• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Hotel Restaurant Posthoorn* in Monnickendam

Hotel Restaurant Posthoorn* in Monnickendam

6 november 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Afgelopen maand had ik het genoegen om mij, voor een avondje, in de 17e eeuw te wanen. Speciaal voor mijn verjaardag bracht ik namelijk een bezoek aan Hotel Restaurant Posthoorn in Monnickendam.

review_hotel_restaurant_posthoorn_monnickendam_1-001

Restaurant Posthoorn is in het trotse bezit van een Michelin-ster en in het gelijknamige hotel is overnachten een bijzondere ervaring. De tijd is hier namelijk letterlijk stil blijven staan. Lees hier de review + profiteer tijdelijk van korting op een diner (+ overnachting)!

Suitehotel Posthoorn

Het Suitehotel Posthoorn bevinden zich in een gerestaureerd pand uit 1697.  Men heeft de klassieke inrichting weten te behouden, maar wel met het comfort en luxe van nu.  Mede door de modern/klassieke inrichting, nostalgische ambiance en kleurgebruik in het hotel, stap je letterlijk even terug in de tijd naar het tijdperk van Napoleon Bonaparte. En dit begint al zodra je de voordeur binnenkomt.

review_hotel_restaaurant_posthoorn_monnickendam_overnachten

En in de luxe suites is die tijd ook letterlijk stil blijven staan. De bedden liggen heerlijk en comfortabel en ‘baden’in luxe behoort hier ook tot de opties. Het is een plek om letterlijk tot rust te komen en je kunt er dus ook nog eens heel goed eten! Niet alleen voor een Michelin-ster diner, maar ook tijdens het ontbijt kom je hier niets te kort. Terwijl je rustig ontwaakt in de brede, ruime stoelen van het restaurant, worden er wafels voor je gebakken, eventueel een eitje naar wens klaargemaakt en geniet je van je mini croissant en een kop koffie.

Restaurant Posthoorn

Afgelopen zomer maakte ik tijdens de Gin-Tonic workshop in Amsterdam al kennis met Chef Kok Jeroen Bavelaar en Maître – Sommelier Edwin van Egmond. Deze heren zijn continue bezig om klassieke gerechten in een nieuw jasje te steken. Hun samenspel van wijn-spijs combinaties en het onwikkelen van nieuwe bereidingstechnieken is niet ongemerkt gebleven. Want Restaurant Posthoorn is sinds 2008 al in het trotse bezit van een Michelin-ster.

Samen met Patron Marc Boeljon en de rest van het team, wordt hier gewerkt aan de gulden driehoek:  Fantastisch eten, luxe overnachten en een voortreffelijke nostalgische ambiance. Het leven is er heerlijk, de tijd staat even stil en ik wil eigenlijk niet meer weg.

En dit kun je verwachten bij Restaurant Posthoorn:

Aperitief :

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam_2-001

We starten de avond met een heerlijke hartige Gin-Tonic met tomaat en tijm. Daarbij worden er 3 amuse hapjes geserveerd:  een couscous met boerenyoghurt, een mini pizza en een tartaartje van aubergine (in een potje).

Amuse:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (10)-001

Een heel prettig warm hapje bestaande uit schuim van aardappel, gerookte haring, zuurkool, en roggebrood van quinoa. Dit is oer-hollands eten in een verrassend nieuw jasje!

1e gang:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (11)-001

Een kleurrijke verzameling van tonijn, stokvis, een cilinder met zoetzure groente, komkommer, kool bietjes, yoghurt, creme van avocado, tomaten en een dressing van gezouten citroen.

2e gang:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (2)-001

Een zilt herfstgerecht van zalm & pulpo (octopus). Geserveerd met o.a. pompoen, zandwortel (een vergeten groente), koudgerookte yoghurt en een saus van paddestoelen.

 3e gang:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (4)-001

Uiteraard hoort bij het najaar ook een wildgerecht! Dat werdt hertenrugfilet met o.a  krokante spek, quiche van aardappel en een zuurkool rolletje.

Dessert Amuse:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (6)-001

Een minituintje met een ijslolly van bramen en vlierbloesem. Deze neutraliseert als het ware de smaken voor de dessert gang.

 4e gang:

review_hotel_restaurant_posthoorn_in_monnickendam (8)-001

Een parade van fruit: Perzik Panna Cotta, ijs van ananas, frambozen en peren, salted caramel, crème Swiss en een brok zoetzure luchtige witte chocolade met yoghurt (Mag ik daar een hele bakplaat van svp?) En ontzettend lief: een felicitatie in chocolade letters!

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Het restaurant heeft een Michelin-ster notering.
  • Een rustige inrichting in een nostalgisch hotel. Je doet hier echt even een stapje terug in de tijd en vergeet ook meteen even alle tijd. En die bedden liggen hemels!
  • Goede wijnen om het eten te begeleiden, maar helemaal een plus zijn de gin-tonics naar eigen (sterrenwaardig) recept. Die ook heel goed te pairen zijn met het eten!
  • Personeel is goed op de hoogte van alle ingrediënten, wijnen, ettiquette en is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
  • Gratis parkeren in de straat! Handig als je van ver komt.
  • Het hotel heeft 5 suites, zodat je er ook kunt blijven overnachten na het diner (en na alle wijn). Deze zijn allen op nostalgische wijze ingericht. Let op, er is geen lift!
  • Je zit dichtbij Amsterdam, Volendam, maar ook Monnickendam zelf is heel pittoreske! Dus maak er meteen een dagje uit van.

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Het restaurant ligt vrij afgelegen, en Monnickendam is niet zo heel groot. Het beste is om met de auto te komen, of boek een overnaching in het hotel zelf.
  • Ondanks dat ik mijn voedselallergieen had doorgegeven, lag er toch een schaaldier op mijn bord. Tijdens de uitleg kwam men hier achter, er ging direct een cloche over het bord van mijn tafelgenoot en er werdt met spoed een nieuw gerecht voor mij gemaakt. Kan gebeuren hoor, maar hoe dit opgelost werd was echt top!
  • Momenteel wordt er nog geklust in het hotel, het is niet heel storend, maar meer dat je het weet.
  • De prijs maakt dat een avondje uit eten bij restaurant Posthoorn niet voor iedereen is weggelegd. Maar gelukkig komt dit restaurant ook wel eens voorbij op Groupon!

 

===>  Nu Groupon Actie:  6 Gangen diner  (2p) € 99,-  / incl. overnachting vanaf € 199.99 <===

 

Review:    Prijs: € €     Eten: 8.5    Service: 9     Decor: 8.5    Totaal:  8.7

Restaurant Posthoorn  *
Noordeinde 43
1141 AG, Monnickendam
Telefoon: 0229  – 654 598 
 www.posthoorn.eu
Michelin-ster notering:  1 
 
genieten_groetjes_bettyskitchen


 Voor deze review was ik uitgenodigd door Groupon, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

 

Category: Restaurants in overige steden Tags: Groupon, Michelin-ster, Monnickendam, Posthoorn

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Oktober 2015
Volgend bericht: Vlog: MiniCruise Newcastle met DFDS Seaways »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in