• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek Week 28

Eetdagboek Week 28

14 juli 2015 Door Betina Oostveen Reageer

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_header-002

Het is inmiddels al weer 3 weken geleden, dus het werd hoog tijd voor een nieuwe Eetdagboek! Zo nu en dan post ik gewoon een uitgebreid logboek van wat ik in een week eet, want ik weet immers hoe leuk jullie het vinden om te lezen! Niet elke week hoor, maar met name als ik een toffe eetweek of nieuwe recepten voor jullie heb. Zo blijven we elkaar toch een beetje inspireren. Bij deze het eetdagboek van afgelopen week:

Eetdagboek Maandag:

Een goede voorbereiding is het halve werk: in het weekend had ik behoorlijk wat quinoa voorgekookt, dus het onbijt bestond uit een Quinoa ontbijt bowl met aardbeien en cacaonibs. Daar drink ik een kop groene thee met citroen bij.

Daarna wordt het tijd om aan het werk te gaan, en bestaat de lunch uit een lowcarb salade van gegrilde courgette linten (uit het tosti ijzer), partjes tomaat en een flinke schep huttekase. Tussen de middag eet ik nog een appeltje voor de dorst en tik ik een espresso weg.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_maandag_2

Savonds is het nog lekker warm, maar ben ik te beroerd om de BBQ aan te steken. Dus het wordt een rundertartaartje uit de grilpan, met parten courgette en groene asperges.

Als toetje neem ik enkel nog 3 blokjes pure chocolade.

Eetdagboek Dinsdag:

Vandaag staat wederom een Quinoa ontbijt bowl op het menu, dit keer met blauwe bessen en walnoten. Dit is zo’n heerlijk voedzaam en vullend ontbijt!

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_dinsdag

Eenmaal op het werk hebben we een jarige job en dat wordt gevierd met een bladerdeegtaartje met kersen. En ik drink hier een cappuccino bij.

Tussen de middag is het nog steeds feest en wordt er zelfs eten voor mij bezorgd: een kaiserbolletje met kaas en een bruine pistolet met rauwe ham, mosterdressing en komkommer. Oh ja en twee glazen Jus dorange.

s’avonds kookt mamma en dat wordt een ovenschotel van laagjes aubergine, met een gehakt/ui/tomaat vulling. Ook weer lekker lowcarb dus!

Eetdagboek Woensdag:

Vandaag heb ik een dagje vrij, maar de regen gooit roet in al mijn plannen en afspraken  🙁  Dus beur ik mijzelf weer even op met een portie scrambled eggs en uitgebakken bacon. Heerlijk met een kopje groene thee op de bank, terwijl het buiten stormt en ik lekker droog zit!

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_woensdag_1

Tussen het bloggen door lunch ik met een groene smootie van  spinazie, banaan, kiwi, aardbei, gojibessen, chiaazaad, pompoen & zonnebloempitten. Zo heb ik weer genoeg energie om door te gaan.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_woensdag_2a

S’avonds pak ik dan ook lekker uit met een risotto met champignons en porcini. Heerlijk comfort food op zo’n druilerige dag!

 

Eetdagboek Donderdag:

Gelukkig weer een beetje zonneschijn en ook in mijn glas! Het ontbijt bestaat uit een Mango smoothie met avocado en een kop gember thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_donderdag_1b

Daarna weer op naar kantoor, waar ik lunch met een dubbele speltboterham met vockingworst en roomboter. En een geroosterde speltbotherham met eiersalde en plakjes komkommer. Tussen de middag lepel ik een grapefruit uit.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_donderdag_2a

S’avonds heb ik zin in linzen, dus maakte ik weer mijn vegetarische linzensalade met prei, champignons en fetakaas.

Als toetje eet ik een Cherry Tart uit de nieuwe collectie van Marks & Spencer.  Die hebben nu allemaal nieuwe Engelse producten in de schappen liggen.

 

Eetdagboek Vrijdag:

Vandaag kom ik een beetje traag op gang, maar gelukkig is Dylan zo lief om een havermout ontbijtje voor me te maken. En dat met een flinke hand aardbeien en cacaonibs. Heel lief van hem.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_vrijdag_1

Daarna weer op naar kantoor, waar ik s’middags een ham-kaas tosti maak (met ketchup erbij natuurlijk) en ik snack er ook 1/3 komkommer bij.

Voor het vieruurtje neem lekker een espresso en een banaan.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_vrijdag_2

Savonds staat er een pasta op het menu:  Rigatoni met gehakt, champignons en tomatensaus. Hallo Pasta: ik heb jou wel even een poosje gemist hoor !(ivm bikinibodychallenge).

 

Eetdagboek Zaterdag:

Vandaag komt een vriendin op bezoek met haar dochtertje, dus trekt tante Betty natuurlijk vanalles uit de kast om die twee het naar hun zin te maken. We brunchen dan ook met witte bolletjes met kip knakworstje, mini-croissants met aardbeienjam, we happen wat LaVacheQuiRit kaasjes weg en sluiten af met een raketje ijsje. De temperaturen zijn inmiddels behoorlijk opgelopen, dus met name dat laatste had ik wel echt zin in!

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_zaterdag

In de middag storten Dylan en ik ons op de voortuin: onkruid verwijderen en nieuwe plantjes geplaatst. Het is nu weer een vrolijke boel geworden, dus een Dr. Oetker pizza met spinazie + een glas rode wijn,  hadden we wel verdiend.

 

Eetdagboek Zondag:

 

Deze morgen staat een babyshower van een vriendin gepland. Maar niet voor ik de deur uit ga met een flink glas vers geperste Jus d’orange en twee witte bolletjes kaas (die had ik nog over van gisteren). Tijdens de babyshower stond uiteraard een taart, koekjes, spekjes en mini-sandwiches op het menu. Ik ben ergens de tel kwijtgeraakt, but who cares: het is feest!

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_zondag

S’avonds breng ik nog even wat qualitiy time in de keuken door, en bak een bananabread. Dat is een heerlijk en handig tussendoortje voor komende week. En wagen wij ons aan een heus broodje rosbief! Dit recept komt komende week nog online!

Oh ja, en het toetje is natuurlijk een plakje bananabread. En dan zit de week er al weer op!

 

Hoe was jullie week? Staat er in dit dagboek misschien een lekker recept dat je meteen wilt gaan uitproberen?

Laat het me weten! Tot de volgende keer!

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: eetdagboek, persoonlijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Groene smoothie met andijvie
Volgend bericht: Zelf Milkshakes maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee