• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / Restaurant Spekuk in Utrecht

Restaurant Spekuk in Utrecht

10 augustus 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

********* Dit restaurant is inmiddels gesloten *************

De kenners in Utrecht weten het maar al te goed: in het kleine steegje de Drieharingstraat kun je heerlijk internationaal eten. En met de komst van Restaurant Spekuk, kun je nu ook je hart ophalen aan heerlijke Indonesische gerechten. Of je nu komt voor een koud Bali Hai biertje, een paar sate stokjes of een complete Indonesisch rijsttafel met vlees, vis en groente, je zit hier voor een prima prijs heerlijk te smikkelen. En na afloop moet je natuurlijk ook spekkoek, of nog beter: spekkoek likeur bestellen.

De Drieharingstraat in Utrecht staat bekend om zijn vele restaurantjes. Het steegje staat bol van de internationale gerechten en wereldkeukens, dus Indonesisch Restaurant Spekuk past perfect in dit straatje. Eigenaresse Jitske Jongedijk was ooit chef-kok bij Indonesisch Restaurant Blauw, in Utrecht. Opende daarna haar eigen restaurant, het welbekende De Garde, maar besloot na 4 jaar toch weer een Aziatisch restaurant te beginnen, met als resultaat Restaurant Spekuk. En daar zijn wij in Utrecht heel blij mee.

indisch restaurant spekuk in utrecht drieharingstraat restaurant review bettys kitchen foodblog
indisch restaurant spekuk in utrecht drieharingstraat

Het is een kleine, maar fijne zaak, waar je snel even kunt binnen lopen voor een sate en een lekker rijstgerecht. Maar ook als je uitgebreid wilt dineren valt er genoeg Indonesisch lekkers te beleven bij Spekuk.

Rames eten bij Spekuk

Bij restaurant Spekuk staat het eten in het teken van Rames, oftewel een kleine Indonesische rijsstafel op je bord. De borden zijn er in 3 formaten: Kecil (small portie), Sedang (medium portie) en Besar (large portie). Vervolgens stel je zelf je Rames samen uit verschillende (wisselende) gerechten met soorten vlees/vis en groente en uiteraard wordt dit geserveerd met witte rijst. Tegen een kleine meerprijs kun je ook nasi of bami krijgen.  De liefhebber doet er nog een schepje huisgemaakte sambal bij en de ervaring is compleet.

Uiteraard worden er bij Restaurant Spekuk ook diverse Aziatische biersoorten geserveerd en sluit je het eten af met, heel toepasselijk, een koffie met de nieuwe spekkoek likeur: Sayah. (Hou deze naam in de gaten!)

Dit eet je bij Restaurant Spekuk:

Voorgerechten:

indisch restaurant spekuk in utrecht drieharingstraat restaurant review bettys kitchen foodblog

Dylan nam Sate Ayam kip sate stokjes van de grill. Geserveerd met een pindasaus, zoetzure komkommer en gebakken uitjes.

indisch restaurant spekuk in utrecht drieharingstraat restaurant review bettys kitchen foodblog

En ik ging voor de Rumah Djadjan:  een mix van 4 (wisselende) gefrituurde hapjes: een loempia met kip, pangsit met rund, een pakketje met kerrie groenten en een gefrituurd kiphapje. Uiteraard geserveerd met de homemade sambal van Restaurant Spekuk.

Hoofdgerechten:

indisch restaurant spekuk in utrecht drieharingstraat restaurant review bettys kitchen foodblog

Ik ging voor een ‘kleine’ Kecil rames (1x vlees/vis + 2x groente) en stelde deze zelf samen met Krengsenang Daging (pittig rundvlees), Tumis (gesmoorde andijvie), Sambal Goreng Buncis (gesmoorde boontjes) en Nasi Kuning.

indisch restaurant spekuk in utrecht drieharingstraat restaurant review bettys kitchen foodblog

En Dylan nam een ‘medium’ Sedang rames (3x vlees/vis + 2x groente) en stelde samen met Gulai Domba (lamsbout in kruidige saus), Ikan Kuning (kabeljauw met kruidige saus), Ikan Goreng (gefrituurde poon), Assem (gemengde groente), Urap (groente met gebrande kokos) en Nasi Goreng.  Echt ideaal dat je zo meerdere gerechten op 1 bord kunt proeven.

Dessert:

indisch restaurant spekuk in utrecht drieharingstraat restaurant review bettys kitchen foodblog

Terwijl meneer genoot van Kue Dadar: pandan pannenkoekjes gevuld met kokos en chocolade en een kop koffie,

indisch restaurant spekuk in utrecht drieharingstraat restaurant review bettys kitchen foodblog

sloot ik af met Kue Mangok: twee gestoomde cakejes met een bolletje vanille ijs. En voor erbij natuurlijk een Indonesische koffie met Sayah spekkoek likeur.

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht

 

  • Een klein maar fijn restaurant, voelt heel gemoedelijk aan.
  • Personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
  • Traditionele Indische gerechten en doordat deze als rames worden aangeboden, kun je diverse smaken en gerechten bij elkaar proeven.
  • De gerechten worden geserveerd met een huisgemaakte (pittige) sambal.
  • Inclusief Aziatische biersoorten op de kaart. Zo waan je je toch een beetje op vakantie in eigen land.
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • Op de bovenverdieping (met zicht op de keuken) staat enkel een groepstafel die je ook kunt reserveren voor een gezelschap
  • Klein terras, waar het met name op zomerse dagen goed vertoeven is. (Wel schaduw want gelegen in de Drieharingstraat).  

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Let op! Ligt in een autoluw straatje.

Review:    Prijs: €       Eten: 8      Service: 8       Decor: 7     Totaal:  7.7

Restaurant Spekuk
Drieharingstraat 10-12
3511 BJ, Utrecht
Telefoon: 030 – 238 1870 
https://Spekuk.nl
 
genieten_groetjes_bettyskitchen
 
 (Bron foto: Raam met belettering is afkomstig van Spekuk.nl)
 
 
 
 

Category: Restaurants in Utrecht Tags: Sayah, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Smoothie Bowl met chocolade en pindakaas
Volgend bericht: Frosé oftewel Frozen Rosé Cocktail »

Lees Interacties

Reacties

  1. VergaderenUtrecht

    24 maart 2017 om 3:35 pm

    Leuke review! Kende de tent nog niet, maar het eten ziet er heerlijk uit! Esther

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee