• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Kookboeken / In 28 dagen van gifbelt naar tempel

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

30 juli 2013 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Afgelopen maand stond bij mij in het teken van detoxen en ontgiften. Omdat het voor mij de allereerste keer was, had ik hier natuurlijk wel wat hulp en richtlijnen bij nodig, en die kreeg ik in de vorm van het boek: In 28 dagen van gifbelt naar tempel.

Jacqueline van Lieshout is een detox-coach en schrijfster van het boek: In 28 dagen van gifbelt naar tempel. Hierin beschrijft zij wat detoxen inhoud,en leert zij ons over bepaalde voedingsmiddelen, en waarom je deze beter kunt laten staan.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

De stappen zijn simpel te volgen, met telkens een paar voorbeeld recepten per week. Daarnaast stimulieert het boek je ook om na te denken over je keuzes en leer je zo heel gemakkelijk zelf je uitgebalanceerde menu’s samen te stellen. Mocht je hier meer inspiratie willen opdoen dan kun je uiteraard ook een kijkje nemen bij mijn persoonlijke detox dagboeken.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel

Wat mag je wel of niet eten tijdens een 28 dagen detox?

Het meest belangrijke is dat je bepaalde voedingsmiddelen volkomen schrapt uit je menu’s:

  • Geen gluten (brood, rogge, gerst, pasta, etc)
  • Geen producten met gist (brood, pizza etc)
  • Geen geraffineerde suikers
  • Geen zuivelproducten gemaakt van koemelk
  • Geen caffeine (koffie, sigaretten, thee, chocolade)
  • Geen vlees en gevogelte
  • Geen alcohol.

Dat neemt niet weg dat er een heel scala aan producten overblijft die je wél mag eten:

  • Heel veel groente
  • Fruit
  • Glutenvrije producten ( zoals rijst of quinoa)
  • Peulvruchten  (zoals kikkererwten, linzen etc)
  • Zuivelproducten van geitenmelk of vervang door bijv. amandelmelk.
  • Vette vis
  • Noten (maar het liefst geen pinda’s)
  • Pitjes en zaden (lekker door de yoghurt)
  • Kiemplantjes (zoals alfalfa, of tuinkers)
  • Water, kruidenthee en verse groente- of fruitsappen.

Je kunt ook meer lezen over de basics van detoxen op de website: Detox-coach.

In 28 dagen van gifbelt naar tempel
  • Makkelijk en overzichtelijk boek, met heldere beschrijving van hoe te detoxen.
  • De recepten en voorbeeldmenu’s geven veel inspiratie om deze detox te kunnen starten.
  • De ‘Glass of Fresh’ en ‘Glass of Strenght’ juices uit dit boek zijn persoonlijke favorieten geworden, en heb ik nu dus standaard in de vriezer liggen. (Dit is mijn ‘koffie’ in de morgen geworden.)
  • Daarnaast is het resultaat van 4 weken detoxen duidelijk voelbaar en zichtbaar bij mij. 
In 28 dagen van gifbelt naar tempel
  • Het voorbereiden van bepaalde recepten gaat wel wat tijd in zitten. Je zult dus echt een dagdeel per week moeten opofferen om boodschappen te doen, en batches juice te maken etc.
  • Daarnaast kun je een behoorlijke ‘klap’  krijgen van het detoxen. Mijn tweede week was een complete hel, maar de week daarna voelde ik mij top! Dus geef zeker niet op, maar zet door!

 

Verkoopinformatie:

(let op! Nieuwe druk en cover!)

Category: Kookboeken Tags: detox, gezond, review

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Detox Dag 28
Volgend bericht: Fotodagboek Juli 2013 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    1 augustus 2013 om 6:41 am

    Geen koffie…. Jee, ik denk niet dat ik Tom dan zover had gekregen om mee te doen…:) Mijn whole30 is niet zo heel erg anders als dit met uitzondering van vlees en koffie geloof ik. Ben pas op dag 11 dus nog even te gaan!

    Beantwoorden
  2. Detox Dieet

    8 mei 2018 om 12:47 pm

    En ik dus altijd maar pinda’s eten, bedankt voor de tip!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee