• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek Week 20 (#bikinibodychallenge2015)

Eetdagboek Week 20 (#bikinibodychallenge2015)

19 mei 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_header-002
Het is alweer week 4 van de #bikinibodychallenge2015 en de beproevingen worden weer steeds zwaarder. Ik begrijp het wel als jullie zeggen dat je het moeilijk vind om een nieuw eetpatroon vast te houden. Want het is ohhh zo makkelijk om weer in je oude gewoontes te vallen. Het overkomt mij ook! Je leest er alles over terug in het eetdagboek van de afgelopen week:

De tip voor deze week is: Las eens een balansdag in!  Ook ik heb wel eens een onverwachts vrienden op de stoep, of ik wordt last-minute meegelokt naar een leuk evenement of festival. En dan kan het zijn dat je jezelf betrapt op iets eten of drinken wat niet helemaal in de lijn licht van je nieuwe eetstijl. Maar vraag jezelf eens af: Heb ik het niet op en top naar mijn zin tijdens die brunch met vrienden? Of omdat je lekker in het zonnetje op het terras zit met een biertje? Zit je niet gewoon immens te genieten op dit moment? Dan is het voor een keertje echt niet erg om te zondigen. Jouw geluk staat immers voorop! En heb je gisteren het iets te gezellig gemaakt, met iets teveel wijntjes, dan compenseer je jezelf de volgende dag. Ga lekker een flink eind stevig wandelen. Of neem een gezonde salade als lunch en low carb maaltijd als avond eten. Of doe eens gek, en duik gewoon een uur lang de sportschool in! Zoek gewoon weer je balans, daar draait deze hele bikinibodychallenge voor mij ook om.

Maar goed… terug naar het eetdagboek van afgelopen week…

Eetdagboek Maandag:

Rise & Shine met 2 minuten lang Jumping Jacks. Voor het ontbijt maak ik een schaaltje kwark met kiwi, granaatappelpitjes, chiazaadjes en amandelschaafsel. Voor erbij uiteraard weer een kop groene thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_maandag_1

Eenmaal op kantoor neem ik een cappucino en een kop rooibos thee met honing.

Tijdens de lunch geniet ik van een salade van rucola,  plakjes komkommer, 2 plakken kipfiletrollade, en 1/2 avocado in stukjes. Bovenop de salade leg ik een spinazie omelet die ik s’ochtends thuis al gebakken had.

Tussen de middag neem ik nog een espresso en een appel als snack.

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_maandag_2

Eenmaal thuis had ik heel erg trek in een Caprese Salade (ja echt mijn zomer favoriet!). Ik serveer er nog wat kalamata olijven in stukjes en reepjes rundersalami (vleeswarenafdeling) bij. Het werd een enorm vullende salade, maar ohh zo lekker hoor!

Eetdagboek Dinsdag:

Het ontbijt bestaat vandaag uit 2 gebakken eieren met 2 plakken kipfilet en een plak 30+ kaas. (Een broodloze uitsmijter dus). Ik zou echt elke dag eieren kunnen eten. Ze zijn zo veelzijdig te combineren! Voor erbij enkel nog een kop groene thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_dinsdag_1

Op het werk neem ik een kopje kamille thee en een appeltje als ochtendsnack.

Tussen de middag neem ik drie rijstwafels: een met oude kaas, een met eiersalade en de laatste met 1/2  geprakte avocado. Daarbij drink ik nog een kop kamille thee.

De reden dat ik vandaag geen koffie wilde drinken, is omdat ik vanavond naar een evenement van Nespresso ging. Deze week wordt namelijk een nieuwe limited edition gelanceerd, en dat ging gepaard met een sterrenwaardig diner en een workshop koffie cocktails maken! Hier schrijf ik nog een aparte blogpost over!

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_dinsdag_2

Maar laat het duidelijk zijn dat ik veel te veel gegeten EN gedronken heb! Niet alleen koffie, maar ook wijn en cocktails hoor. Dus dat moet gecompenseerd gaan worden!

Eetdagboek Woensdag:

De volgende ochtend begint dus heel goed met een groene smoothie van o.a mango en avocado! 

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_woensdag_1

Eenmaal op mijn werk mag ik slechts 1 cappucino en daarna heel veel water! (Beetje last van nadorst Betty?!)

Tijdens de lunch heb ik een enorme zoute trek, dus beleg 2 rijstwafels met wat pindakaas en een plakje kaas erboven op! Daarna neem ik nog een rijstwafel met rookvlees EN een rijstwafel met eierensalade.

Dat was iets te veel van het goede, dus ik besluit om mijn vier-uur snack maar even over te slaan.

recept_caponata_gestoofde_aubergines_1-001

Savonds ga ik met Dylan lekker 40 minuten lang stevig wandelen. En eenmaal thuis maak ik Caponata: een Italiaanse stoofschotel met aubergines en gehakt. Lekker licht en lowcarb.

Eetdagboek Donderdag:

Deze ochtend mag ik lekker een beetje gaan uitslapen, en daarna wordt het weer tijd om die benen aan het werk te zetten met 2x 1 minuut Jumping Jacks!

Even later staan wat vrienden voor de deur en brunchen we met zijn allen gezellig in het zonnetje. Zo heb ik een flinke pan met scrambled eggs gemaakt, en bacon geroosterd in de oven. Op tafel was tevens een flinke pot kwark te vinden, met vers gesneden fruit en superfoods. En voor de liefhebber had ik zelfs nog wat afbakbroodjes. Zo kon iedereen lekker opscheppen wat hij of zij wilde. Laten we de versgeperste jus d’orange en nieuwste Nespresso koffie niet vergeten  🙂

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_donderdag_1

Tussen de middag gaan we met zijn allen lekker wandelen, want het is echt prachtig Hemelvaart weer! Eenmaal terug in de achtertuin kwam de koffie op tafel en daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Gelukkig had Cote D’or wat nieuwe chocolade soorten bij ons afgeleverd en dit ‘crunchy’ tablet was toch wel ieders favoriet!

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_donderdag_2jpg

Aan het einde van de middag keerde de rust weer terug en aten Dylan en ik de kliekjes van de Caponata van gisteren avond.

Eetdagboek Vrijdag:

Ahhh lekker een Vrije-dag na hemelvaart en we besluiten om deze bonusdag maar even goed uit te pakken. Het ontbijt was  een atkins cracker en een tomaat in plakjes. Met een kopje thee. Daarna op naar het tuincentrum!

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_vrijdag_1

Dylan en ik hebben een groot deel van ons ‘aankomend’  grasveldje omgespit, wortels verwijdered en alvast twee flinke moestuinbakken gebouwd. Ja gewoon eigenhandig met planken enzo. Blijkbaar heb ik vroeger wel goed opgelet toen pappa bezig was in onze tuin.

Tussen het vele tuinieren door snakten we allebei naar een zoetzalig broodje. De keuze viel op witte puntjes met knakworst en mosterd. Want dat hadden we beiden al eeuwen niet meer gegeten. Zo’n dagje buiten spelen maakt letterlijk het kind in je los 🙂

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_vrijdag

Aan het einde van de dag waren de moestuinen klaar. Zaadjes en plantjes geplant en al. Een gezien de immense hoeveelheid calorieen die we verbrand hadden, en ik absoluut geen energie meer had om te koken, besloten we New York Pizza’s te bestellen. Mijn all-time favorite is de Bufallo Chicken! Welverdiend zou ik zeggen!

Eetdagboek Zaterdag:

Zaterdag had Dylan trek in pannenkoeken. Dus meneer verraste mij met een pannenkoeken ontbijt. Koopsmans heeft namelijk een volkoren pannenkoeken mix in het assortiment, en die vult als een malle. Ik heb dus volkoren pannenkoeken op: een met kaas en twee met nutella. Die derde was mij eigenlijk echt te veel! Daarna is de grote opruimdag in huis. Je wil niet weten waar ik overal aarde tegenkwam! Dus we konden even flink aan de bak met een grote schoonmaak.

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_zaterdag_1

Terwijl ik in mijn zaterdag kloffie druk aan het poetsen was, stonden er twee charmante heren van Mona voor de deur. “MAAR IK ZIE ER NIET UIT!” Schreeuwde ik nog naar Dylan, die de deur op had gedaan!  Ze kwamen mij de nieuwe Hollandse verwenyoghurt afgeven! Heel verstandig zeiden ze niets over mijn joggingbroek of uitgezakte knot. Anders had ik ze niet meer zo charmant gevonden..  Maar goed, dat mona toetjes werd mooi meteen onze lunch van vandaag!

S’ avonds wordt het weer tijd om de bikinibodychallenge in acht te nemen, dus ik sluit af met een overheerlijke low carb maaltijd.

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_zaterdag_2

Gewokte biefstukreepjes, met rode paprika, sugarsnaps, broccoli roosjes en tauge in plaats van mie! Taughetti is echt een super alternatief voor pasta of rijst! Na afloop alleen nog een kop sleepy time thee en vroeg naar bed. Mijn hele lijf doet zeer van twee dagen hard werken, dus voldoende rust is hier wel even op zijn plaats.

Eetdagboek Zondag:

Een heerlijke lui-lekker en bijkom dagje, voordat die werkweek weer gaat beginnen. Het onbijt is een havermoutpap met superfoods. Of eigenlijk is het een brunch, gezien het tijdstip.

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_zondag_1

Tussen de middag pers ik nog een jus d’orange en daarna vertrekken we naar mijn vader, voor een familie diner.

Paps en mijn zusje Babs stortten zicht vanvond op het koken: Gebakken aardappels uit de oven met paprika reepjes. Gestoomde broccoli en bloemkool met een home-made kaassaus a la Babs. En hier aten we Cevapcici bij (Joegoslavische worstjes met veeeeeel knoflook). Dit is echt comfortfood voor mij!

eetdagboek_2015_van_betty_week_20_zondag_2

Paps komt voor zijn werk af en toe in Belgie en neemt dan altijd van die heerlijke biertjes mee. Dus de hele familie zat lekker aan tafel te smikkelen met een Duveltje en Liefmans erbij. Als toetje kregen we nog Luikse wafels met chocolade en een toefje slagroom. Even heb ik getwijfeld of ik deze wel moest nemen, maar de hele familie zat zo lekker te smullen, dus deed ik ook maar gewoon mee.

Toen ik weer eenmaal thuis was besloot ik toch nog even die wafel te compenseren met een flinke wandeling door de wijk. Lekker 20 minuten lang stevig doorstappen. Goed voor de bloedsomloop. En het was immers een prachtige avond, dus waarom niet?!

Zo zie je maar, ook ik heb de afgelopen week toch lekker kunnen genieten met bloggers, vrienden en familie, maar daarna wel weer gecompenseerd. Gelukkig merkte ik dat dan ook op de weegschaal, want er is weer een klein gewichtsverlies gecontstateerd! Eindstand na 4 weken:  -/- 3.2 kilo !

Hoe gaat de  #bikinibodychallenge bij jullie? Lukt het jullie ook om (bewust) meer te bewegen of te compenseren? 

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: eetdagboek, persoonlijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 8x gezonde lunch met crackers (voor op het werk)
Volgend bericht: Pure Leaf : Ice Tea gemaakt van vers getrokken thee »

Lees Interacties

Reacties

  1. Renata

    25 mei 2015 om 4:05 pm

    Leuk dat het goed gaat met ups en downs, maar wel van alles genoten. Heerlijk hoe jij dat doet en erg leuk om te lezen.

    Die copanata ziet er heerlijk uit, ga ik onthouden. Net als de Taughetti. Wat heb je hier voor kruiden of saus doorheen gedaan? Soja of zo?

    groetjes

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 mei 2015 om 9:45 pm

      Kijk, dat vind ik nou leuk om te horen! Ik ben zelf nog een beetje zoekende maar ik denk dat het aardig goed gaat.
      En ik ga komende week het recept van de caponata online zetten! Die is gewoonweg te lekker om voor mezelf te houden 😉
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee