• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Hotel Restaurant Posthoorn* in Monnickendam

Hotel Restaurant Posthoorn* in Monnickendam

6 november 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Afgelopen maand had ik het genoegen om mij, voor een avondje, in de 17e eeuw te wanen. Speciaal voor mijn verjaardag bracht ik namelijk een bezoek aan Hotel Restaurant Posthoorn in Monnickendam.

review_hotel_restaurant_posthoorn_monnickendam_1-001

Restaurant Posthoorn is in het trotse bezit van een Michelin-ster en in het gelijknamige hotel is overnachten een bijzondere ervaring. De tijd is hier namelijk letterlijk stil blijven staan. Lees hier de review + profiteer tijdelijk van korting op een diner (+ overnachting)!

Suitehotel Posthoorn

Het Suitehotel Posthoorn bevinden zich in een gerestaureerd pand uit 1697.  Men heeft de klassieke inrichting weten te behouden, maar wel met het comfort en luxe van nu.  Mede door de modern/klassieke inrichting, nostalgische ambiance en kleurgebruik in het hotel, stap je letterlijk even terug in de tijd naar het tijdperk van Napoleon Bonaparte. En dit begint al zodra je de voordeur binnenkomt.

review_hotel_restaaurant_posthoorn_monnickendam_overnachten

En in de luxe suites is die tijd ook letterlijk stil blijven staan. De bedden liggen heerlijk en comfortabel en ‘baden’in luxe behoort hier ook tot de opties. Het is een plek om letterlijk tot rust te komen en je kunt er dus ook nog eens heel goed eten! Niet alleen voor een Michelin-ster diner, maar ook tijdens het ontbijt kom je hier niets te kort. Terwijl je rustig ontwaakt in de brede, ruime stoelen van het restaurant, worden er wafels voor je gebakken, eventueel een eitje naar wens klaargemaakt en geniet je van je mini croissant en een kop koffie.

Restaurant Posthoorn

Afgelopen zomer maakte ik tijdens de Gin-Tonic workshop in Amsterdam al kennis met Chef Kok Jeroen Bavelaar en Maître – Sommelier Edwin van Egmond. Deze heren zijn continue bezig om klassieke gerechten in een nieuw jasje te steken. Hun samenspel van wijn-spijs combinaties en het onwikkelen van nieuwe bereidingstechnieken is niet ongemerkt gebleven. Want Restaurant Posthoorn is sinds 2008 al in het trotse bezit van een Michelin-ster.

Samen met Patron Marc Boeljon en de rest van het team, wordt hier gewerkt aan de gulden driehoek:  Fantastisch eten, luxe overnachten en een voortreffelijke nostalgische ambiance. Het leven is er heerlijk, de tijd staat even stil en ik wil eigenlijk niet meer weg.

En dit kun je verwachten bij Restaurant Posthoorn:

Aperitief :

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam_2-001

We starten de avond met een heerlijke hartige Gin-Tonic met tomaat en tijm. Daarbij worden er 3 amuse hapjes geserveerd:  een couscous met boerenyoghurt, een mini pizza en een tartaartje van aubergine (in een potje).

Amuse:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (10)-001

Een heel prettig warm hapje bestaande uit schuim van aardappel, gerookte haring, zuurkool, en roggebrood van quinoa. Dit is oer-hollands eten in een verrassend nieuw jasje!

1e gang:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (11)-001

Een kleurrijke verzameling van tonijn, stokvis, een cilinder met zoetzure groente, komkommer, kool bietjes, yoghurt, creme van avocado, tomaten en een dressing van gezouten citroen.

2e gang:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (2)-001

Een zilt herfstgerecht van zalm & pulpo (octopus). Geserveerd met o.a. pompoen, zandwortel (een vergeten groente), koudgerookte yoghurt en een saus van paddestoelen.

 3e gang:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (4)-001

Uiteraard hoort bij het najaar ook een wildgerecht! Dat werdt hertenrugfilet met o.a  krokante spek, quiche van aardappel en een zuurkool rolletje.

Dessert Amuse:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (6)-001

Een minituintje met een ijslolly van bramen en vlierbloesem. Deze neutraliseert als het ware de smaken voor de dessert gang.

 4e gang:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (8)-001

Een parade van fruit: Perzik Panna Cotta, ijs van ananas, frambozen en peren, salted caramel, crème Swiss en een brok zoetzure luchtige witte chocolade met yoghurt (Mag ik daar een hele bakplaat van svp?) En ontzettend lief: een felicitatie in chocolade letters!

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Het restaurant heeft een Michelin-ster notering.
  • Een rustige inrichting in een nostalgisch hotel. Je doet hier echt even een stapje terug in de tijd en vergeet ook meteen even alle tijd. En die bedden liggen hemels!
  • Goede wijnen om het eten te begeleiden, maar helemaal een plus zijn de gin-tonics naar eigen (sterrenwaardig) recept. Die ook heel goed te pairen zijn met het eten!
  • Personeel is goed op de hoogte van alle ingrediënten, wijnen, ettiquette en is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
  • Gratis parkeren in de straat! Handig als je van ver komt.
  • Het hotel heeft 5 suites, zodat je er ook kunt blijven overnachten na het diner (en na alle wijn). Deze zijn allen op nostalgische wijze ingericht. Let op, er is geen lift!
  • Je zit dichtbij Amsterdam, Volendam, maar ook Monnickendam zelf is heel pittoreske! Dus maak er meteen een dagje uit van.

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Het restaurant ligt vrij afgelegen, en Monnickendam is niet zo heel groot. Het beste is om met de auto te komen, of boek een overnaching in het hotel zelf.
  • Ondanks dat ik mijn voedselallergieen had doorgegeven, lag er toch een schaaldier op mijn bord. Tijdens de uitleg kwam men hier achter, er ging direct een cloche over het bord van mijn tafelgenoot en er werdt met spoed een nieuw gerecht voor mij gemaakt. Kan gebeuren hoor, maar hoe dit opgelost werd was echt top!
  • Momenteel wordt er nog geklust in het hotel, het is niet heel storend, maar meer dat je het weet.
  • De prijs maakt dat een avondje uit eten bij restaurant Posthoorn niet voor iedereen is weggelegd. Maar gelukkig komt dit restaurant ook wel eens voorbij op Groupon!

 

===>  Nu Groupon Actie:  6 Gangen diner  (2p) € 99,-  / incl. overnachting vanaf € 199.99 <===

 

Review:    Prijs: € €     Eten: 8.5    Service: 9     Decor: 8.5    Totaal:  8.7

Restaurant Posthoorn  *
Noordeinde 43
1141 AG, Monnickendam
Telefoon: 0229  – 654 598 
 www.posthoorn.eu
Michelin-ster notering:  1 
 
genieten_groetjes_bettyskitchen


 Voor deze review was ik uitgenodigd door Groupon, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

 

Category: Restaurants in overige steden Tags: Groupon, Michelin-ster, Monnickendam, Posthoorn

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Oktober 2015
Volgend bericht: Vlog: MiniCruise Newcastle met DFDS Seaways »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in