Print

Recept: Aardbei Yoghurt Ijsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 27 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram aardbeien,
  • paar druppeltjes Stevia,
  • 3 eetlepels yoghurt,
  • 1/2 theelepel vanille extract.

Extra:

  • een blender (of een staafmixer + hoge kan).
  • Zoku Quick Pop Maker

Instructions

  1. Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
  2. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Houd een paar aardbei stukje apart en stop de rest in de blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan). Pureer, samen met de stevia, tot een vloeibare massa. Roer vervolgens in een kommetje de yoghurt en vanille extract door elkaar.
  3. Lepel een 1-2 theelepels yoghurt in de Zoku Quick Pop Maker. Deze bevriest direct zodra het het koelelement raakt.
  4. Stop een paar kleine stukjes aardbei in de vorm en steek hier direct de bijgeleverde stokjes in de vorm.
  5. Vul de rest van de vorm met de gepureerde aardbeien en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten), alvorens deze uit de vorm te verwijderen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty