DEZE WINACTIE IS REEDS VERLOPEN – Afgelopen maand was ik wezen eten bij Restaurant Niven in Rijswijk. Sterrenchef Niven Kunz kookt volgens een 80/20 principe, en heeft daarom ook het gelijknamige kookboek NIVEN 80/20 uitgebracht. En een van jullie kan een gesigneerd exemplaar van dit sterrenchef kookboek winnen!
Het Niven 80/20 principe staat voor gerechten die voor 80% uit groente en slechts 20% uit vlees of vis bestaan . Dit is uiteraard een gezonde balans en menig groente liefhebber (zoals Niven Kunz zelf) kan hier zijn/haar hart bij ophalen. Het kookboek bevat 70 recepten die allen voorzien zijn van mooie, rustige foto’s. Het boek is verdeeld in 5 hoofdstukken:
- 100 % groente (vegetarisch),
- 80% groente / 20% vlees,
- 80% groente / 20% vis, schelp en schaaldieren,
- 100% vocktails (vega-cocktails),
- 100% desserts.
Sommige recepten uit dit boek kun je ook proeven in het restaurant van Niven (zoals onderstaande tomatensoep, pagina 70-71), daarom weet ik dat de recepten gewoonweg heerlijk zijn. Waar je alleen rekening mee dient te houden, is dat de porties een stuk kleiner zijn. In een sterrenrestaurant krijg je immers een aaneenschakeling van kleine gangen die bij elkaar een complete maaltijd vormen. Desondanks zullen je vrienden/familie zeer geïmponeerd zijn, als je een paar (kleine) sterren-gangen op tafel komt zetten.

- Dit is een kookboek van een Michelin-sterren chef.
- Mooie kleurrijke gerechten en foto’s, die dezelfde rust uitstralen als het restaurant.
- Het 80/20 principe past prima in een gezonde levenstijl en zal daarom veel mensen aanspreken.
- Niven laat zien dat koken met groente in de hoofdrol heel leuk, verrassend en lekker kan zijn.
- De hoofstuk indeling is overzichtelijk, en zo kun je snel een categorie opzoeken die jou aanspreekt.
- Er staat een leuk voorwoord van Therese en Jonnie Boer (de Librije) in het boek. Hier is Niven Kunz namelijk begonnen als chef-kok.
- Niven heeft ook een handige gebruiksaanwijzing met tips geschreven en bij de recepten vind je feedback over de presentatie opmaken + wijntips. Erg handig om zo de fijne kneepjes van het vak in de vingers te krijgen.

- Niet iedereen heeft misschien alle apparatuur of keuken gadgets in huis om deze recepten te maken (denk aan een versapers en een kleine specerijenmolen om olijf-kruim te maken).
- De gerechten kunnen tijdrovend worden, zekers als je meerdere gangen gaat maken. Neem hier dus voldoende tijd voor, en probeer zoveel mogelijk voor te bereiden (mise-en-place).
Het NIVEN 80/20 Kookboek is te koop voor 29.95 euro, bij diverse groothandels en uiteraard in het Restaurant van NIVEN zelf. Of via onderstaande knop:
Titel: NIVEN 80/20
Auteur: Niven Kunz
Uitgever: Carrera Culinair
ISBN: 978 90 488 1896 9
o.a. te koop bij Bol.com

Maar ik mag ook een gesigneerd exemplaar NIVEN 80/20 weggeven van sterrenchef Niven Kunz.
Laat in een reactie, onder aan deze pagina, weten dat jij mee wilt doen. Graag horen wij voor wie jij zou willen koken uit dit boek. Vergeet ook niet om een geldig email adres in te vullen, anders kan ik geen contact met je opnemen.
Voor een extra winkans: LIKE de Facebook pagina’s van Betty’s Kitchen EN Restaurant NIVEN en SHARE het bericht over deze winactie op jouw pagina.
Deze winactie loopt tot en met zondag 20 juli 2014! Uit alle reacties wordt een winnaar gekozen, en deze zal ik op maandag 21 juli bekend maken.
Groetjes, Betty
********************
Deze winactie is reeds afgelopen!
Het kookboek is gewonnen door: Suus/Suzanne !
******************
Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.


