• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Chocolade Fudgetaart met zeezout

Chocolade Fudgetaart met zeezout

27 november 2015 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

Chocolade en ik waren al onafscheidelijk, maar deze Chocolade Fudgetaart uit het Guilty Pleasures Kookboek is toch echt de nieuwe liefde van mijn leven.

recept chocolade fudgetaart bettys kitchen

Sorry Dylan! En deze taart is zo gemakkelijk om zelf te maken. Je hoeft hem namelijk niet eens te bakken! En zelfs de allerkleinsten kunnen zich hier aan wagen!

Sabine’s Chocolade Fudgetaart

Ik proefde deze chocolade fudgetaart voor het eerst tijdens de boeklancering van Sabine Koning en was dan ook meteen verkocht. Een taart die het zoete en zoute uitermate goed combineert en waar je tanden zo heerlijk zacht door die chocolade fudgelaag heen glijden. Dit is pure liefde. En het recept staat dan ook in haar kookboek: Guilty Pleasures. En dat is het zeker!

Ik maakte Sabine’s chocolade fudgetaart in een vierkante brownievorm, want na het opstijven kun je hem dan heel eenvoudig in vierkantjes snijden. Zo groot als jij wilt natuurlijk  (16/20/25/30/36/42/49 etc stuks)  🙂

Print

Recept: Chocolade Fudgetaart met Zeezout

recept chocolade fudgetaart
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 20 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

 

  • 125 gram roomboter,
  • 250 gram Bastognekoeken,
  • 60 gram roomboter,
  • 500 gram pure chocolade (circa 65%),
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (totaal 800 gram dus),
  • grof zeezout, naar smaak.

Extra:

  • keukenmachine,
  • kleine pan,
  • vierkant bakblik van 20×20 cm,
  • bakpapier en zilverfolie,
  • koelkast.

 

 

Instructions

 

  1. Vet het bakblik in met een beetje olie en bekleed met een stuk bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de chocolade fudgetaart straks beter uit de vorm los komt.
  2. Smelt 125 gram roomboter in een pannetje, op laag vuur.  Verkruimel ondertussen de Bastogne koeken in de keukenmachine. Giet de bastogne kruimels bij het gesmolten boter, roer goed door en stort uit in de bakvorm. Druk met de bolle zijde van een grote lepel de koekbodem goed en stevig aan. Stop de vorm alvast in de koelkast om op te stijven.
  3. Vervolgens ga je de chocolade fudgetaart vulling maken: Doe de resterende 60 gram boter, chocolade en gecondenseerde melk in een pannetje. Verwarm op een laag vuurtje, net zo lang tot alle ingredienten gesmolten zijn en het mengsel bijna stroperig aanvoelt. Blijf hiervoor wel goed roeren in de pan.
  4. Schenk het chocolade mengsel in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Strooi er enkel nog een hoeveelheid grof zeezout naar smaak overheen. En hier hoef je niet bang voor te zijn, want het zout versterkt alleen maar de smaak van de chocolade.
  5. Dek vervolgens de bakvorm af met aluminiumfolie en zet in de koelkast. De chocolade fudgetaart dient minstens 4 uur, maar liever de hele nacht, op te stijven. Haal de Chocolade Fudgetaart een kwartiertje van tevoren uit de koeling om aan te snijden in vierkante stukjes. Dit mag je natuurlijk zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, maar 16 stuks is een goed gegeven, voor een decatende portie Chocolade Fudgetaart! Bewaar de taart voor de rest ook gewoon weer in de koelkast.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

 

Chocolade Fudgetaart met zeezout

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, Bastogne koeken, chocolade, gecondenseerde melk, Guilty Pleasures, karamel, roomboter, zeezout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Erosa in Zaandam
Volgend bericht: Fotodagboek November 2015 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marlotte

    27 november 2015 om 8:05 am

    Oh als ik ergens dol op ben, dan is het wel fudgetaart mét zeezout. Heerlijk recept!

    Beantwoorden
  2. happybudgetcooking

    27 november 2015 om 11:03 am

    Yuummyyy! Ik ben dol op no-bake gerechten. Heerlijk voor wanneer je een feestje geeft!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 november 2015 om 1:46 pm

      hahaha thanks!

      Beantwoorden
  3. TessaC

    30 november 2015 om 8:48 pm

    Oh, die ziet er heerlijk uit! En zo te zien ook erg gemakkelijk te maken :-D! Mooie bestemming voor het grof zout uit Peru wat ik nog met me meesjouw. Dank voor het delen en de inspiratie!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 december 2015 om 8:39 am

      Goede dingen moet je altijd delen 🙂
      Geniet er van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee