• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / In de keuken van Floris in Rotterdam

In de keuken van Floris in Rotterdam

15 juli 2014 Door Betina Oostveen Reageer

in_de_keuken_van_floris_rotterdam_1a-001

Afgelopen weekend was ik wederom te vinden in Rotterdam (ik reis wat af als foodblogger..). Ik was namelijk uitgenodigd om een hapje te komen proeven In de Keuken van Floris  in Rotterdam. Een uitnodiging die ik maar al te graag aan neem, want ik was blij verrast met deze ontdekking in Rotterdam.

Eten in de keuken van Floris

Floris heeft een vrij uniek concept weten neer te zetten, net buiten het centrum van Rotterdam. Zijn keuken staat centraal in het midden van de zaak. De gasten nemen plaats aan tafels rondom de open keuken, en kunnen genieten van de vrijheid om de meester aan het werk te zien. Dit geeft ook een informele sfeer, en je ziet ook dat iedereen heerlijk op zijn gemak zit te genieten. Doordat de tafels vrij krap op elkaar staan, nodigt dit ook uit om met je ‘buren’ een praatje aan te knopen. En gezien het voortreffelijke eten, geeft dit genoeg stof tot gesprek. (Bedankt Jolien en Steijn voor een hele gezellige avond!)

in_de_keuken_van_floris_rotterdam_1b-001

Voor mensen met weinig eetbeperkingen

Floris kookt met de seizoenen mee, en vernieuwt elke week een gang van het menu. Zo kan het dus zijn als je een paar weken later nog een keertje komt eten, dat een deel van de gerechten vervangen zijn voor een nieuw gerecht of iets anders wat helemaal in het seizoen is. Het menu is voor de gast ook compleet geheim, dus je dient je echt letterlijk over te leveren aan de chef. Niet heel handig voor mensen met veel voedselallergieen, maar een top concept voor mensen met weinig eetbeperkingen. Het is wel goed om te weten dat het menu er in 2 uitvoeringen is: Vlees/Vis en Vega. Ik had gelukkig doorgegeven dat ik een schaaldieren allergie had, dus ik kreeg een Vlees/Vis menu, en die 2 gangen waar kreeft in verwerkt zat, werden netjes vervangen door de vega-variant van deze gang.

Wijn Spijs combinatie

Maar waar het in de keuken van Floris echt om draait, is de wijn-spijs combinatie. Heerlijk eten dient uiteraard vergezeld te worden door een goed glas bijpassende wijn, een taak die voor de sommelier is weggelegd. Ik adviseer je dan ook echt het wijnarrangement erbij te nemen, desnoods in halve glazen (bob-arrangement) of vervangen door het sap-arrangement. Na een gesprek met de sommelier wordt duideijk hoe hard, en met hoeveel liefde men de juiste wijn-spijs combinatie probeert te vinden. Bij een van onze toetjes heeft men maar liefst 21 (!) soorten wijn geproefd om de juiste te vinden.  Leuk weetje: de wijnen die geschonken worden, zijn ook na afloop te koop, of bestel via de website: Uit de Kelder van Floris .

in_de_keuken_van_floris_rotterdam_1c-001

Een avond op bezoek bij Floris

Als je in de keuken van Floris gaat eten, dan wordt je op een vast tijdstip ontvangen. Iedereen komt tegelijkertijd aan, en we gaan gezamelijk aan tafel. Iedere 25 minuten wordt een nieuwe gang uitgeserveerd aan iedereen, en daarna duikt Floris weer de keuken in om de volgende gang te bereiden. Dit is echt een uniek concept, en het voelt dan ook aan als een grote familiemaal.  Je kunt hier dus niet a la carte dineren, maar naast het 8-, of 9-gangen menu kun je nog wel los wat dingen bestellen: brood, koffie, limoncello etc. Houdt rekening met een gemiddelde uitgaven van 115 euro p.p., maar dan kom je ook haast eten op sterren niveau, en werkelijk waar niets te kort.

De verjaardag van Floris + actie t/m 1 augustus 2014

In de keuken van Floris viert men het heugelijke feit dat het restaurant al 8 jaar bestaat. En om dit te vieren krijg je een gratis wijn (of sap) arrangement bij het eten. Deze actie loopt t/m 1 augustus 2014 en is alleen geldig op woensdag, donderdag en vrijdag.

De 9 gangen die wij geserveerd kregen:

Amuse gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_2-001

Amuse met een eigen interpretatie van een salade caprese: tomaat & mozarella.

1e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_3-001

Rogvleugel, zeekraal, lamsoor, quinoa, komkommer, dille en sap van komkommer.

2e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_4-001

Fines de Claire (00), haringkuit, bergamot en borage-bloem  (dit was echter het gerecht dat Dylan tijdens deze gang geserveerd kreeg, maar ik vond deze foto veel te mooi om achter te houden)

 3e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_5-001

Poulet noir (borst, bout, jus en huid), drie structuren van mais; creme, gevriesdroogd en popcorn, linzen en zonnebloemkiemen en maanzaad.

 4e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_6-001

Bloemkool – Krokant, creme, chips en bladen, boekweit noedels en tamarinde.

5e gang in_de_keuken_van_floris_rotterdam_7-001

Gepekeld rood fruit, ijs van limoen met schuim van groene thee, yuzu & kalamansi (dit gerecht was, net als een ‘spoom’, bedoeld om de smaken te neutraliseren voor de volgende gangen).

 6e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_8-001

Zeebaars met venkel, snijboon, bleekselderij, saffraan-rouille (soort puree), linzen.

 7e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_9-001

Lam met gerookte knoflook, couscous met ras el hanout, gedroogde tomaat, artisjok, gepekelde komkommer, mintolie en geitenyoghurt.

 8e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_10-001

Een selectie van kazen: Robiola Tre Latti / Etivaz / Fior di Pecora / Blue di Buffola.

 9e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_11-001

Rabarber, compôte en sorbet, crumble van eucalyptus, sinaasappel curd, vanille panna cotta en sorbet van witte chocolade en rozen.

 Koffie + friandises:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_12-001

Chocolade en/of karamel = altijd goed!

 

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Een unieke setting waarbij je praktisch IN de keuken zit.
  • Goede wijnen en de glazen zijn ook in ‘halve’ porties te bestellen. Zo kan de ‘bob’ ook nog een half glaasje mee proeven.
  • Tevens is er ook een ‘sap arrangement’ te bestellen, die helemaal aangepast is op het menu.
  • Kookt met de seizoenen en de gangen worden regelmatig vernieuwd.
  • De wijnen zijn ook los te bestellen voor thuis.
  • Na afloop kun je je emailadres achter laten, en dan krijg je het hele menu toegemaild. Dan kun je thuis nog eens uitgebreid nalezen wat je nou precies gegeten hebt.

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Niet geschikt voor mensen met veel eetbeperkingen.
  • De tafels zijn vrij krap en dicht op de buren. Niet geschikt als je je wilt afzonderen tijdens het diner.
  • Soms is de bediening een beetje gehaast en heeft geen tijd om uitgebreid alles uit te leggen, maar ze moeten dan ook in rap tempo aan iedereen tegelijkertijd uitserveren.
  • De ligging is niet in het centrum van Rotterdam, maar net daar buiten, met de auto echter geen probleem.
  • Betaald parkeren in de buurt.

Review:    Prijs: € €     Eten: 9    Service: 8     Decor: 8    Totaal:  Cijfer 8.3

Restaurant ‘In de keuken van Floris’
Honingerdijk 259
3062 AM, Rotterdam
Telefoon: 06- 4188 6666 
 www.indekeukenvanfloris.nl
 
 
genieten_groetjes_betty
Voor deze review was ik uitgenodigd door ‘In de Keuken van Floris’ maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
 

 

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: In de Keuken van Floris, review, Rotterdam

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « NIVEN 80/20 kookboek van sterrenchef Niven Kunz + WINACTIE
Volgend bericht: Aubergines met feta uit de oven (op Turkse wijze) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in