• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

3 juni 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Kan je Thaise maaltijd wel wat extra groenten gebruiken? Maak dan eens deze Thaise Kool uit de wok. Heerlijke knapperig en smaakvol bladgroen met veel knoflook en vissaus. Zo simpel maar zo ontzettende lekker! En met recht een mooie aanvulling op een Thaise curry of zelfs enkel gestoomde rijst.

Knapperige Thaise kool met knoflook en vissaus

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn Thaise Curry. Maar wist je dat je er de Thaise kool (voor ons ‘Chinese kool’) ook regelmatig als bijgerecht tegenkomt? En dan niet alleen fijngesneden als kleine bijsalade of garnituur voor naast je rijst, maar ook lekker gebakken in de wok. Onderstaand recept voor Thaise kool uit de wok bevat slechts 3 ingrediënten en is zo ongelofelijk lekker van smaak, dat je het voortaan bij elk Thais recept als bijgerecht wilt serveren.

Thaise kool uit de wok met knoflook en vissaus zo lekker! `thailand chinese kool uit de wok

Waar serveer je dit Thaise bijgerecht van kool bij?

Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat dit wokgerecht zo verslavend lekker is dat ik gerust een halve schaal als salade kan wegprikken. De combinatie van de knapperige Thaise kool uit de wok met knoflook en zoute vissaus is gewoonweg hemels! Maar gelukkig staan er nog meer Thaise recepten hier op de site waar je dit Thaise bijgerecht van kool bij kunt serveren:

  • Massaman Curry met aardappels (binnenkort online)
  • Laab Salade met kip en limoen
  • Pad Thai met Garnalen
  • Thaise Curry kroketten
  • Gebakken rijst met ei

Aroi May! Eet smakelijk in ieder geval!


Print

Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

recept thaise kool uit de wok met knoflook ©  bettysktichen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met slechts 4 ingredienten is dit een van de makkelijkste en snelste warme recepten uit Thailand. Deze Thaise kool uit de wok komt met lekker veel knoflook en vissaus maar is een fantastisch bijgerecht naast een curry, gestoomde rijst of zelfs complete rijstgerechten etc. 

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  •  1 kleine Chinese kool (400 – 500 gram), in vierkantjes van 5×5 cm gesneden
  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel Vissaus (15 ml) 
  • ¼ theelepel gemalen (witte) peper
  • (wok)olie

Extra:

  • wok
  • vijzel (optioneel)

Instructions

  1. Snijd de Chinese kool overlangs door en spoel eventueel zand uit. Laat goed uitlekken. Verwijder de harde kern en snijd de groente in de lengte in 4 repen en vervolgens vierkantjes.
  2. Pel de knoflook en druk goed plat met een platte zijde van je keukenmes. Hak daarna in stukken. Je kunt ook eventueel een vijzel gebruiken om de knoflook grof te stampen. 
  3. Zet een wok op het vuur en giet een klein laagje (wok)olie op de bodem. Voeg direct de knoflook toe en laat alvast verwarmen terwijl de olie opwarmt naar middelmatige temperatuur. Roer tussendoor een paar keer voorzichtig door en wacht tot de knoflook zeer lichtbruin kleurt.
  4. Verhoog dan het vuur naar hoog en voeg direct de vierkantjes kool toe. Wok de kool goed door de olie heen en giet de vissaus er over heen. Wok door gedurende 1 -2 minuten. De kool hoeft niet helemaal zacht te worden, maar mag juist nog een beetje knapperig zijn.
  5. Zet het vuur uit en strooi de peper er overheen. Schep een laatste keer door en serveer direct in een ruime kom. 

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept thaise kool uit de wok met knoflook © bettyskitchen.nl
recept thaise kool uit de wok met knoflook © bettyskitchen.nl
serveersuggestie: met massaman curry en rijst

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Thaise kool uit de wok met knoflook en vissaus!

recept thaise kool uit de wok met knoflook © bettyskitchen.nl

Category: Bijgerechten Tags: Chinese kool, Glutenvrij, knoflook, Thaise Keuken, vegetarisch, vissaus, wokken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tortellinisoep met tomaten

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee