• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / Escoffier in The Park Rotterdam

Escoffier in The Park Rotterdam

12 november 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat Auguste Escoffier (1846-1935) de grondlegger is van de Franse Haute Cuisine? Deze komende 10 dagen wordt er dan ook een speciaal eerbetoon aan hem gebracht, tijdens de Escoffier dagen in the Park Rotterdam.

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen

En als 6 top chefs, met totaal 6 Michelin Sterren, de handen ineen slaan om een prachtig menu hiervoor te creëren, dan weet je gewoonweg dat het goed moet zijn. Dus reserveer gauw nog een plekje en dompel je onder in de wereld van de Haute Cuisine!

Ode aan Auguste Escoffier

Meneer Auguste Escoffier (1846-1935) wordt hoogwaardig gerespecteerd in de culinaire wereld. Hij stond namelijk aan de bakermat van de Haute Cuisine en de Franse keuken, zoals wij deze vandaag de dag kennen. Hij is een groot inspiratiebron en voorbeeld voor heel veel (Michelin)chefkok’s. Escoffier werkte in diverse luxe hotels, zoals The Ritz in onder andere Londen en Parijs. En zijn gepubliceerde werk “Le Guide Culinaire, omvat 5000 klassieke recepten, zoals de Tournedos Rossini, Poire Belle Hélene en de Pêche Melba.

Escoffier dagen in The Park Rotterdam Bildenberg Parkhotel Perslunch review Betty's Kitchen
Escoffier dagen in The Park Rotterdam Bildenberg Parkhotel Perslunch review Betty's Kitchen
Foto door: Mirjam Lens

The Park – Bildenberg Rotterdam

In Restaurant the Park in Rotterdam vond afgelopen maand dan ook alvast een persdiner plaats en ik mocht komen proeven van hedendaagse uitvoeringen van Escoffier’s Franse klassiekers. The Park heeft inmiddels al een reputatie op zich: het restaurant van Bilderberg Parkhotel in Rotterdam serveert namelijk gerechten met het signatuur van 2 Michelin sterren chef Erik van Loo. Wellicht herken je hem ook van zijn masterclasses in MasterChef Holland.

Escoffier dagen in The Park Rotterdam Bildenberg Parkhotel Perslunch review Betty's Kitchen
Escoffier dagen in The Park Rotterdam Bildenberg Parkhotel Perslunch review Betty's Kitchen
Foto’s door: Mirjam Lens

Proef de sterren in the Park Rotterdam

Tijdens de Escoffier dagen bij The Park in Rotterdam, proef je letterlijk de sterren! Stefan van Sprang, Erik van Loo, Arjan Bisschop, Richard de Vries, Tonny Berentsen en Patrick Kessler slaan namelijk de handen ineen voor dit eerbetoon aan Auguste Escoffier. Van maandag 13 tot en met donderdag 23 november 2017 kun je namelijk genieten van een speciale kaart, met hedendaagse uitvoeringen van klassieke Escoffier recepten.


Dit eet je tijdens de Escoffier dagen in The Park Rotterdam

Let op dit aangepaste Escoffier menu is dus slechts 10 dagen beschikbaar! Reserveer dus snel!

Amuses:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Chaud-Frois aux Cèpes (Warm-koud bereiding met paté en eekhoorntjesbrood),
  • Paté en Croûte (vleespastei in deegkorst),
  • Suprême de Vollaile (het beste van gevogelte).
  • Alle drie door: Arjan Bisschop * ( Chef de Cuisine, “De Heeren van Harinxma”, Bilderberg Landgoed Lauswolt, Beesterzwaag).

Voorgerecht:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Salad d’Homard  á la Russe: Kreeft, romige eiersalade, botersla, creme fraiche, peterselie essence en kaviaar.
  • door: Erik van Loo ** ( Patron en Chef de Cuisine, Restaurant “Parkheuvel”, Rotterdam ).

Tussengerecht:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Sole au Champage: Slibtong, truffel, artisjok, spinazie, gepocheerde eierdooier en champagne botersaus.
  • Door: Tony Berentsen * ( Chef de Cuisine, “De Kromme Dissel”, Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, Heelsum).

Hoofdgerecht:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Roti de Cerf et Sauce Venaison: Hert, spruiten, kastanje, knolselderij, paddestoelen, en wild-jus met vossebessen.
  • Door: Richard de Vries ( Chef de Cuisine, “The Park” – Inspired by Erik van Loo’, Bilderberg Parkhotel, Rotterdam).

Desserts:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Pêche Melba : Perzik, vanille en framboos.
  • Door: Stefan van Sprang ** ( Patron en Chef de Cuisine, Restaurant “Aan de Poel”, Amstelveen).
escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Mignardises: Madeleine, nougat en slagroomtruffels.
  • Door: Patrick Kessler ( Chef de Cuisines, “De Kersentuin”, Bildenberg Gardenhotel, Amsterdam).

Review Escoffier @ The Park in Rotterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

  • Een uniek menu, samengesteld door een uniek team van top chefs!  
  • Prachtige gerechten, en smaken. 
  • De bijpassende wijnen zijn net zo bijzonder!
  • Goede en professionele service.
  • Hoewel gelegen midden in Rotterdam, eenmaal binnen verdwijnt alle drukte als sneeuw voor de zon. Even onthaasten dus.
  • Voor ultiem genieten boek je meteen een nachtje slapen in het Bilderberg Parkhotel.
restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen
  • Het Escoffier menu is slechts tijdelijk verkrijgbaar!
  • Betaald parkeren. Tevens is de parking voor de deur vrij klein (en vaak vol). Rij dan door naar Museumpark Parking of neem de metro naar “Eendrachtsplein” 

Cijfers:    Prijs: €  / € €     Eten:  9.0      Service:  8.0     Decor:  8.0   Totaal:  8.3

The Park Rotterdam
(inspired by Erik van Loo)
Bilderberg Parkhotel 
Westersingel 70
3015 LB, Rotterdam
The Netherlands
https://www.thepark.nl/
 

Voor deze review was ik uitgenodigd door The Park, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: Erik van Loo, Esscoffier, hotel, Michelinster, Patrick Kessler, Richard de Vries, Rotterdam, Stefan van Sprang, The Fork Insider, The Park, Tonny Berentsen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pannenkoekentaart met appel en kaneel room
Volgend bericht: Kaasmuffins met pompoen en spinazie »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee