liever een plastic bakje
en plastic lepel hiervoor.
3) Smeer je voorhoofd (voor de haarlijn), oren en nek in met vaseline.
Zo voorkom je dat de Henna zich hier aan de huid hecht, en je na het
douchen vol donkere vlekken zit (die er weer heel moeilijk af gaan!)
4) Voeg twee grote lepels 100% kokosvet toe aan je bakje, vóórdat je het
kokende water erbij voegt. Het vet lost namelijk op in het hete water.
Henna 1-0015) Nadat de Henna is aangebracht in het haar, steek je het haar op, en
omwikkel je dit met huishoudfolie (Net als een mummie) of knoop een
plastic tas om je hoofd. De warmte die zich daaronder ontwikkeld is
alleen maar beter voor de kleur.
5) Laat de Henna zo lang mogelijk intrekken! Minstens 1 uur, maar ik doe
dit gerust 6 uur. Omwille de warmte ontwikkeling, adviseer ik je
tissues bij de hand te houden, voor het geval de Henna gaat ‘druppen’
langs het hoofd, oor, of nek.

 

Hebben jullie ooit eens je haren geverfd met henna? Of je gebruik je zelf wel eens kokosolie als beauty product?

Groetjes,

Betty

Category: Overige Tags: Beauty, DIY, Henna, kokos, vasline, verven

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Basilicum Pesto met pijnboompitten
Volgend bericht: Filmpje: Shoppen bij The Body Shop »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in