• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bramen yoghurt ijs

Bramen yoghurt ijs

30 augustus 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Zelf ijs maken is niet moeilijk! Zeker als je een ijsmachine hebt, dan zet je in een mum van tijd ijs op tafel. Zoals deze bramen yoghurt ijs met slechts 3 ingredienten!

Vorige maand vertelde ik jullie al over mijn nieuwe ijsmachine (voor het artikel, klik hier), en dan moet ik met dit heerlijke weer ook zeker aan de bak. Van de voorraad bramen die geplukt werden, had ik daarom ook een flinke portie bramen-yoghurt ijs gemaakt. Tip:: leg vers geplukte bramen even een half uur in zout water, en spoel heel goed uit om eventuele beestjes te verwijderen. Dan kun je daarna met een gerust hart het ijs gaan maken. Check hier sowieso nog meer lekkere IJS recepten van onze site!

�

Nu heb ik een beetje gesjoemeld, want bij gebrek aan een pak melk, heb ik deze vervangen door ingeblikte gecondenseerde melk. Er hoeft dan dus géén extra suiker meer worden toegevoegd, omdat de gecondenseerde melk al heel zoet is. (Het is ook niets anders als melk ingekookt met suiker  :-)) Daarom heeft dit recept slechts 3 ingrediënten, is het faal-proef, en het resulaat is gelukkig super jummie! Ik zou je daarnaast ook willen adviseren volle yogurt te gebruiken, want daar krijg je ook een dik en romig ijsje van. Deze stijft ook heel mooi op.

bettyski

Print

Recept: Bramen yoghurt ijs

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een super makkelijk recept voor homemade bramen yoghurt ijs. Met slechts 3 ingrediënten kan ieder zich wagen aan dit recept en de bereiding ervan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: IJS

Ingredients

Scale

  • 200 gram (verse) bramen + Extra voor de garnering
  • 200 gram gecondenseerde melk (dat is een half blikje)
  • 250 gram Griekse yoghurt

Extra:

  • Keukenmixer (of blender)
  • IJsmachine

Instructions

  1. Was de bramen en laat heel goed uitlekken .Hak de bramen, samen met de gecondenseerde melk, fijn in de keukenmachine.
  2. Verwijder het mes en voeg de yoghurt toe. Spatel het geheel goed door, en giet in de ijsmachine. Laat 40-45 minuten draaien.

Eet smakelijk!

Notes

Tip:  Mocht je het ijs nog te zacht vinden, dan kun je het nog even laten opstijven in de vriezer. Ik heb thuis een hele lading met schoongemaakte ‘chinees’ bakjes, en deze zijn héél handig voor het bewaren en invriezen van zelfgemaakt ijs.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Bramenyogurtijs 4-001

Category: Nagerechten, Recepten algemeen Tags: bramen, gecondenseerde melk, ijs, ijsmachine, Italiaanse Keuken, melk, suiker, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Unboxing de FoodWeLove box Augustus 2013
Volgend bericht: Fotodagboek Augustus 2013 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Denise Browning@From Brazil To You

    31 augustus 2013 om 1:51 am

    Wow!!! Definitely, a frozen treat to die for… I am drooling!!!!!

    Beantwoorden
  2. Daisy

    24 maart 2016 om 11:40 pm

    Jummy is yoghurtijs dus goed in te vriezen??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 maart 2016 om 12:00 pm

      Dit recept in ieder geval wel! 🙂

      Beantwoorden
  3. Silvie

    27 juli 2020 om 1:17 pm

    Ik heb het geprobeerd, maar het ijs is keihard. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee