• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Atelier Bar en Restaurant in Amsterdam

Atelier Bar en Restaurant in Amsterdam

10 augustus 2017 Door Vincent Nijhof 1 Reactie

Onlang ging ik proeven bij Atelier Bar en Restaurant in Amsterdam. Dit lig op een bijzondere locatie, in het hart van industriegebied Schinkelbuurt in Amsterdam. Bij het parkeren dachten we echt van: waar zijn wij nou beland ? 😉 Want je verwacht op dit terrein namelijk niet een restaurant.

Wij liepen door de buiten ingang naar het restaurant en hadden onze bedenkingen toen we de containers, oude roestige stukken ijzer zagen, maar kwamen daar gelukkig snel van terug. Uniek in Amsterdam is gratis parkeren op het terrein.Het restaurant was voorheen namelijk een wasstraat van Volkswagen!

Van Wasstraat naar restaurant

Eenmaal binnengekomen waren we verrast door het interieur en hoe goed de oude elementen van de wasstraat terugkwamen. De rolluiken waar vroeger de auto’s naar binnenreden en de  industriële uitstraling van het restaurant. Het brengt je even terug naar vervlogen tijden. De eyecatcher van het Atelier is de prachtige bar waarbij een indrukwekkende koperen bier ketel eruit blinkt. De bar oogt stoer maar heeft tevens een warm uiterlijk. Met trots vertelde de barman dat ze over een uitgebreide bierkaart beschikken.

Onder het genot van het biertje, met uitzicht op drukke terras, kwam Kevin Bonet (mede eigenaar Atelier) bij ons zitten en vertelde over het ontstaan van deze unieke plek. Dit is namelijk niet alleen een restaurant, maar tevens ook een evenementen locatie. Kevin zijn historie ligt in het organiseren van grote en kleine festivals zoals De Wasstraat en Bitterfest. Deze laatste was zo’n succes dat er in november een tweede winter editie van komt. Kevin had altijd een multifunctionele locatie in zijn hoofd en het Atelier is, buiten het restaurant, dan ook een dans gelegenheid en workshop ruimte. Je kunt je niet voorstellen als je hier zit te eten, dat in de avond de meest wilde feesten worden gehouden!

Door de nabijheid van Universiteiten en evenementen bureaus zoals Loveland en Alda events, is het publiek bij Atelier jong en bestaat veelal uit creatievelingen. Zelfs Armin van Buuren’s Armada kantoor ligt in dezelfde straat en hij komt dan ook wel eens vorkje mee prikken.

Wij werpen een blik op de beperkte maar tevens betaalbare menukaart en kozen het ‘menu om te delen’ met 4 gerechten per persoon. Dit bestond uit 4 gangen met verschillende gerechten en een dessert. Natuurlijk kun je ook side dishes zoals huisgemaakte krokante frites met citroen mayonaise en ratatouille bestellen!

Dit eet je bij Atelier Bar en Restaurant

We kregen vooraf een heerlijke verse bol met olijven, olijfolie, zout en een leuke gekleurde water fles. Deze prijkt op elke tafel in een andere kleur.

Wij vonden de sfeer heel prettig en aangenaam door de 70’s en 80’s muziek en de relaxte bediening was vriendelijk , enthousiast en goed op elkaar afgestemd. De uitstraling word warm door de accenten van kleuren, kussens op de banken, verschillende houten zitjes bestaande uit 2-4-6 persoons en grotere groepen.

De open keuken was goed gepositioneerd en als je goed kijkt dan zie je een kunst schilderij van Gabor Gaerthe Art met… 😉 De keukenbrigade was enthousiast en chefkok en mede eigenaar Nino Starreveld kwam persoonlijk de mooie en zeer verrassende gerechten brengen.

1e gang

review Atelier Bar Restaurant Amsterdam Betty's Kitchen Restauran Reviews

Als je in het Atelier zit verwacht je een stoere keuken, maar we kregen verfijnde gerechten. Ze zagen er uit als schilderijen, op werkelijk prachtige borden van verschillende materialen en kleuren. We begonnen met twee sharing gerechten; gepofte biet, buerre Blanc (ijs-zeer verrassende combi!), en een crumble van walnoten en hazelnoten en balsamico. De heerlijke zoet-zure smaak en de verschillende texturen was een goed begin!

Het tweede sharing gerecht was wederom prachtig opgemaakt!. En spannend qua smaak doordat men stoere ingrediënten gebruikt hebben zoals een ‘kopstootje (bier-jenever) en Amsterdamse Ceviche van makreel en Piccalilly crème.

2e gang

review Atelier Bar Restaurant Amsterdam Betty's Kitchen Restauran Reviews

De verrassende gerechten bleven maar komen we werden steeds enthousiaster van de gebruikte ingrediënten en hiervoor alle lof aan de chef-kok!
Wij kregen twee vleesgerechten van spannende combinaties:  De steak tartaar met parelgort, gerookte eierdooier en groene asperges lijkt een zachte smaak te hebben,  maar als je ‘m eenmaal proeft dan is deze verrassend spicy en uitdagend. De bijpassende wijn was een mooie Pinot Noir uit Nieuw Zeeland, met een klein pepertje. Zeer goed uitgekozen.

review Atelier Bar Restaurant Amsterdam Betty's Kitchen Restauran Reviews

Het tweede gerecht was buikspek welke 24 uur  was gegaard en dat proefde je! Vooral de appel compote was heerlijk en deed Oosters aan. De knoflookcreme en pastinaak chips maakten het geheel af.

3e gang

review Atelier Bar Restaurant Amsterdam Betty's Kitchen Restauran Reviews

Paella el Nino (grappige naam!) bestaande uit een zachte Dorade met saffraan-citroen schuim en Mushy peas (doperwtenpuree). Dit gerecht was onze favoriet! Dit gerecht doet je denken aan vakantie, ik zou deze zeker aanraden na een dag strand.

review Atelier Bar Restaurant Amsterdam Betty's Kitchen Restauran Reviews

Beef Chimichurri was een feest voor je ogen en je mond! Heerlijke zachte texturen en vooral de gegrilde aubergine met krokante glasnoedels maakt het geheel compleet. Shared Dining is een leuk concept, maar soms is het best moeilijk om je gerecht af te staan aan je partner 😉

4e gang

Dessert time! We kregen op het bord een ongebakken cheesecake, met witte en pure chocolade ijs van Koupe. Dat is ijs met de helft minder calorieën, maar wel veel met eiwitten en vezels, dus ook populair onder de sporters. Geserveerd met cookie dough en zwarte bessen gel.  De peche melba panna cotta met vanille ijs van Koupe was zacht en romig.

Als afsluiter hadden we nog een mooit gesprek met chef-kok Nino Starreveld. Het is geweldig om te horen dat hij ooit als afwasser begonnen is in een restaurant en nu op zo’n jonge leeftijd mede-eigenaar is van dit goede concept en unieke locatie. Wij wensen Kevin en Nino dan ook heel veel succes met deze fantastische hotspot. Wij komen zeker nog een keer terug bij Atelier!

Gegroet, Vincent

Review Atelier Bar Restaurant in Amsterdam

popocatepetl the mexican utrecht restaurant review 

  • Unieke  en multifunctionele locatie voor DJ parties, workshops, festivals etc,
  • Gratis parkeren,
  • Een echte hotspot,
  • Zeer verrassende gerechten!
  • Bitterfest festival met tientallen verschillende bitterballen,
  • Prachtig en stoer interieur,
  • Een opvallende vriendelijke bediening,
  • Prijs-kwaliteit verhouding,
  • Ze houden rekening met allergieën en kinderen,
  • Groot buitenterras,
  • Easy going en relaxte sfeer.

popocatepetl the mexican utrecht restaurant review

  • Bereikbaarheid: Geen tot weinig mogelijkheid openbaar vervoer. Station is op 20 minuten loopafstand,
  • Terras buiten mag nog wel wat aantrekkelijker worden gemaakt,
  • De buitenentree kan voor mensen een drempel zijn aangezien het excentrieke uiterlijk, daar moet je van houden!
  • Dinsdag tot vrijdag alleen lunch mogelijkheid.

 

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 8.0       Service: 7.5      Decor: 7.0     Totaal:  7.5

Atelier Bar Restaurant
Valschermkade 16A
1059 CD, Amsterdam
https://atelier-schinkel.nl
 

Voor deze review was ik uitgenodigd door Atelier, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Keftedes (Griekse gehaktballen met tomatensaus)
Volgend bericht: Pannenkoekentaart met chocolade »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mylou

    10 augustus 2017 om 9:30 pm

    Ohh wat ziet dat er allemaal lekker uit! Erg mooie gerechten 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee