• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / Eetcultuur in verschillende landen

Eetcultuur in verschillende landen

11 mei 2013 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Zoveel mensen, zoveel wensen!  Ieder land heeft zo zijn eigen (vr)eetcultuur: Naast de verschillende soorten voedsel, lopen de hoeveelheden ook sterk uiteen.

Eetcultuur in verschillende landen

 Peter Menzel en Faith D’Aluisio zijn heel de wereld over gevlogen om dit vast te leggen in een schitterende  fotoreportage, met de eetcultuur in verschillende landen.

Op elke foto  is bijgehouden wat  daar lokaal  in 1 week tijd gegeten wordt. Het fotoboek is te koop onder de naam: Hungry Planet, maar hieronder heb je alvast een kleine collage. Hoewel ik deze post meer als grappig bedoeld heb, is het toch wel schrikbarend om te zien: hoe groot het verschil is tussen bijvoorbeeld de Verenigde Staten en een Afrikaans land als Chad.

 

Australië:Eetcultuur in verschillende landen Australia

Chad:

Eetcultuur in verschillende landen Chad

China:Eetcultuur in verschillende landen China

Duitsland:

Eetcultuur in verschillende landen Germany

Engeland:Eetcultuur in verschillende landen Brittain

Equador:

Eetcultuur in verschillende landen Equador

India:Eetcultuur in verschillende landen India

Italië:

Eetcultuur in verschillende landen Italy

Japan:Eetcultuur in verschillende landen Japan

Koeweit:Eetcultuur in verschillende landen Kuwait

Mali:Eetcultuur in verschillende landen Mali

Mexico:Eetcultuur in verschillende landen Mexico

Turkije:Eetcultuur in verschillende landen Turkye

Verenigde Staten:Eetcultuur in verschillende landen USA

Category: Overige Tags: food fun, Hungry Planet

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegetarische Mexicaanse salade
Volgend bericht: Good morning Juice (met zoete aardappel) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Luna

    13 mei 2013 om 4:02 pm

    Wat ook opvalt is dat veel (rijkere) landen hetzelfde hebben. M&M’s en cola. Verder vind ik dat de landen ook wel enigszins op elkaar lijken qua eetcultuur, dan voornamelijk in de producten die ze gebruiken. Veel groente, brood, rijst.

    Beantwoorden
  2. Luna

    13 mei 2013 om 4:03 pm

    Oh en je site is mooi geworden! (kwam hier via ohmyfoodness. Voor de tweede keer. Ik was je site al weer ‘kwijt’ ;))

    Beantwoorden
    • Betty's Kitchen

      14 mei 2013 om 3:26 pm

      Hi Luna,
      Dank je wel voor je reactie. Het viel mij ook al op dat groente, brood en rijst (gelukkig) wereldwijd gegeten wordt, |Maar het is toch wel leuk om het op deze manier terug te zien . En leuk om te weten dat ik nieuwe lezers erbij heb gekregen, via de site van Oh my foodness 😀

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in