Geheel in het Italië-thema van deze maand, kan een bezoekje aan Italiaanse delicatessenzaak: Bigoli in Utrecht ook niet uitblijven.
Dit is toch wel een van mijn favoriete delicatessen adresjes in Utrecht.
Bigoli is een heerlijke delicatessen winkel in hartje Utrecht. Je koopt hier veelal zelfgemaakte, dagverse producten en lekkernijen. Terwijl één wand vól met voorverpakte producten staat zoals: Pasta’s van De Cecco, Olijfolie, Italiaanse koeken, wijnen etc. Bevinden zich aan de andere kant van de zaak: de keuken en de verswaren.
Denk aan groente en fruit, huisgemaakte pesto’s, verse (maaltijd)salades, antipasti, tapas, verse pasta’s.. Maar ook (Italiaanse) kazen en worsten van onder andere Brand & Levie. Het winkeltje doet ook erg Italiaans aan, en door de geuren uit de keuken waan je je ook echt een beetje op vakantie.
Etenswaren waar ik graag even voor op de fiets spring;
V.l.n.r.: Verse ravioli van spinazie/mozzarella, bakje pesto (zij hebben meerdere varianten), gedroogde porcini (voor in de risotto), en Lavendel- en rozemarijnworsten van Brand& Levie.
- Heerlijke verse producten, die heel goed op smaak zijn. Je kunt hier ook terecht voor advies of combinatie/smaakvragen.
- Een van mijn favorieten zijn de worsten van Brand& Levie (dit is namelijk slechts 1 van de drie adressen in Utrecht waar de worsten te krijgen zijn).
- Naast de delicatessenwinkel, hebben zij aan de overkant van de straat ook een Bigoli lunchroom, waar je heerlijke Mediterrane broodjes kunt eten of meenemen.
- Kom vroeg! sóchtends is de keuze reuze, maar aan het einde van de dag is er al heel veel uitverkocht. (Is ook niet zo vreemd met deze heerlijke producten.!)
- Soms is het erg druk bij Bigoli, waardoor je lang moet wachten. De mogelijkheid om een nummertje te trekken voor je beurt, zou hier wel handig zijn.
Bigoli Schoutenstraat 7 Utrecht Telefoon: 030 – 236 8848 www.bigioli.nl
(Bron foto’s: Bigoli, Susie.nl en foto van mijzelf)
Elly van Lierop
Je recepten net ontdekt; nu al fan… tnx
Betina Oostveen
Dank je wel Elly!
En alvast heel veel kookplezier!
Groetjes, Betty
marjan boon
Graag ontvang ik je nieuwsbrief