• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak

L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak

23 november 2013 Door Betina Oostveen Reageer

L'OR Espresso limited edition Sumatra Blue Batak 1Ik denk dat jullie allemaal wel bekend zijn met (of gehoord hebben van) de L’OR EspressO van Douwe Egberts. Ik hou zelf van pittige espresso’s gedurende de dag, en begin mijn ochtenden vaak met een cappuccino met een sterke espresso of dubbele ristretto. Dus toen ik afgelopen week werd gevraagd om de nieuwe L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak te komen proeven, reisde ik samen met Lianne van Focus on Foodies , maar al te graag af naar Amsterdam.

Tropenmuseum

De lancering werd gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (Tropenmuseum) in Amsterdam. Als kind kwam ik hier graag om meer te leren over de culturen van Indonesië en omstreken. En zo ook, tijdens de lancering, kregen wij een uitgebreide geschiedenis les van Pim Westerkamp (de conservator voor Zuid-Oost Indië) over het ontstaan van de koffie plantages voor de specifieke Blue Batak koffie bonen.

L'OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak 2-001

De bonen voor deze limited edition komen van koffieplantages rondom het 1.500 meter hoog gelegen Toba meer op Sumatra. Dit is het grootste vulkanische meer van de wereld, en de vruchtbare bodem en klimaat op deze plek spelen natuurlijk mee in de ontwikkeling van een bijzondere koffieboon. De koffie experts van Douwe Egberts zijn hier op een juweeltje gestuit, in hun zoektocht naar een voortreffelijke espresso met een krachtige en superieure smaak. De bonen worden aan de zon gedroogd, en dat resulteert in een bijzondere blauw-jade verkleuring van de bonen. (zie bovenstaande foto, de eerste schaal)

DE koffie expert

André Hoinkis is de koffie expert van L’OR Espresso. Met zijn verfijnde neus en smaakpapillen test hij de koffiebonen en verschillende blends van Douwe Egberts. Deze man stond met grote passie te vertellen over de verschillen tussen koffiebonen zoals de Arabica en Robusta, en dat verschil hebben wij ook kunnen proeven. Daarna mochten we de Sumatra Blue Batak espresso eindelijk gaan proberen!

L'OR Espresso limited edition Sumatra Blue Batak 4-001

(v.l.n.r. Imke van Stijlmeisje,  Bo van Francesca Kookt, Betty, André Hoinkis en Lianne van Focus on Foodies)

L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak

De Sumatra Blue Batak is een pittige espresso, met aardse tonen. Met een lange afdronk (lange nasmaak) proef je specerijen en en een aroma van hout en ceder. Hij is vol van smaak, een tikkeltje zurig en heeft een sublieme crèma laag. L'OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak 5Deze espresso is géén blend, maar 100%  smaak van één specifieke koffieboon. Dit is een espresso waar je van moet houden, maar als je een voorkeur hebt voor volle en evenwichtige koffie, dan ben je hier aan het juiste adres.

Restaurant Blauw

Tussen de proef sessies door werden wij verwend met heerlijke hapjes van Indonesisch Restaurant Blauw. Chef-kok Agus Hermawan liet ons proeven wat écht Indonesisch eten inhield, en een liefhebber van pittig eten (zoals ik dus) kon hier zijn/haar hart ophalen.

L'OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak 6

L'OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak 7-001

Zo proefden wij o.a.  Pangsit met kip, Rundvlees Rendang, en de heerlijkste Satéh stokjes die ik ooit heb geproefd!

Verkrijgbaarheid

De L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak is vanaf vandaag te verkrijgen in de webshop van Douwe Egberts en in de D.E. Winkels. De consumentenadviesprijs is € 5.99 voor 10 capsules. Maar let op:  Er zijn slechts 3.500 verpakkingen van deze limited edition verkrijgbaar.

Category: Overige Tags: douwe egberts, koffie, Tropenmuseum

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Food Art op Instagram: Samantha Lee
Volgend bericht: WIN: Cadeaubon van Zalando Koken t.w.v. € 50,- »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee