• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Copas kip op de BBQ bereiden

Copas kip op de BBQ bereiden

11 april 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Tijdens het afgelopen paasweekend was het namelijk enorm lekker weer buiten. Er stond wel een windje, maar dat is nog steeds geen excuus om niet te gaan barbequen. En in plaats van onze paasmaaltijd in de keuken te bereiden, kozen wij dit jaar voor de achtertuin. Ik vertel jullie graag wat meer over een Copas kip op de BBQ bereiden.

Vorig jaar vertelde ik jullie al over een nieuwe paastraditie in huize Betty. Extra grote en gevulde paaskippen van de Copas farm! Dit jaar gingen wij tijdens pasen wederom aan de slag, maar nu met een Copas kip op de BBQ bereiden. Wij hebben namelijk niet voor niets een grote Weber BBQ in huis en daar kun je heel gemakkelijk een kippetje op braden. Zelfs een grote kip van maar liefst 3 kilo als het moet.

Bereiding van een copas kip op de BBQ

De bereidingswijze van een Copas Kip op de BBQ verschilt helemaal niet zoveel van de bereiding in een traditionele oven. Je hoeft de Copas Paaskip enkel in te smeren en te marineren met de bijgeleverde marinade. En af te bakken in de oven of dus op de BBQ. Even laten rusten en nagaren na afloop en je kunt de kip gaan aansnijden. Op deze manier zet je een geweldige maaltijd op tafel, zonder al te veel inspanningen. En hou je genoeg tijd over om door te brengen met je visite.

Copas kip op de BBQ bereiden
Copas kip op de BBQ bereiden

Wat is een Copas Paaskip?

De Copas Kippen worden daags voor Pasen naar Nederland gebrachten. De beestje worden speciaal voor de Paasdagen ontbeend en gevuld met een mengsel van kipgehakt,zongedroogde tomaatjes, vijgen, shiitake, mango en groene asperges. Maar speciaal voor Pasen worden er ook hele gekookte eieren in verstop. Dit geeft een geweldig leuk en mooi effect op het bord. Dit jaar is, op verzoek van de klanten, een tweede variant toegevoegd: Zonder eieren welliswaar, maar wel met bijzondere ingrediënten zoals zongedroogde tomaat, mango, lente-ui, goji bessen en shiitake paddestoelen.

Momenteel kun je deze Copas Kippen dus niet meer bestellen, maar zet hem vast in je agenda voor volgend jaar en bezorg je vrienden en/of familie volgend jaar onvergetelijke Paasdagen. Hopelijk weer met net zoveel zon als wij dit jaar hadden. Want dan is het toch wel genieten op zijn paasbest!


Copas kip op de bbq bereiden:

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen bekijken)


Verkoopinformatie Copas Kip:

  • Bestellingen gaan via: Boers&Boers in Limburg
  • Webshop: BoersenBoers.nl
  • Kosten: € 52,50 voor een ontbeende kip zonder vulling. De gevulde paaskippen zijn € 69,-.
  • Te bestellen: tot maximaal 1 week voor Pasen. Liefst in de weken daarvoor dus nog bestellen. (Zet vast in je agenda voor volgend jaar!).
  • Extra: via de webshop kun je ook bijpassende wijnen bestellen voor jouw kippetje.

Groetjes, Betty

Wil je als eerst mijn nieuwe filmpjes zien, aboneer je dan op mijn YouTube kanaal!
Copas kip op de BBQ bereiden

Category: Gevogelte Recepten Tags: BBQ Recepten, Boers&Boers, Britse keuken, Copas kippen, grillen, hoofdgerechten, Kip, Paas Recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Juffrouw Jacoba Crêperie in Amersfoort
Volgend bericht: Venkel grillen op de barbecue »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee