• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek van Betty – week 11

Eetdagboek van Betty – week 11

16 maart 2015 Door Betina Oostveen Reageer

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_headerEen nieuwe week, dus een nieuw fotodagboek van afgelopen week. Heerlijk wisselvallende gerechten en recepten, en gouden combinaties om te onthouden! Lees mee in het eetdagboek van deze week:

Eetdagboek Maandag:

Rise & Shine! Ik begin deze week met een smoothie van avocado, roodfruit, amandelmelk en raw cacao poeder en een glas groene thee! Jummie! En goed voor huid, handen en haar!

eetdagboek_2015_van_bettyskitchen_week_11_maandag_2

Daarna ga ik op weg naar kantoor, waar ik nog even een cappuccino opdrink en een beetje wortelsap, dat ik mee heb genomen in een oud jampotje. (tip!)  De lunch bestaat uit 3 geroosterde low carb boterhammen (Maxi Korn), waarvan 1 met eiersalade, 1 met rookvlees en roomboter en 1 sneetje brood met 1/2 geprakte avocado. Omdat ik een beetje zoute trek heb, neem ik ook nog een dikke plak jong belegen kaas, als soort van ‘ Frans’  toetje zeg maar. Daarbij drink ik ook nog een kop kamille thee en rond het bekende 4 uurtje neem ik een banaan en espresso om de laatste uurtjes door te komen.

Sávonds haal ik nog even snel wat broccoli bij de Appie, maar kan helaas de chocolade eieren bij de kassa niet verstaan. Eenmaal thuis mag ik maar liefst 6 choco-eitjes opsmikkelen, voordat ik deze broccolisoep met gerookte zalm op het vuur zet.  Een ware klassieker!

broccolisoep_met_zalm_2-001

Voor het slapen gaan drink ik alleen nog een kop ‘Sleepytime Tea’ van Celestial en dan is de dag alweer voorbij.

Eetdagboek Dinsdag:

Deze ochtend ben ik een beetje slomer als normaal, en wil ik mij ook nog perse in een lederen broek proppen..  Dus Dylan is zo lief om omeletten te gaan bakken met champignons. Daar drinken we samen groene thee en wortelsap bij. Mijn handen zijn door dit weer onwijs aan het vervellen dus ben al een paar dagen wortelsap shotjes aan het nemen hiervoor. Beetje extra vitaminen kunnen nooit kwaad…

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_dinsdag Om 11 uur neem ik een appeltjes met een kop peppermunt thee. En smiddags eet ik weer lekker saai  3 geroosterde sneetjes low carb brood (Maxi Korn): een dubbele boterham met eiersalade en eentje met rookvlees met selderij salade. Voor erbij schil ik 1/3 komkommer in repen en serveer met een beetje zout.

In de namiddag ga ik eerder weg van mijn werk en spring achter het stuur met een banaan en espresso. S’Avonds ga ik namelijk naar de boekpresentatie van collega blogster Pauline Weuring in Par Hasard in Amsterdam, een super coole, maar luxe frietzaak, in de Pijp.

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_dinsdag2-001

Haar ‘Uit Paulines Keuken’ kookboek is namelijk uit gekomen, en dat wordt gevierd met een lancering waarbij de handgesneden frieten, mayonaise, bitterballen, flamkuchen  en dergelijken voorbij komen. Een gezellige avond met foodbloggers en de pers. Het heeft dus mogen smaken…

Eetdagboek Woensdag:

Een supersimpel ontbijtje:  Soya yoghurt, met wat granola van de Yoghurt Barn, een zakje Bites We Love met cashewnoten, nog wat extra amandelschaafsel, goji bessen en cacao nibs… En de week is gelukkig alweer bijna doormidden…

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_woensdag2

Lunch bestaat uit een dubbele boterham met kaas en pindakaas, want ik had een lekkere zoute trek. Daarnaast ook nog een geroosterder boterham met roompate en een boterham met eiersalade. Het valt mij op dat ik de laatste tijd weer erg veel brood tussen de middag eet, dus daar moet ik maar binnenkort weer wat anders voor gaan verzinnen!

Rond het bekende vieruurtje neem ik een TREK Banana Flapjack proteine reep. Ik ben zo dol op dit soort tussendoortjes/repen en moet echt oppassen dat ik hier niet van blijjjjjf eten!

S’avonds krijgen wij twee vrienden te eten en maak ik deze overheerlijke tortellini met walnoten/kaasvulling, rode witlof en paddestoelen.

recept_tortellini_met_witlof_en_paddestoelen_1-001

Wij smullen er heerlijk van, zeker als het toetje op tafel komt:  Banoffee Gü pudds met  espresso koffie en lemon cookies ‘ Hand Made By Van Strien’  toe. Het is een understatement om te zeggen dat wij vol zaten…

Eetdagboek Donderdag:

Deze ochtend wordt er ontbeten met heerlijke yoghurt-havermout pancakes. Samen met wat frambozen en honing is een goede basis gelegd voor een ochtend keihard doorwerken.

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_donderdag2

Even later geniet ik nog van een groene thee en een stuk Tony Chocolonely chocolade in DROP smaak! Gewoon omdat het kan…   Vervolgens komt de Albert Heijn een heerlijk verspakket met dippers en salades van de AH to Go afleveren! Zonder enige twijfel trek ik meteen een salade met bulgur, blauwe bes en geitenkaas open, voor de lunch.

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_donderdag-001

De rest van de middag zit ik zo vol dat ik smiddags geen tussendoortje meer neem. S’ avonds besluiten we lekker te gaan bankhangen met een pizza van New York pizza. Heel slecht maar wel heel lekker!

Eetdagboek Vrijdag:

Tijd voor een echte superfood-havermout papje. Lekker warm en ondertussen met veel knapperige superfoods! Samen met een kop groene thee begeef ik mij weer naar kantoor.

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_vrijdag

Eenmaal op kantoor geniet ik van een espresso en een kiwi gold. Tijdens de lunch komen de drie welbekende boterhammen met eiersalade, rookvlees en kaas weer tevoorschijn. Okee, volgende week ga ik dit echt anders doen…

De middag wordt echter zo druk dat ik helemaal mijn tussendoortje vergeet. En tegen de tijd dat ik naar huis mag, belt Dylan of ik gezellig mee ga borrellen in de stad. Dus op naar Stan &Co voor de nodige roseetjes om het weekend mee in te luiden.

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_vrijdag2-001

Omdat je er natuurlijk ook heel lekker kunt eten, bestel ik een Mac ‘n Cheese met tomaatjes en wat extra Pulled Pork voor bij. Heerlijk! Moe en voldaan duik ik mijn bed in, want dit weekend wordt het tijd om de armen flink uit de mouwen te steken.

Eetdagboek Zaterdag:

Wij hebben een ‘ Oehoe’ in de buurt..  precies aan de kant van onze slaapkamer… Dus ik ben vrij vroeg wakker. Het ontbijt bestaat uit twee sneetjes ‘ Mehrkorn’  brood met ham/kaas  en aardbeienjam.  Voor erbij een kop groene thee van Clipper en een jus’ orange.

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_zaterdag

Het voornemen is om vandaag een schutting + deur te gaan plaatsen aan de achterkant van de tuin. Dus mijn papa komt rond 10 uur op de koffie en gaat daarna met Dylan naar de houthandel. Ik stroop mijn mouwen op en spendeer de rest van de ochtend met onkruid verwijderen, heg snoeien en achterin de tuin de bomen zagen. Daarna dien ik alles ook nog klein te maken zodat het in de klikko’s past.  Ik zeg klikko’s want we hebben zelfs die van de buren moeten lenen.. zoveel ging er weg..  Dit is nu het tweede weekend dat ik in mijn jungle doorbreng, ik vrees dat er nog een weekend 3 en 4 bij gaan komen…

Smiddags zijn de mannen terug met het hout, en het zagen kan beginnen…  Een vriendin van mij komt langs met haar dochtertje en we lunchen uitgebreid met zijn allen aan tafel: Oerbrood, kaas, worst, tomaten in balscamico, kipknakworstje voor de kleine (ook een beetje voor mezelf hoor) en na afloop chocolade paaseieren en oreo koekies.

Tegen vijven staat de schutting alweer een heel eind en komen de ouders en zusje van Dylan een kijkje nemen bij de nieuwe schutting. We besluiten om met de hele familie patatjes te gaan eten. Ja dat hebben we dubbel en dwars verdiend! Daarna nog een espresso en tijd om vroeg naar bed te gaan.

Eetdagboek Zondag:

De zondagsbrunch bestaat uit een heerlijke bagel met roomkaas, ham, tomaat en sla. Ik zat zo goed vol van 1 exemplaar dat ik de tweede in een zakje heb gestopt voor later in de middag. Tussendoor zijn de heren weer vrolijk bezig met een deur maken in de schutting. En ik hou mij bezig met het huishouden en het uittypen van deze blogpost. Tja.. die blousen strijken zich ook niet vanzelf…

eetdagboek_2015_van_betty_week_11_zondag

Savonds besluiten we lekker te gaan borrellen! Ik had immers nog de dippers van het AH to Go verspakket in huis.

eetdagboek_2015_van_bettyskitchen_week_11_zondag_2

 

Mijn vader had nog wat gerookte vis meegenomen, dus bij elkaar hadden we genoeg lekkers om van te smullen. Heerlijk relaxen met een biertje op de bank, en daarna ook weer vroeg naar bed.

Zo! Een mega drukke week is weer eens voorbij geschoten! Hoe staat het met jullie voorjaarskriebels?  Zijn jullie ook al lekker bezig in de tuin?  

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: Amsterdam, familie, Frites Uit Zuyd, groene vingers, Par Hasard, persoonlijk, tuin

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Blueberry Pancakes
Volgend bericht: Kip curry met grapefruit en komkommer »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in