• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Poterne Restaurant (Fort Resort Beemster)

Poterne Restaurant (Fort Resort Beemster)

24 december 2015 Door Vincent Nijhof Reageer

Door Vincent Nijhof – Op slechts 20 minuten rijden ligt voor mij het prachtige natuurgebied de Beemster. Het is sinds 1 december 1999 zelfs uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed! En hier vind je Poterne Restaurant.

poterne restaurant de beemster 1

Ik neem jullie mee naar een prachtig stukje Nederland voor een restaurant review:

Een bijzondere plek in de Beemster

Het gebied de Beemster is rond 1600 drooggelegd en heeft een bijzonder verkavelingspatroon.  Onderweg naar het restaurant, valt mij op dat de tijd hier heeft stil gestaan. Je ziet robuuste stolpboerderijen, architectonische bijzondere dorpen, met mooie historische kerken, en dat in een typisch Noord-Hollands landschap.

poterne restaurant de beemster 2

Bij de afslag naar het restaurant konden we onze ogen niet afwenden van het prachtige 100 jaar oude Fort, dat een onderdeel was van de Stelling van Amsterdam. Kort na de tweede wereldoorlog heeft het Fort zelfs als gevangenis gediend. Nu herbergt het Fort Resort Beemster een luxe SPA met een wellness restaurant, een hotel EN het gastronomische Poterne Restaurant, waar wij dus vanavond gaan eten.

poterne restaurant de beemster 3

De schuifdeuren van het Fort gaan open en we lopen naar binnen. We voelen direct de historie van vroeger en vragen ons af hoe het 100 jaar geleden zou zijn geweest.

We werden vriendelijk ontvangen door gastvrouw Tessa die ons begeleidde naar een prachtige tafel tegenover de bar. In de buurt van de tafel stond een bak vol met ijs en flessen wijn. De verleiding was groot om alvast te kijken welke wijnen we bij de verschillende gerechten geserveerd zouden krijgen, maar gelukkig kon ik me bedwingen want de verrassing bleek later groot!

poterne restaurant de beemster 4

Het restaurant voelt romantisch aan, met perfecte belichting voor de gerechten. Buiten is het licht mooi gedempt en wat is de tafel mooi gedekt met damast servetten, glanzende glazen en een fles water met ijs en citroen. Het zijn de kleine accenten die het doen.

poterne restaurant de beemster 5

poterne restaurant de beemster 6

De Jongetjes van het Brood

We kregen een aantal lekkere broodjes met olijfolie en boter en toen we vroegen of ze zelf het brood maakten kregen we een leuk verhaal te horen van gastvrouw Tessa. De broodjes waren niet zelf gemaakt, maar ze hadden wel ander brood wat alleen in het weekend verkrijgbaar is en door ‘de jongetjes’ wordt gemaakt.

We vroegen ons af: wie zijn de jongetjes? Het zijn twee jongen van 13, die in het weekend zelf biologisch brood bakken voor restaurant Poterne en de SPA. De overige dagen maken ze ook gebruik van biologisch brood uit de Beemsterstreek, zoals veel andere verse producten uit de streek.

poterne restaurant menu 1

Het enthousiasme van gastvrouw Tessa was groot en ze ging meteen het brood halen om ons te laten proeven en ik moet zeggen dat het heel zacht en boterig smaakte!.

poterne restaurant menu 1a

Vanuit de keuken kwam de Chef kok Paul de Graaf zich voorstellen en vertelde dat men in Poterne Restaurant veel werkt met seizoensgebonden en authentieke recepten, maar bovenal pure ingrediënten.

 

 

Dit eet je bij Poterne Restaurant:

Amuses:

poterne restaurant menu 2

We kregen de eerste amuse geserveerd wat bestond uit krokante schorseneren met crème van vadouvan begeleidt met een heerlijk glas prosecco superiore van het Italiaanse wijnhuis Drusian.

poterne restaurant menu 3

De tweede amuse volgde precies op tijd want onze heerlijke Prosecco was alweer halfvol en had de ingrediënten van coquille met prei en schaaldierensaus.

1e gang:

poterne restaurant menu 4

Toen we de eerste gang kregen moest ik denken aan een voorval van mijn jeugd waarbij ik samen met mijn vader en buurman Snoekbaars gingen vissen. We kregen een gerecht met Snoekbaars met Lardo di Collonata, winterpostelein en saffraan geserveerd met een mooie witte Franse wijn uit de Languedoc.

2e gang:

poterne restaurant menu 4

De tweede gang was ook en visgerecht met als basis Grietfilet in combinatie met een stamppotje olijf & kappertjes en meiraap wederom geserveerd met een werkelijk prachtige Chablis.

3e gang:

poterne restaurant menu 5

Het derde gerecht was de verassing van de avond toen we vernamen dat we spare ribs als gerecht kregen. De beelden van kluivende mensen gingen al door onze hoofden heen maar gelukkig was het gerecht qua opmaak en smaak helemaal hoofd gerecht waardig. We kregen Iberico spare ribs vlees met witlof, truffel en ui. De Zinfandel wijn, van een Italiaanse familie, trouwens paste perfect bij dit gerecht. Dit gerecht is trouwens net op de kaart gezet.

4e gang:

poterne restaurant menu 6

Het hoofdgerecht kwam chef-kok Paul zelf serveren en was gedrapeerd als een schilderij met veel mooie kleuren en smaaksensaties.  De lokale ingrediënten bestonden onder andere uit een Beemster geschoten eend (kijk uit voor de kogeltjes zei Paul, gelukkig geen last van gehad), rode kool, bloedworst en appel.  De Spaanse Garnacha wijn, die bij dit gerecht werd geschonken, is een speciale vermelding waard. Met lekker veel rood fruit en een zwarte peper nasmaak en bood genoeg kracht voor bij de eend.

Spoom:

poterne restaurant menu 7

Na dit gerecht kwam Tessa enthousiast langs om ons iets speciaals te laten proeven voordat we de twee (!) nagerechten kregen.  We kregen spontaan een speciaal glas met Prosecco en een Hibiscus bloem met siroop. De bubbels zorgde ervoor dat de bloem lichtjes bewoog in het glas. Heel speciaal om te zien.

5e gang:

poterne restaurant menu 8

Het eerste nagerecht bestond uit een kaasplateau met veel lokale kazen uit de regio en een opmerkelijke dessert wijn van een blend van 1/3 cognac en zoete witte wijn.

6e gang:

poterne restaurant menu tessa

poterne restaurant dessert 4

Het tweede nagerecht was een goede afsluiter van een mooie romantische en culinaire avond die we niet snel zullen vergeten en was een combinatie van krokant, crème, roomijs, gekonfijte citroen en witte chocomousse begeleid met een zachte Schotse dessertwijn.

Na al dit lekkers kregen we ook nog koffie met friandises aangeboden, maar hiervoor hebben we vriendelijk bedankt, aangezien we verzadigd waren.

love-heart-cookie-main

  • Gasten kunnen met of zonder spa gebruik terecht in het Poterne restaurant. Het restaurant staat er echt los van.
  • Romantische omgeving en eten in een Historisch Fort, welke behoort tot Unesco werelderfgoed.
  • Dichtbij gelegen bij historische dorpen en diverse uitwijkmogelijkheden zoals  Volendam, Zaandam, Oosthuizen, Purmerend, Midden en Zuidoost Beemster.
  • In de zomer heeft het restaurant een mooi (Ibiza) lounge terras.
  • Het Fort Resort Beemster herbergt verder een SPA en Hotel zodat je er een complete dag uit van kunt maken.
  • Persoonlijke en vriendelijke bediening van gastvrouw en chef-kok.
  • Binnenkort gaat het restaurant haar eigen water bottelen en verkopen en serveren.
  • Trouwzaal aanwezig die ook geschikt is voor feesten, partijen en bedrijfsfeesten
  • Het restaurant is 7 dagen per week open en je kunt er gratis parkeren.

BrokenHeartCookie (2)

  • Restaurant heeft geen eigen website. Je kunt terecht op de website van Fort Resort Beemster en hierdoor ontstaat onduidelijk of het restaurant nou wel of niet bij de SPA hoort.
  • Gevaar aanwezig dat het Poterne restaurant tussen wal en schip belandt, omdat de SPA ook een restaurant heeft.  De keukens zijn onderling verbonden met elkaar.

 

Review:    Prijs: €€     Eten: 8.5    Service: 8.0     Decor: 9.0    Totaal:  8.5

Poterne Restaurant 
Nekkerweg 24
1461 LC Zuidoostbeemster
Telefoon: 0299 – 682 200 
 www.FortResortBeemster.nl
 
Tot de volgende keer! Gegroet, Vincent
vincent_nijhof_gastblogger_bettyskitchen_nl
 
Voor deze review was ik uitgenodigd door Poterne Restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op de disclaimer pagina.

 

Category: Restaurants in overige steden Tags: De Beemster, Vincent Nijhof, Zuidoostbeemster

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Sencor Staafmixerset Shb4365Vt
Volgend bericht: Vlog: Bean Boozled Challenge »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in