• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek van Betty – week 6

Eetdagboek van Betty – week 6

9 februari 2015 Door Betina Oostveen Reageer

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_top-002Er staat weer een nieuw eetdagboek online! Helaas was mijn week niet zo rooskleurig als bovenstaande foto doet vermoeden, maar gelukkig is het wel tot een vrolijk eind gekomend! Lees gauw verder:

Eetdagboek Maandag:

We starten deze week met een heerlijk low-carbs ontbijtje: Omelet met spekjes en champignons. ‘Sochtends geef ik vaker de voorkeur aan dit soort ontbijtjes boven een boterham. En van eieren zit je ook langere tijd ‘vol’. Samen met een kop groene thee zit ik vol energie om een lange werkdag tegemoet te gaan. Op kantoor neem ik nog een kop kamille thee en een tarwegras shotje. Ja ik doe toch een poging om minder koffie te drinken..

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_maandag

Tussen de middag eet ik een bruine bonenschotel met gehakt en rijst. Daarna neem ik nog een kop kamille thee. Mijn vieruurtje bestaat uit een appel, een banaan en een espresso.

S’ avonds wordt het echter tijd om plaats te maken in de vriezer, dus we eten kliekjes van de Chinees: Nasi en bami met verschillende vlees en kip gerechten erbij. Deze had ik smorgens al uit de vriezer gehaald en warm ik savonds alleen nog even op in de oven.  Dit was echter een big mistake..

Eetdagboek Dinsdag:

Midden in de nacht werd ik rillend van de kou wakker, en na het opstaan was ik zo misselijk dat ik kokhalzend naar mijn appeltaart-havermoutpap heb zitten kijken. Met pijn en moeite heb ik een half kommetje leeg kunnen eten en met een kop groene thee begeef ik mij naar kantoor.  Wederom een big mistake..

Een uur later zit ik alweer in de auto terug naar huis, en kan thuis nog net de wc-pot halen.. Met een flinke buikloop zet ik een kop pepermunt thee en giet deze over 3 beschuitjes heen. (Tip van mamma) Ik kon het amper binnen houden en spendeer de rest van de middag tussen het bed/op de wc.

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_dinsdag

Tussendoor neem ik nog eens thee met beschuit, een appelsapje en mijn avondeten bestond uit een papje van gekookte rijst met zout (tip via instagram), en een banaan toe. Dat werd gelukkig goed ontvangen, en was meteen een goede basis voor de 9-uur urende marathon die snachts nog zou plaatsvinden.

Ik ben iemand die bijna nooit ziek is. Dus als het dan een keer gebeurt, dan gebeurt het ook meteen goed..

Eetdagboek Woensdag:

Mamma belde ook al even dat het rijst-papje een hele slimme tip was, dus ik ontbijt wederom met de gezoute rijstepap. En duik weer mijn bed in. Ik merk dat de koppijn toeslaat en dit heeft waarschijnlijk te maken met uitdrogingsverschijnselen (alhoevel ik echt veel drink).  Tijd voor een kokoswater dus, want dat hydrateert ook altijd zo goed aan het strand.

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_woensdag

Smiddags eet ik kippenbouillon met een paar beschuiten, en een banaan toe.  Tevens breek ik een fles cola aan, en drink af en toe een paar kleine slokjes cola waar de prik van af is. (tip van meerderen van jullie – bedankt!). En telkens merk ik dat dit mijn maag wat verlicht.

S’avonds maak ik een soepje met havermout en tijm (op aanraden van Sophie), wat ik nog best lekker vond, aangezien niets maar dan ook niets lekker proeft op dit moment. En het bleek dat mijn darmen het ook nog redelijk goed konden verdragen.

Diep in de nacht gaat het echter weer mis, en doe ik mee aan een tweede marathon. Ik weet het… ik moet hier gewoon doorheen!

Eetdagboek Donderdag:

Wederom gekookte rijst als ontbijt, met een kop groene thee. Dylan zit tegenover mij een tosti ham-kaas te eten en de rillingen lopen al over mijn rug als ik het alleen al ruik.

Smiddags probeer ik een stuk pure chocolade te eten. Eigenlijk wilde ik een schep Nutella, want het is immers World Nutella Day, maar dat durfde ik nog niet helemaal aan. De pure chocolade daarentegen schijnt ook bevordelijk te zijn voor de stoelgang, en zonder al te veel problemen zit ik daarna nog aan de beschuit met pepermunt thee en een banaan toe.

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_donderdag

Zodra Dylan thuis is maken wij samen een kippensoep met paksoi, tauge, cherrytomaten en kurkuma. Lekker zout, maar de kruiden waren wellicht iets te veel van het goede. Al met al slaap ik  daarna een paar uurtjes vrij goed door en dat is best lekker na de nachtelijke marathons van afgelopen week. Misschien doet die kurkuma dus meer goeds dan we denken  🙂

Eetdagboek Vrijdag:

Ik merk dat mijn buik nu aardig in toom blijft, dus ik ontbijt met een appeltaart-havermout pap en een kop groene thee. Om maar weer een beetje in mijn ritme te komen zeg maar. Volgens mij ben ik na de afgelopen dagen trouwens aardig afgekickt van de koffie!

Sochtends moet ik een paar uur de deur uit voor mijn andere werk, en neem een fles water, een banaan en stuk pure chocolade mee voor onderweg. Maar het  even-er-uit-zijn, valt toch zwaarder als ik denk, en begeef mij weer gauw naar huis voor de beschuitjes met kippenbouillon.

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_vr ij dag

De rest van de middag lees ik lekker een boek en drink hier appelsap bij. Tevens kreeg ik ineens trek in een NAKD bar, dus dit is een heel goed teken! (mijn appetite komt terug!). S’avonds maak ik deze broccolisoep. Zonder de gerookte zalm weliswaar, want dat durf ik nog niet helemaal aan.

Eetdagboek Zaterdag:

Voor het eerst deze week wordt ik redelijk uitgeslapen wakker. Ik heb zelfs weer mijn eetlust terug, en bak een eitje en drink hier een kop groene thee bij. En omdat dit prima gaat met de buik, wordt ik helemaal enthousiast en ga zelfs lavendel-boterkoekjes bakken! (recept komt binnenkort online)

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_zaterdag

Tussen de middag komt een vriendinnetje kijken hoe het met me gaat, en eten we het restant van de broccoli soep van gisteren. Met een dubbele boterham ham/kaas. Wat kun je zoiets simpels toch missen als je een paar dagen niets kan eten. Echt een vlaag van opluchting gaat door mij heen! Uiteraard wordt er nog lekker thee geleut en hebben we al met al een gezellige middag.

s’ Avonds heb ik echt een zoute trek, dus besluiten we om frietjes te maken in de airfryer. Daar gebruik je toch geen olie voor, en mijn buik kon het ook prima aan. Joepie!

Eetdagboek Zondag:

Ontbijt sla ik nog even over, want oma komt met mijn zusje straks brunchen/high tea’en.  Ik heb getwijfeld of ik het nog wel door zou laten gaan, maar besloot om deze zondag maar meteen aan te pakken om weer onder de mensen te komen. Ik voel me voor de rest ook weer prima, dus waarom niet.

De high tea bestaat uit: pompoenbrood-sandwiches met kaas/komkommer salade  en eiersalade, een smal puntje cheesecake, blueberry muffins, blokjes boterkoek en hazelnoot-praline koekjes en uiteraard weer heel veel thee!

eetdagboek_2015_van_betty_week_6_zondag

Savonds gaan we bij di mamma eten, en die verwelkomt ons met een ‘ Bosanski Lonac‘  een traditionele Bosnische soep/stoofschotel, boordevol groente en stukjes rundvlees. Ik vind het ook totaal niet erg om voor de zoveelste keer deze week weer aan de soep te zitten. Ik ben immers al lang blij dat ik weer beter ben  🙂

Dit was weer het eetdagboek van afgelopen week. Ik wil jullie nog even bedanken voor de lieve berichtjes en goede tips die ik binnen heb gehad afgelopen week. Ik begrijp dat het belangrijk is om toch te blijven eten als je zo ziek bent, want je lichaam moet toch kunnen herstellen. Dus bedankt!

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: eetdagboek, familie, persoonlijk, ziek

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Philips Airfryer XL review
Volgend bericht: Valentijns ontbijtje met een gepocheerd eitje <3 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee