• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / ‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

31 januari 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar wist je dat we ook een typisch Nederlandse kleine pannenkoekjes hebben? Deze zogehete ‘Dikkertjes‘ bak je met zijn drieën tegelijk in de koekenpan en zijn echt super lekker!

Wat zijn dikkertjes?

Hoewel we in Nederland juist bekend staan om het bakken van flinterdunne grote pannenkoeken, zijn deze kleine ‘dikkertjes‘ ook iets typisch Hollands. Het zijn een soort dikke pannenkoekjes die je als Drie-in-de-pan tegelijk bakt. Ze hebben dan ook meer een deeg structuur, zijn dus ook ‘voller’ van smaak en je kunt het beslag ook aanvullen met bijvoorbeeld rozijnen of geraspte appel. Je serveert deze dikke Hollandse pannenkoekjes met bijvoor beeld stroop of suiker en koud zijn ze ook heerlijk als tussendoortje of voor naar het park, een dagje uit etc.

recept drie-in-de-pan 'dikkertjes' © bettyskitchen.nl
drie-in-de-pan
recept drie-in-de-pan 'dikkertjes' © bettyskitchen.nl
‘dikkertjes’ bakken
warm houden in de oven

Heerlijk genieten van kleine pannenkoekjes

Mijn kids zijn dol op deze ‘dikkertjes’ en je bakt ze dus eenvoudig en snel per drie in de pan. Mocht je een bakplaat hebben dan kun je er zo’n 5 – 6 tegelijkertijd bakken. Mocht je nou fan zijn van dit soort pannenkoekjes voor ontbijt, lunch of tussendoor neem dan ook eens een kijkje bij dit recept voor ‘Syrniki’ met huttekase. Daarnaast zijn deze glutenvrije pannenkoekjes met boekweitmeel een aanrader voor de gevoelige buikjes onder jullie. Maar zijn deze kleine bananen pannenkoekjes ook een aanrader! Geniet dus heerlijk van deze recepten!


Print

Recept: zelf ‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

recept drie-in-de-pan 'dikkertjes' © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze kleine ‘dikkertjes’ zijn typisch Hollands voor ontbijt, lunch of tussendoor. Het zijn een soort dikke pannenkoekjes die je als Drie-in-de-pan tegelijk bakt. Je kunt ze vullen met bijvoorbeeld rozijnen en appel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min + 30 min. rusten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Total Time: < 1 uur
  • Yield: 8 –12 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse

Ingredients

Scale
  • 200 gram tarwebloem
  • 1 el. Vanille suiker
  • 2 tl. bakpoeder
  • ¼ tl. kaneel
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 250 ml. melk
  • 75 gram rozijnen (optioneel)
  • roomboter, voor het bakken

Extra:

  • garde
  • mengkom
  • ruime koekenpan
  • ijsscoop of sauslepel

Instructions

  1. Stop bloem, vanille suiker, bakpoeder en kaneel in een mengkom. Roer het eventjes door om te mengen en maak een kuiltje in het midden. Breek hierin de eieren  en voeg ongeveer de helft van de melk toe. Kluts vervolgens het ei stuk in de melk en roer steeds stukken bloem erdoor. Schenk tussendoor de rest van de melk erbij en blijf goed roeren met de garde tot een glad en klontjes vrij beslag.
  2. Als laatste roer je de rozijnen of krenten er doorheen en zet de kom 30 minuten apart zodat de bloem goed opgenomen kan worden door de melk.
  3. Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur. Voeg een klontje boter toe en zodra deze gesmolten is schep je 3 hoopjes beslag in de pan. Dit kan bijvoorbeeld met een ijsscoop of met een sauslepel. Bak deze drie-in-de-pan koekjes tot de bovenkant ‘droog’ is en de onderkant mooi lichtbruin kleurt.
  4. Keer de Drie-in-de-pan om en bak de andere kant ook mooi lichtbruin (ca 30 – 60 seconden). Bak het resterende beslag op deze manier, steeds per 3 in de pan.
  5. Net als met pannenkoeken kun je deze ‘Dikkertjes’ ook warmhouden op een bord bovenop een pan met heet water. Of stop in een voorverwarmde oven op 50 graden celcius.
  6. Serveer ze lekker warm met bijvoorbeeld (kaneel)suiker, stroop of zelfs honing.

Eet smakelijk!

Notes

Variatie 1) ‘ appeltaart’ : je kunt ook nog 1 geraspte appel toevoegen aan het beslag. Besprenkel deze dan vooraf met een lepeltje citroensap tegen verkleuren.

Variatie 2) ‘hartig’ : laat suiker, kaneel en krenten achterwege. Voeg in de plaats daarvan 50 gram in kleine stukjes gesneden achterham toe + 6 eetlepels (fijngesneden) groenten zoals maiskorrels, champignons, prei, paprika of zelfs courgette. Lekker om ze na het bakken dan ook nog te bestrooien met geraspte kaas.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept drie-in-de-pan 'dikkertjes' © bettyskitchen.nl
recept drie-in-de-pan 'dikkertjes' © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het recept voor deze drie-in-de-pan pannenkoekjes die ‘dikkertjes’ genoemd worden.

recept drie-in-de-pan 'dikkertjes' © bettyskitchen.nl

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: kidsproof, Nederlandse keuken, pancakes, pannenkoeken, tussendoortjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Snelle pangranola
Volgend bericht: Valentijnspizza voor 2 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee