• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Aardbei Yoghurt IJsjes maken

Aardbei Yoghurt IJsjes maken

21 juli 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Met deze warme, zomerse dagen kun je wel een verkoelend ijsje gebruiken. En je maakt deze gezonde aardbei yoghurt ijsjes gewoon zelf.

Met slechts een paar ingrediënten, een blender en een Zoku Quick Pop Maker (of een andere soort ijsjes-maker) zet je in een handomdraai de heerlijkste ijsjes op tafel. Zoals deze gezonde aardbei yoghurt ijsjes met lekker rijpe aardbeien die nu helemaal in het seizoen zijn! Check hier nog meer lekkere IJS recepten van onze site!

recept aardbei yoghurt ijsjes maken zoku quick pop maker recept

Zoku Quick Pop Maker

Zelf thuis ijsjes maken wordt een kinderspel met de Zoku Quick Pop Maker. Wij mochten hem testen van web warenhuis fonQ en waren zeer tevreden over de snelheid waarmee je ijsjes maakt! Het basis element is namelijk een vast koelblok dat je in de vriezer kunt bewaren. Op het moment dat je zin hebt in een ijsje, haal je de vorm uit de vriezer, steekt de Zoku houdersstokjes erin en vult met een jouw favoriete ingrediënten. En die kun je natuurlijk zo gezond of ongezond maken als jij zelf wilt.

recept aardbei yoghurt ijsjes maken zoku quick pop maker recept

De ijsjes vormen zich in het blok binnen 10 minuten. Daarna hoef je alleen nog even de schroefdop aan te draaien, tot je POP hoort en je trekt je aardbei yoghurt ijsjes zo uit de Zoku Quick Pop Maker. Daarna kun je de vorm weer meteen vullen met een nieuw ijsmengsel. Het koelelement van de Zoku Quick Pop Maker kun je achter elkaar 3 x 3 ijsjes gebruiken. Stop hem daarna weer een dagje in de vriezer en hij is klaar voor een volgende keer dat je trek hebt.


Print

Recept: Aardbei Yoghurt Ijsjes

recept aardbei yoghurt ijsjes maken zoku quick pop maker recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 27 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram aardbeien,
  • paar druppeltjes Stevia,
  • 3 eetlepels yoghurt,
  • 1/2 theelepel vanille extract.

Extra:

  • een blender (of een staafmixer + hoge kan).
  • Zoku Quick Pop Maker

Instructions

  1. Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Houd een paar aardbei stukje apart en stop de rest in de blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan). Pureer, samen met de stevia, tot een vloeibare massa. Roer vervolgens in een kommetje de yoghurt en vanille extract door elkaar.
  3. Lepel een 1-2 theelepels yoghurt in de Zoku Quick Pop Maker. Deze bevriest direct zodra het het koelelement raakt.
  4. Stop een paar kleine stukjes aardbei in de vorm en steek hier direct de bijgeleverde stokjes in de vorm.
  5. Vul de rest van de vorm met de gepureerde aardbeien en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten), alvorens deze uit de vorm te verwijderen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept aardbei yoghurt ijsjes maken zoku quick pop maker recept

Dit artikel betreft een samenwerking met fonQ.nl. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Nagerechten Tags: aardbeien, detox recepten, ijs, Italiaanse Keuken, Voedselzandloper, yoghurt, Zoku Quick Pop Maker, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 3x Kraamhapjes met muisjes (geboorte meisje)
Volgend bericht: Beach Food Festival 2017 op Texel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee