• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak

L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak

23 november 2013 Door Betina Oostveen Reageer

L'OR Espresso limited edition Sumatra Blue Batak 1Ik denk dat jullie allemaal wel bekend zijn met (of gehoord hebben van) de L’OR EspressO van Douwe Egberts. Ik hou zelf van pittige espresso’s gedurende de dag, en begin mijn ochtenden vaak met een cappuccino met een sterke espresso of dubbele ristretto. Dus toen ik afgelopen week werd gevraagd om de nieuwe L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak te komen proeven, reisde ik samen met Lianne van Focus on Foodies , maar al te graag af naar Amsterdam.

Tropenmuseum

De lancering werd gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (Tropenmuseum) in Amsterdam. Als kind kwam ik hier graag om meer te leren over de culturen van Indonesië en omstreken. En zo ook, tijdens de lancering, kregen wij een uitgebreide geschiedenis les van Pim Westerkamp (de conservator voor Zuid-Oost Indië) over het ontstaan van de koffie plantages voor de specifieke Blue Batak koffie bonen.

L'OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak 2-001

De bonen voor deze limited edition komen van koffieplantages rondom het 1.500 meter hoog gelegen Toba meer op Sumatra. Dit is het grootste vulkanische meer van de wereld, en de vruchtbare bodem en klimaat op deze plek spelen natuurlijk mee in de ontwikkeling van een bijzondere koffieboon. De koffie experts van Douwe Egberts zijn hier op een juweeltje gestuit, in hun zoektocht naar een voortreffelijke espresso met een krachtige en superieure smaak. De bonen worden aan de zon gedroogd, en dat resulteert in een bijzondere blauw-jade verkleuring van de bonen. (zie bovenstaande foto, de eerste schaal)

DE koffie expert

André Hoinkis is de koffie expert van L’OR Espresso. Met zijn verfijnde neus en smaakpapillen test hij de koffiebonen en verschillende blends van Douwe Egberts. Deze man stond met grote passie te vertellen over de verschillen tussen koffiebonen zoals de Arabica en Robusta, en dat verschil hebben wij ook kunnen proeven. Daarna mochten we de Sumatra Blue Batak espresso eindelijk gaan proberen!

L'OR Espresso limited edition Sumatra Blue Batak 4-001

(v.l.n.r. Imke van Stijlmeisje,  Bo van Francesca Kookt, Betty, André Hoinkis en Lianne van Focus on Foodies)

L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak

De Sumatra Blue Batak is een pittige espresso, met aardse tonen. Met een lange afdronk (lange nasmaak) proef je specerijen en en een aroma van hout en ceder. Hij is vol van smaak, een tikkeltje zurig en heeft een sublieme crèma laag. L'OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak 5Deze espresso is géén blend, maar 100%  smaak van één specifieke koffieboon. Dit is een espresso waar je van moet houden, maar als je een voorkeur hebt voor volle en evenwichtige koffie, dan ben je hier aan het juiste adres.

Restaurant Blauw

Tussen de proef sessies door werden wij verwend met heerlijke hapjes van Indonesisch Restaurant Blauw. Chef-kok Agus Hermawan liet ons proeven wat écht Indonesisch eten inhield, en een liefhebber van pittig eten (zoals ik dus) kon hier zijn/haar hart ophalen.

L'OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak 6

L'OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak 7-001

Zo proefden wij o.a.  Pangsit met kip, Rundvlees Rendang, en de heerlijkste Satéh stokjes die ik ooit heb geproefd!

Verkrijgbaarheid

De L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak is vanaf vandaag te verkrijgen in de webshop van Douwe Egberts en in de D.E. Winkels. De consumentenadviesprijs is € 5.99 voor 10 capsules. Maar let op:  Er zijn slechts 3.500 verpakkingen van deze limited edition verkrijgbaar.

Category: Overige Tags: douwe egberts, koffie, Tropenmuseum

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Food Art op Instagram: Samantha Lee
Volgend bericht: WIN: Cadeaubon van Zalando Koken t.w.v. € 50,- »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in