• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / Aandacht voor Eten in Utrecht

Aandacht voor Eten in Utrecht

8 oktober 2013 Door Betina Oostveen Reageer

201310 Aand8 voor eten 1-001Ik hou van Utrecht, en ik ben ook redelijk vaak in de binnenstad te vinden. Maar omdat ook ik steeds meer mijn grenzen aan het verleggen ben, ga ik dus ook wat vaker uit eten buiten het centrumgebied.

De Biltstraat

Zo kwam ik er achter dat de Biltstraat het afgelopen jaar weer is getransformeerd tot een leuke en hippe straat, met allemaal deli’s, koffiehuizen, lunchrooms, en een paar goede restaurants. Deze straat wordt werkelijk waar steeds leuker! Gezien de afstand van onze binnenstad, loop je hier niet even snel naartoe voor je lunch of het diner, maar buurtbewoners en Utrechtenaren in het bezit van een fiets, kunnen hier hun hart ophalen. Zo zijn wij tijdens de restaurantweek in augustus wezen proeven bij het restaurant:  Aandacht voor Eten. En het eten is zo goed bevallen dat wij het afgelopen weekend hier weer zijn wezen lunchen.  En ja, wederom, heel goed bevallen!

Op vakantie in Italië

‘Aandacht voor Eten’ kenmerkt zich door de Italiaanse kaart, en een heerlijke Mediterrane sfeer. Ingericht met heel veel hout, olijfkleur, terracotta, en bordjes met bloemetjes en gouden randjes. Op de achtergrond hoor je heerlijke rustige muziek (bijvoorbeeld uit de jaren 50 of Tiziano Ferro), en al met al waan je je hier een klein beetje op vakantie.

De bordjes worden beeldschoon opgemaakt, en de smaken zijn heel goed in balans. Het voelt een beetje alsof ik thuis bij di Mamma kom eten, want het is gewoon heerlijk genieten. En doordat je de pasta’s en risotto’s in twee verschillende formaten kunt bestellen, kun je zelf eenvoudig een meer-gangen diner samenstellen van heel veel verschillende gerechtjes.

Kijk mee naar wat voor lekkers wij hier gesmuld hebben:

201310 Aand8 voor eten 2-001Tomatensoep met Parmezaanse kaas-schuim  en een carpaccio van gele bieten gemarineerd in balsamico azijn (aanrader!)

201310 Aand8 voor eten 3-001Roodbaars op een bedje van pastinaakcrème, met groenten van de grill en stukjes polenta.

201310 Aand8 voor eten 4-001Risotto alla Milanese (met saffraan, vandaar die mooie gele kleur) met doperwtjes.

201310 Aand8 voor eten 5-001Limoentaartje met stukjes ananas en een frambozen coulis.

201310 Aand8 voor eten 6-001En tot slot: Gorgonzola met notenbrood, stroop en een gebakken vijg.

Stuk voor stuk allemaal heerlijke gerechten en goed op smaak! Wij hebben er zeker van gesmuld, dus mocht je in de buurt zijn, kom hier zeker even proeven. Er zijn al (kleine) gerechtjes vanaf 4 euro.

love-heart-cookie-main  Heerlijke Italiaanse gerechten, de borden zijn heel mooi opgemaakt, en de smaken zijn verrukkelijk en goed op elkaar afgestemd. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Naast het restaurant verzorgen zij ook catering, en een paar deuren verder is er ook een Aandacht voor Eten deli/lunchroom, waar je heerlijke Italiaanse broodjes,salades of pasta’s kunt eten of meenemen. (Tevens ook af te huren als ‘private dining’ gelegenheid.)

 

BrokenHeartCookie (2)De bediening is helaas niet altijd even opmerkzaam. Zo kan het soms even duren voor je drinken kunt bestellen of voor dit geleverd wordt. Dit kost dan ook punten aftrek in de beoordeling. Maar gelukkig is er genoeg aandacht voor het eten, en dat maakt heel veel goed.

Cijfer:  Cijfer 7.5

Aandacht voor Eten
Biltstraat 29
Utrecht
T:030-230 4727
www.aandachtvooreten.nl
 
 

Category: Restaurants in Utrecht Tags: review, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tony’s Chocolonely Limited Editions + WINACTIE
Volgend bericht: My Props Table #2 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee