• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / Club Room – ss Rotterdam

Club Room – ss Rotterdam

14 juni 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Hoe Rotterdamser wil je het hebben? Club Room is één van de restaurants in het indrukwekkende ss Rotterdam, die aan de kade ligt in het Rotterdamse Katendrecht. In de voormalige de huiskamer van het ss Rotterdam kun je genieten van een culinair diner in jaren ’50-stijl. Uiteraard met uitzicht op de skyline van Rotterdam.  

Club Room: de huiskamer van ss Rotterdam

Club Room LogoBij aankomst in het Rotterdamse Katendrecht zie je het stoomschip al van ver liggen, dus zodra je ervoor staat voel je je wel even heel klein. Wat een imposant, groot schip… De Club Room was oorspronkelijk de ‘huiskamer’ voor passagiers uit de toeristenklasse. Die huiselijke sfeer van toen is nog steeds goed te voelen in het restaurant, bijvoorbeeld in de inrichting en de live pianomuziek.

Het restaurant Club Room wordt gerund onder leiding van chef-kok Pascal Troost en Maître-Sommelier Alfred van der Toolen.

restaurant review club room ss Rotterdam

restaurant review club room ss Rotterdam

Rijke historie ss Rotterdam

Van 1959 tot en met 2000 heeft het ss Rotterdam dienst gedaan op de trans-Atlantische route Rotterdam-New York en later als cruiseschip. Sinds 2010 ligt het stoomschip aan de kade in Katendrecht in Rotterdam. Naast het bezoeken van één van de restaurants, zijn er ook dagelijks rondleidingen te boeken. Dit kan met een gids, audio of een combinatie van beide. Tijdens zo’n rondleiding krijg je allerlei leuke weetjes over vroegere tijden. Het schijnt bijvoorbeeld dat er maar één bad was op het hele schip: in de badkamer van de kapitein. En zelfs toen de koningin werd vervoerd op het schip werd dit bad niet afgestaan!

Het menu van Club Room

De borden die de keuken van chef-kok Pascal Troost uitgaan liggen vol met verfijnde gerechten met unieke smaakcombinaties. Er wordt gekookt met dagverse en seizoensgebonden producten. Op de avond dat ik er was, in mei, betekende dat dus o.a. asperges en rabarber op het menu van Club Room.

Chef-kok Pascal Troost en de open keuken in het hart van Club Room

Bij Club Room kan gekozen worden uit een 3-, 4-, 5- of 6-gangen diner, gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement. Je kunt de chefs hier volledige vrijheid in geven en kiezen voor het verrassingsmenu.

Nu word ik zelf graag verrast in restaurants zoals deze. Zelf zou ik bepaalde gerechten namelijk niet zo snel kiezen, maar ik word altijd aangenaam verrast door de combinatie van smaken. Als je graag wat meer controle houdt, is het ook mogelijk om zelf een selectie te maken van de a la carte-kaart. Voor ieder wat wils dus!


Dit eet je bij Club Room ss Rotterdam

Amuse

Club Room ss rotterdam Amuse zalm pathe

Amuse van zalm paté met tomaten-gelei.

Voorgerecht

Club Room ss rotterdam rivierkreeftjes

Tartaar van rivierkreefjes met tandoori, tomaat, bundelzwammetjes en koud geserveerde soep van doperwten.

Tussengerecht

Club Room ss rotterdam carbonara nieuw jasje

Klassieke pasta Carbonara in een nieuw jasje. Toch wel mijn favoriet van de avond. Onder de pasta bevindt zich namelijk een perfect gepocheerd eitje… Ik dook even de keuken in om te zien hoe dit gerecht met opperste concentratie en met oog voor detail werd bereid:

Club Room ss rotterdam Pascal Troost

‘Carbonara in een nieuw jasje’ in de maak

Hoofdgerecht

Club Room ss rotterdam kalfsribeye

Geroosterde kalsribeye (enorm mals) met smeuïge orzo, sugar snaps, asperges en saus van gekarameliseerde sjalot. Stiekem ook mijn favoriete gerecht…

Dessert

Club Room ss rotterdam panna cotta hazelnoot

Panna cotta met hazelnootjes.

Club Room ss rotterdam dessert rabarber

En als dessert sous vide gegaarde rabarber met sinaasappelhangop, rabarber-gel, roomijs van Grand Marnier en sinaasappelkrokant.

Club Room by ss Rotterdam

In de Club Room ss Rotterdam werd bij ieder gerecht heerlijke en soms verrassende bijpassende wijnen geserveerd. Bijvoorbeeld een Passo del sud ‘Appasimento’ (2016) uit Puglia, Italië bij de geroosterde kalsribeye en een Bimbadgen Riverina Botrytis Semillon (2014) uit Australië bij het rabarber dessert.

Maître-sommelier Alfred van der Toolen en zijn team adviseren graag bij het selecteren van een passende wijn.


Review Club Room ss Rotterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

  • Bijzondere setting van het restaurant in ss Rotterdam.
  • Leuk om een diner te combineren met een rondleiding over de ss Rotterdam.
  • Heerlijke verfijnde gerechten, geserveerd met de lekkerste bijpassende wijnen.
  • Na afloop kan geslapen worden in het Westcord hotel in een ander deel van het schip.
  • Leiding worden gedragen door zeer ervaren chef-kok Pascal Troost en Maître-Sommelier Alfred van der Toolen.

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

  • ss Rotterdam is prima te bereiken met de auto, maar minder goed met het openbaar vervoer. Het schip kan alleen per watertaxi en bus worden bereikt, daardoor ben je best even onderweg als je van buiten de stad komt. 
  • Communicatie tussen de verschillende onderdelen van het schip (bar, Club Room, rondleiding) verliep bij ons iets minder goed.
  • Zorg ervoor dat je de juiste ingang neemt, anders is het een behoorlijk stuk lopen op het schip van de ene naar de andere kant. Zie hiervoor de website van ss Rotterdam.

Cijfers:    Prijs: € €       Eten: 8.0      Service: 8.0     Decor: 9.0    Totaal:  8.3

Club Room by SS Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam
https://ssrotterdam.nl/

Voor deze review was ik uitgenodigd door Club Room, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: Rotterdam, schip, ss Rotterdam

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Havermoutpap met pindakaas
Volgend bericht: Pizza Rolls met Parmaham en Mozzarella (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee