• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek Week 28

Eetdagboek Week 28

14 juli 2015 Door Betina Oostveen Reageer

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_header-002

Het is inmiddels al weer 3 weken geleden, dus het werd hoog tijd voor een nieuwe Eetdagboek! Zo nu en dan post ik gewoon een uitgebreid logboek van wat ik in een week eet, want ik weet immers hoe leuk jullie het vinden om te lezen! Niet elke week hoor, maar met name als ik een toffe eetweek of nieuwe recepten voor jullie heb. Zo blijven we elkaar toch een beetje inspireren. Bij deze het eetdagboek van afgelopen week:

Eetdagboek Maandag:

Een goede voorbereiding is het halve werk: in het weekend had ik behoorlijk wat quinoa voorgekookt, dus het onbijt bestond uit een Quinoa ontbijt bowl met aardbeien en cacaonibs. Daar drink ik een kop groene thee met citroen bij.

Daarna wordt het tijd om aan het werk te gaan, en bestaat de lunch uit een lowcarb salade van gegrilde courgette linten (uit het tosti ijzer), partjes tomaat en een flinke schep huttekase. Tussen de middag eet ik nog een appeltje voor de dorst en tik ik een espresso weg.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_maandag_2

Savonds is het nog lekker warm, maar ben ik te beroerd om de BBQ aan te steken. Dus het wordt een rundertartaartje uit de grilpan, met parten courgette en groene asperges.

Als toetje neem ik enkel nog 3 blokjes pure chocolade.

Eetdagboek Dinsdag:

Vandaag staat wederom een Quinoa ontbijt bowl op het menu, dit keer met blauwe bessen en walnoten. Dit is zo’n heerlijk voedzaam en vullend ontbijt!

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_dinsdag

Eenmaal op het werk hebben we een jarige job en dat wordt gevierd met een bladerdeegtaartje met kersen. En ik drink hier een cappuccino bij.

Tussen de middag is het nog steeds feest en wordt er zelfs eten voor mij bezorgd: een kaiserbolletje met kaas en een bruine pistolet met rauwe ham, mosterdressing en komkommer. Oh ja en twee glazen Jus dorange.

s’avonds kookt mamma en dat wordt een ovenschotel van laagjes aubergine, met een gehakt/ui/tomaat vulling. Ook weer lekker lowcarb dus!

Eetdagboek Woensdag:

Vandaag heb ik een dagje vrij, maar de regen gooit roet in al mijn plannen en afspraken  🙁  Dus beur ik mijzelf weer even op met een portie scrambled eggs en uitgebakken bacon. Heerlijk met een kopje groene thee op de bank, terwijl het buiten stormt en ik lekker droog zit!

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_woensdag_1

Tussen het bloggen door lunch ik met een groene smootie van  spinazie, banaan, kiwi, aardbei, gojibessen, chiaazaad, pompoen & zonnebloempitten. Zo heb ik weer genoeg energie om door te gaan.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_woensdag_2a

S’avonds pak ik dan ook lekker uit met een risotto met champignons en porcini. Heerlijk comfort food op zo’n druilerige dag!

 

Eetdagboek Donderdag:

Gelukkig weer een beetje zonneschijn en ook in mijn glas! Het ontbijt bestaat uit een Mango smoothie met avocado en een kop gember thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_donderdag_1b

Daarna weer op naar kantoor, waar ik lunch met een dubbele speltboterham met vockingworst en roomboter. En een geroosterde speltbotherham met eiersalde en plakjes komkommer. Tussen de middag lepel ik een grapefruit uit.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_donderdag_2a

S’avonds heb ik zin in linzen, dus maakte ik weer mijn vegetarische linzensalade met prei, champignons en fetakaas.

Als toetje eet ik een Cherry Tart uit de nieuwe collectie van Marks & Spencer.  Die hebben nu allemaal nieuwe Engelse producten in de schappen liggen.

 

Eetdagboek Vrijdag:

Vandaag kom ik een beetje traag op gang, maar gelukkig is Dylan zo lief om een havermout ontbijtje voor me te maken. En dat met een flinke hand aardbeien en cacaonibs. Heel lief van hem.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_vrijdag_1

Daarna weer op naar kantoor, waar ik s’middags een ham-kaas tosti maak (met ketchup erbij natuurlijk) en ik snack er ook 1/3 komkommer bij.

Voor het vieruurtje neem lekker een espresso en een banaan.

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_vrijdag_2

Savonds staat er een pasta op het menu:  Rigatoni met gehakt, champignons en tomatensaus. Hallo Pasta: ik heb jou wel even een poosje gemist hoor !(ivm bikinibodychallenge).

 

Eetdagboek Zaterdag:

Vandaag komt een vriendin op bezoek met haar dochtertje, dus trekt tante Betty natuurlijk vanalles uit de kast om die twee het naar hun zin te maken. We brunchen dan ook met witte bolletjes met kip knakworstje, mini-croissants met aardbeienjam, we happen wat LaVacheQuiRit kaasjes weg en sluiten af met een raketje ijsje. De temperaturen zijn inmiddels behoorlijk opgelopen, dus met name dat laatste had ik wel echt zin in!

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_zaterdag

In de middag storten Dylan en ik ons op de voortuin: onkruid verwijderen en nieuwe plantjes geplaatst. Het is nu weer een vrolijke boel geworden, dus een Dr. Oetker pizza met spinazie + een glas rode wijn,  hadden we wel verdiend.

 

Eetdagboek Zondag:

 

Deze morgen staat een babyshower van een vriendin gepland. Maar niet voor ik de deur uit ga met een flink glas vers geperste Jus d’orange en twee witte bolletjes kaas (die had ik nog over van gisteren). Tijdens de babyshower stond uiteraard een taart, koekjes, spekjes en mini-sandwiches op het menu. Ik ben ergens de tel kwijtgeraakt, but who cares: het is feest!

eetdagboek_2015_van_betty_week_28_zondag

S’avonds breng ik nog even wat qualitiy time in de keuken door, en bak een bananabread. Dat is een heerlijk en handig tussendoortje voor komende week. En wagen wij ons aan een heus broodje rosbief! Dit recept komt komende week nog online!

Oh ja, en het toetje is natuurlijk een plakje bananabread. En dan zit de week er al weer op!

 

Hoe was jullie week? Staat er in dit dagboek misschien een lekker recept dat je meteen wilt gaan uitproberen?

Laat het me weten! Tot de volgende keer!

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: eetdagboek, persoonlijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Groene smoothie met andijvie
Volgend bericht: Zelf Milkshakes maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 30x Keto recepten voor lunch of diner
  • recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl Risotto met rode bietjes en mozzarella
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CACIO E PÉPÉ PASTA ✨ Ik zag Anthony Bourd ✨ CACIO E PÉPÉ PASTA ✨

Ik zag Anthony Bourdain ooit letterlijk op tv wegsmelten na een hap Cacio e Pepe in een restaurantje in Rome. En nadat ik het eenmaal zelf had geproefd snapte ik het helemaal. Het lijkt zo simpel, maar Pasta Cacio e Pepe is een hemelse ervaring.

Het is een sober pasta gerecht van spaghetti (rond) of linguini (plat), Pecorino kaas en flink wat grof gemalen zwarte peper. Dankzij die pittige schapenkaas en de peper krijgt je pasta gerecht er een lekker Italiaans temperament van!

Heb jij wel eens cacio e Pépé geproefd? Op de website vind je dit heerlijke recept met YouTube video!

==> https://bettyskitchen.nl/cacio-e-pepe-pasta/
———————-
bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#pasta #recept #cacioepepe #pecorino #peper #spaghetti #youtube #watetenwevandaag #italianfood #pastalover
✨ROZE ONTBIJT SMOOTHIE✨ ‘A smoothie a day k ✨ROZE ONTBIJT SMOOTHIE✨

‘A smoothie a day keeps the doctor away!’
Een smoothie is echt mijn ideale manier om een portie fruit èn groente binnen te krijgen! Deze roze ontbijt smoothie maak je met havermout, frambozen en rode biet voor de nodige vitaminientjes en een ware boost voor je gezondheid!

Deze januari maand draait het vooral om gezonder eten en daar hoort een heerlijke vullende en voedende functie natuurlijk ook bij! Bekijk dit recept en nog vele andere smoothie recepten op de website! Welke is jouw favoriet?

INGREDIËNTEN 
30 gr ‘fijne’ havermout
4 el gekookt water
0,5 kleine voorgekookte rode biet
75 gr (diepvries) frambozen
150 ml amandelmelk
1 eetlepel lijnzaad
100 gr soya yoghurt

==> https://bettyskitchen.nl/gezonde-smoothies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#smoothie #ontbijt #breakfast #pink #roze #havermout #glutenvrij #frambozen #rodebiet #goedemorgen #vitamientjes #powerup #fruit
✨20x RECEPTEN MET PINDAKAAS ✨ Ik heb er een h ✨20x RECEPTEN MET PINDAKAAS ✨

Ik heb er een heel jaar naar vooruit kunnen kijken want het is vandaag wereldwijde PINDAKAAS DAG! Jullie weten maar al te goed dat ik snack met een lepel pindakaas voor de hartige trek, maar ik heb er ook heel veel lekkere recepten mee op de site gemaakt!

Speciaal voor diegenen die ook geen genoegen kunnen krijgen van pindakaas: check nu maar liefst 20x pindakaas recepten op een rijtje! 10x hartige gerechten voor lunch of diner want pindakaas is niet alleen geschikt voor pindasaus maar ook voor een heerlijke Thaise curry. Maar uiteraard ook 10x (gezonde) zoete recepten die geschikt zijn voor ontbijt of tussendoor! En ja het is me ook gelukt om het recept voor de vegan pindakaas cookies met appel van afgelopen week online te zetten! Geniet er dus lekker van!

Waarbij mag pindakaas van jou absoluut niet ontbreken?

==> https://bettyskitchen.nl/recepten-met-pindakaas-hartig-zoet/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En als je dit bericht deelt in jouw stories middels het papieren vliegtuigje dan vind ik dat erg lief!
————————-

#pindakaas #pindakaasdag #peanutbutter #peanutbutterday #pinda #koekjes #cookies #vegan #plantbased #havermout #curry #soep #pindasaus #recept
✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨ Eet jij ook ✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨

Eet jij ook graag een koekje bij de koffie of thee? En denk je dan steeds: ahhh nog eentje dan..? Ik durf te wedden dat je het bij deze echt wel bij 1 stuks gaat houden! Samen met mijn dochter Laura maakte ik een MEGA chocolate cookie klaar en die is om van te smullen! Bekijk onze gezellig receptvideo bij de IGTV’s! 

Ik vond het zo leuk om te zien dat die dochter van mij toch echt wel een passie voor het bakken heeft, zoals ik op mijn jonge leeftijd! Wie weet gaat die nog eens haar moeder achterna! Voor nu is het gewoon lekker genieten van samen bakken en opsmikkelen..

Ben jij meer team #kleinkoekjedrbij of ga je voor team #megacookies ?😜

==> https://bettyskitchen.nl/mega-chocolate-chip-cookie-video/
———————————-
#koekjes #bakken #heelhollandbakt #cookies #chocolade #chocolate #chocolatechip #chocolatechipcookies #youtube #igtv #motherdaughter
✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨ D ✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨

Deze dame heeft een blogartikel geschreven met tips en trucs om je kind meer groenten te laten eten. Deze vind je op dit moment op de website. Mijn driejarige dochter is nogal kieskeurig in wat ze wel of niet eet. Maar om haar voldoende voedingsstoffen binnen te laten krijgen moet mama o.a. extra groenten verstoppen in bijvoorbeeld gepureerde pastasauzen. Maar... het kan ook anders!

@hakgroenten heeft namelijk een ‘intelligent’ bord ontwikkeld speciaal voor kinderen van 4-8 jaar. ‘Het helpende bord’ is groter dan een kinderbord en heeft een speciale verdieping waar je de groenten in serveert. Hierdoor lijkt het optisch alsof er minder groenten op het bord liggen en help je je kind onbewust meer groenten te eten. Het feit dat het hier een ‘wit’ bord betreft is alleen maar beter, want die vrolijk gekleurde kinderbordjes leiden eigenlijk alleen maar af van het doel. Tevens is de plek waar de groenten liggen het witste deel van het bord en daardoor worden de groenten nog aantrekkelijker voor het oog. Swipe even naar de laatste foto waarbij ik exact dezelfde hoeveelheden op de bordjes heb gelegd en oordeel zelf!

Daarnaast krijg je ook de tip van ze om het bord altijd met de groenten naar je kind toe te plaatsen, want eten dat dichterbij ligt beland ook makkelijker in de buik! Iets met de weg van de minste weerstand :-)

Het bord werkt in ieder geval uitstekend bij mijn dochter Laura, maar die is dan ook dol op de doperwtjes & wortel mix van @hakgroenten . Mijn 1 jarige zoon heeft wat meer moeite met zijn groente opeten (zie stories!) maar hij erft straks gewoon het handige bord van zijn zus.

‘Het helpende bord’ is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kost € 12.95 .
Wat vinden jullie van dit ‘intelligente’ bord? Zijn er meer mama’s en papa’s die dit bord gaan uitproberen met hun moeilijke eters?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hoe-laat-je-kinderen-meer-groenten-en-fruit-eten/

-------
#hethelpendebord #kinderbord #hak #groenten #hakerbij #doperwtjes #wortel #friet #kidsproof #samenwerking
✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨ Volg jij het k ✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨

Volg jij het ketogeen dieet of eet jij zoveel mogelijk low carb? Dan moet je zeker deze glutenvrije Chaffles wafels met kaas uitproberen! Door mozzarella en eieren te mengen tot wafelbeslag bak je zelf heerlijke kaaswafels voor een eiwitrijke ontbijt of lunch. Uiteraard met uitgebakken spek 😍

Maar ik kan je eerlijk zeggen dat je chaffles niet alleen naar kaas zal smaken hoor! Heerlijk met low carb syrup en een lepeltje roomkaas. Ook lekker hartig met wat rauwkost of salade ertussen. Je kunt deze chaffles zelfs als broodje gebruiken. 

INGREDIËNTEN (2st/1pers)
2 eieren 
halve bol mozzarella (ca 60 gr)
1 eetlepel amandelmeel
1 tl kokosmeel
10 gr geraspte goudse kaas
3 strips ontbijtspek (ca. 40 gr)
2 el zero carb pancake syrup (bijv. Walden Farms of Good Good)

==> https://bettyskitchen.nl/chaffles-wafels-met-kaas-keto-en-low-carb/

————————-
Bekijk ook mijn Reels recept video van chaffles maken en sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). Of deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#chaffles #waffles #wafels #recept #lowcarb #keto #lchf #atkins #glutenvrij #glutenfree #cheese #kaas #mozzarella #eggs #koolhydraatarm
✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨ Wie zegt ✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨

Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij!

Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook  eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Mijn man vouwt er gerust nog een afgebakken pitabroodje 🫓 omheen om een beetje meer carbs toe te voegen. En ik eet er gerust nog een salade bij. Net wat je wilt! Maar het is bovenal een heerlijke burger om van te smullen!

==> https://bettyskitchen.nl/hamburger-met-feta-en-spinazie/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#hamburger #burgers #gehakt #vlees #bbq  #lowcarb #keto #glutenvrij #glutenfree #recept #lchf #enjoy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee