Ik durf oprecht te zeggen dat ik deze maand behoorlijk wat kilootjes ben aangekomen hoor. Okee, mijn buik groeit natuurlijk als een malle tijdens de zwangerschap, maar dat neemt niet weg dat ik toch alweer aardig een onderkin gekweekt hebt, door al dat lekkere eten deze maand.
En nu is December natuurlijk DE maand voor kerstborrels, kerstdiners en gezellige feestjes met familie en vrienden. Ik heb dus weer een aantal nieuwe restaurants ontdekt de afgelopen maand, die jullie natuurlijk ook op de blog voorbij zullen zien komen. Maar goed laten we even nader gaan bekijken waar je wel heel fijn kunt eten, ook tijdens je zwangerschap 😉
Happy New Year!
Allereerst zijn we dit jaar natuurlijk begonnen met een alcoholvrije borrel! Het is mij een wonder gebleken dat ik het überhaupt tot middernacht heb kunnen uithouden zonder een extra middagdutje te nemen. Een oud & nieuw viering die iets anders was als anders. In plaats van een grote borrel en party met vrienden, was het dit jaar heel rustig en huiselijk met zijn tweetjes, eigenlijk drietjes dus, op de bank, met het laatste seizoen van Mad Men. Omdat de oliebollen mij s middags totaal niet aanstonden (zwangerschapsmisselijkheid), besloot ik maar appelflappen te maken. En werd om 12.01 uur de alcoholvrije fles Freixenet aangebroken. En om 12.25 uur viel ik alsnog als een blok in slaap. Goed begin van het nieuwe jaar, zou ik zeggen.
Griekse avond bij Delphi’s Utrecht
Later in de week besloten Dylan en ik toch maar een avondje uit te reserveren. Dus lekker naar de film op zondagmiddag en daarna uit eten bij Grieks restaurant Delphi’s in Utrecht (reeds gesloten). Lekker centraal gelegen, maar ook heerlijk want dit is geen standaard Griek. Het niveau van de gerechten ligt net even een tikkeltje hoger als bij de andere Grieken in Utrecht. Je kunt er nog steeds een mixed grill krijgen hoor, maar die griekse keuken heeft zoveel meer (vegetarisch) lekkers te bieden als dat.
Nieuwe vaatwasser gewonnen bij Keukenkampioen
Vorig jaar, (dat klinkt alweer zo ver weg, ) deed ik mee met de Gehakbal Battle van Keuken Kampioen. Samen met drie andere foodbloggers streed ik om de titel: Beste Gehaktbal! Hoewel de competitie zeer concurrerend en onderscheidend was, hebben mijn Indonesische gehaktballetjes met pindasaus de battle gewonnen! En dat was leuk nieuws voor een van jullie: want onder jullie stemmers werd namelijk een keukenapparaat van Bauknecht verloot! Ik hoop dat diegene er dan ook heel erg blij mee is.
Wat ik niet wist, is dat ik zelf OOK meteen een apparaat had gewonnen! Maar omdat Betty’s Kitchen een complete nieuwe keuken heeft sinds onze verhuizing, had ik er kort gezegd geen behoefte aan. Dus heb ik er nog iemand anders mee blij kunnen maken. Zo doen we dat! Dus wil ik jullie bij deze, ook namens de dame hierboven, heel erg bedanken voor het stemmen op mijn gehaktballen! En uiteraard bedankt Keuken Kampioen voor het beschikbaar stellen van een nieuwe vaatwasser!
Nieuwjaarsborrel bij Hotel Arena Amsterdam
Een nieuwjaarsborrel afzeggen omdat ik zwanger ben, doe ik simpelweg niet. Ik durf te wedden dat jullie niet eens het verschil zien in de champagneglazen met prosecco en ginger ale hieronder. Had ik mooi even iedereen tuk met mijn non-alcoholische versnapering! Januari moest namelijk even grondig ingeluid worden met mijn Mediabureau Semilo en hun foodbloggers netwerk.
De nieuwjaarsborrel vond plaats in Hotel Arena Amsterdam, dat onlangs grondig is verbouwd. Het is werkelijk waar een plaatje en is dan ook een hele mooie locatie om af te spreken voor een borrel. Wij zijn ook nog aansluitend gaan dineren in het Park Restaurant, maar dat viel helaas wel een beetje tegen! De pompoensoep vooraf was prima, maar de risotto was helemaal droog en leek eerder op nasi ipv risotto. En het toetje voldeed ook niet, helaas. Gelukkig was het voor de rest een top avond met gezelligheid, her en der een ontroerend moment en een goede start van het nieuwe jaar met mijn mede foodies.
Santa Maria Kookworkshop
Zoals jullie wellicht weten, ben ik grote liefhebber van de TexMex Keuken! Afgelopen jaar had ik al eens samengewerkt met Santa Maria, het merk voor mijn wraps, taco’s etc. Dus ik hoefde dan ook niet lang na te denken over het geven van een Tex Mex Kookworkshop aan mijn facebook volgers.
Annette heeft via Facebook meegedaan aan de winactie en mocht maar liefst 4 personen meenemen voor een middagje koken en gezamelijk oppeuzelen. Dit deden wij samen met mijn medefoodie Annemieke van de foodblog Keukenliefde, die ook weer 5 dames mee had. Het werd een gezellig middag, met bovenal heerlijk eten en (alcoholvrije) cocktails. En met de Chocolade Creme brulee met rode peper als afsluiter, ging iedereen na afloop rollend naar huis. Een unieke ervaring en zeker eentje die ik nog eens wil meemaken!
Zwangerschaps Update
Afgelopen maand heb ik de 20 weken echo gehad! Niet alleen een teken dat ik eindelijk op de helft zit, maar ook meteen een grondige APK voor de kleine! Alles gaat gelukkig volgens schema en … tromgeroffel…. het wordt een meisje! Een kleine Betty dus. Arme Dylan, die is hierna dus gewoon altijd in de minderheid! Maar daar zijn we natuurlijk gewoonweg hartstikke blij mee, en blijven duimen voor een goede volgende 20 weken!
Tot zover mijn, eigenlijk best wel rustige, januari maand. Volgende maand wordt weer een nieuwe mijlpaal in mijn leven. Niet alleen ga ik het 3e trimester van de zwangerschap in… Maar bestaat de blog dan ook nog eens 4 JAAR!! En dat gaan we natuurlijk wel eventjes vieren met zijn allen! Ik zeg dus: tot het volgende dagboek en maak er een mooie maand van!
Groetjes, Betty
Vivian | stayaliveandcooking
Wat een fijne maand zo! Lekker eten is belangrijk, toch?! En wat leuk, een meisje! Gefeliciteerd.
Betina Oostveen
Jazeker! Lekker eten is hEEl belangrijk! Dank je wel en op naar nog zo’n mooie maand!
Veel plezier!
Janneke Nijhof - Driesten
Wat een leuke momenten allemaal Betty:) , super leuke blog en een prachtige buik , geniet lekker liefs : Janneke ??
Betina Oostveen
Dank je wel lieve Janneke!
En ik geniet echt van elk moment 🙂