Kan je Thaise maaltijd wel wat extra groenten gebruiken? Maak dan eens deze Thaise Kool uit de wok. Heerlijke knapperig en smaakvol bladgroen met veel knoflook en vissaus. Zo simpel maar zo ontzettende lekker! En met recht een mooie aanvulling op een Thaise curry of zelfs enkel gestoomde rijst.
Knapperige Thaise kool met knoflook en vissaus
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn Thaise Curry. Maar wist je dat je er de Thaise kool (voor ons ‘Chinese kool’) ook regelmatig als bijgerecht tegenkomt? En dan niet alleen fijngesneden als kleine bijsalade of garnituur voor naast je rijst, maar ook lekker gebakken in de wok. Onderstaand recept voor Thaise kool uit de wok bevat slechts 3 ingrediënten en is zo ongelofelijk lekker van smaak, dat je het voortaan bij elk Thais recept als bijgerecht wilt serveren.





Waar serveer je dit Thaise bijgerecht van kool bij?
Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat dit wokgerecht zo verslavend lekker is dat ik gerust een halve schaal als salade kan wegprikken. De combinatie van de knapperige Thaise kool uit de wok met knoflook en zoute vissaus is gewoonweg hemels! Maar gelukkig staan er nog meer Thaise recepten hier op de site waar je dit Thaise bijgerecht van kool bij kunt serveren:
- Massaman Curry met aardappels (binnenkort online)
- Laab Salade met kip en limoen
- Pad Thai met Garnalen
- Thaise Curry kroketten
- Gebakken rijst met ei
Aroi May! Eet smakelijk in ieder geval!
Thaise Kool uit de wok (met knoflook)
Met slechts 4 ingredienten is dit een van de makkelijkste en snelste warme recepten uit Thailand. Deze Thaise kool uit de wok komt met lekker veel knoflook en vissaus maar is een fantastisch bijgerecht naast een curry, gestoomde rijst of zelfs complete rijstgerechten etc.
Ingredients
- 1 kleine Chinese kool (400 – 500 gram), in vierkantjes van 5×5 cm gesneden
- 1 bol knoflook
- 1 eetlepel Vissaus (15 ml)
- ¼ theelepel gemalen (witte) peper
- (wok)olie
Extra:
- wok
- vijzel (optioneel)
Instructions
- Snijd de Chinese kool overlangs door en spoel eventueel zand uit. Laat goed uitlekken. Verwijder de harde kern en snijd de groente in de lengte in 4 repen en vervolgens vierkantjes.
- Pel de knoflook en druk goed plat met een platte zijde van je keukenmes. Hak daarna in stukken. Je kunt ook eventueel een vijzel gebruiken om de knoflook grof te stampen.
- Zet een wok op het vuur en giet een klein laagje (wok)olie op de bodem. Voeg direct de knoflook toe en laat alvast verwarmen terwijl de olie opwarmt naar middelmatige temperatuur. Roer tussendoor een paar keer voorzichtig door en wacht tot de knoflook zeer lichtbruin kleurt.
- Verhoog dan het vuur naar hoog en voeg direct de vierkantjes kool toe. Wok de kool goed door de olie heen en giet de vissaus er over heen. Wok door gedurende 1 -2 minuten. De kool hoeft niet helemaal zacht te worden, maar mag juist nog een beetje knapperig zijn.
- Zet het vuur uit en strooi de peper er overheen. Schep een laatste keer door en serveer direct in een ruime kom.
Eet smakelijk!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Thaise kool uit de wok met knoflook en vissaus!

Geef een reactie