• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Huis de Wiers in Nieuwegein

Huis de Wiers in Nieuwegein

2 juni 2014 Door Betina Oostveen Reageer

huis_de_wiers_1-001Ik heb een aantal jaren in Nieuwegein gewoond, en dan in de gezellige wijk: Vreeswijk. Nabij de oude sluis, met prachtig uizicht op de Lek, of tijdens eens van de vele braderieën, ik vermaakt me hier altijd prima . En sinds een paar jaar staat hier ook een van mijn favoriete restaurants uit de regio Utrecht: Huis de Wiers aan de Wierselaan.

In het souterrain van Land Huys Wiers

De enige reden dat ik van het bestaansrecht van dit restaurant af weet, is omdat ik zelf dus een paar jaar aan de Wierselaan heb gewoond. Er is daar namelijk een nieuwe wijk gebouwd, naast de jachthaven, met kades en oud Hollandse huizen in nieuwe stijl. Landhuis Huys Wiers is hier ook opnieuw gebouwd tot een groot, zwart pakhuis. Maar onder de authentieke kruisgewelven, in het volledig gerestaureerde souterrain, is nu een hedendaags restaurant te vinden. De inrichting is heel modern: Lichte kleuren met veel beton en glas, maar afgewisseld met klassieke onderdelen zoals hout, bloemen en huiden.

Huis-de-Wiers-073(bron foto: huis de wiers)

Diversiteit en creativiteit

Elke twee maanden wordt de menukaart vernieuwd. En elke keer speelt er weer een ander product de hoofdrol: zo wordt er dus ook gewerkt met seizoensgebonden producten. Denk bijvoorbeeld aan een compleet asperge menu of een USA black Angus (steak) menu. De pure smaken, en verrassende combinaties, laten zien dat hier goed over nagedacht wordt in de keuken. En door het regelmatig wisselen van de kaart zul je hier ook niet zo gauw twee keer het zelfde eten. Alle gerechten zijn a la carte te bestellen, maar mijn advies is om een 4-gangen verrassingsmenu (vaste prijs) in thema te nemen. En neem hier (indien mogelijk) een wijnarrangement bij. Want het personeel weet uitstekend welke wijnen te serveren bij de gerechten.

Kijk mee naar wat ik gegeten heb bij Huis de Wiers

huis_de_wiers_2-002

Huisgebakken broodjes met roomboter, en een amuse van rode biet gelei, mozarella mousse, kruiden vinegarette en gele bieten chips.

 

huis_de_wiers_3-001

Paprika-tomatensoep met tartaar van makreel, octopus en ingelegde cherry tomaatjes.

 

huis_de_wiers_4-001

Rode bieten risotto met hollandaise saus en walnootolie. Met 5 verschillende bereidingen van uien: witten uien meegebakken met de risotto, gestoomde prei, gekarameliseerde sjalot, ingelegde zilverui, en verse bieslook in de saus.

 

huis_de_wiers_5-001

Kalfslende met gestoofde kalfswang, op een bedje van pastinaakpuree met schorseneren, rettich en taartjes van zoete aardappel.

 

huis_de_wiers_6-001

Tarte tatin van banaan, gember ijs en witte chocolade mousse.

 

huis_de_wiers_7-001

En voor mij een Hollands kaasplankje met een stukje kersenbrood en geserveerd met uien en chilli compote (je betaald hier een kleine toeslag voor op het menuprijs) .

 

huis_de_wiers_8-001 Uiteraard nemen wij nog koffie toe, met een assorti van kleine zoetigheden (meerprijs slechts 1 euro).

 

 

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Prachtige inrichting in een voormalig landhuis. met mooie lichte kleuren en bijzondere lampen.
  • De kaart heeft een Frans tintje, maar is vrij open en mediteraans,
  • Zomers kun je ook eten of (after-work) borrelen op het buiten terras. Temidden van het groen of met uitzicht op de haven. Erg gezellig hier.
  • Goede wijnkaart.  Ook voor enkel een borrel ben je hier aan het juiste adres.
  • Een wandeling maken na het eten is hier ook aan te raden. Vreeswijk is een mooi stukje met de haven, of wandel even naar het ‘oude stadje’ verderop, met uitzicht op de lek. Heel pittoreske allemaal.
  • Gratis parkeren!

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Doordat je in een gewelven kelder bevindt, kan het bij drukte een beetje roemoerig worden.
  • Het restaurant ligt vrij afgelegen, en ook niet in een stadscentrum. Neemt niet weg dat deze pal naast de A27 ligt, en goed te bereiken is met de auto.

 

Review:    Prijs: € €    Eten: 8.5    Service: 8.5     Decor: 8.5    Totaal:  Cijfer 8.5

Huis de Wiers
Wiersedreef 3
3433 ZX, Nieuwegein
Telefoon: 030- 606 1322 
 www.huisdewiers.nlgenieten_groetjes_betty

 

Category: Restaurants in overige steden Tags: nieuwegein, review, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Mei 2014
Volgend bericht: Tarte Tatin met rabarber en rode biet »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in