DEZE WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN Deze maand bestaat Betty’s Kitchen 2 jaar!! Hiep Hiep Hoera! Dat moet natuurlijk gevierd worden, dus komen er maar liefst 3 verschillende winacties voorbij. En de komende week kun je onder andere dit overheerlijke en superdikke Havermoutje kookboek winnen!
Het zal jullie niet compleet ontgaan zijn, maar ik ben ontzettend dol op havermout. En ik weet vele van jullie ook! De afgelopen jaren is havermout zijn stoffige imago kwijtgeraakt en is hipper dan hip! We zitten massaal aan de havermoutpap, havermoutsmoothies en vervangen gewone bloem steeds vaker door havermout meel. En waarom ook niet.. Havermout houd je suikerspiegel in balans, en het is ook nog eens glutenvrij (check je verpakking voor het keurmerk!) en bovenal gewoon lekker!
Speciaal voor diegenen die geen genoeg kunnen krijgen van havermout, kun je nu je hart ophalen aan het dubbeldikke Havermoutje kookboek van Pascalle Bonnier & Mathijs Kok. Havermout is hen met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten, en hun liefde voor havermout is vertaald tot dit prachtige boek met maar liefst 70 recepten. Een kookboek met eenvoudige basisrecepten, inspiratie voor het ontbijt, lunch, diner en uiteraard snacks. Een compleet overzicht dus!
Op Instagram zag ik het afgelopen jaar al veel van hun creaties voorbij komen, alles samengevat in mooie, lichte sfeerfoto’s. En met hun boek gaan ze natuurlijk op diezelfde voet verder. Van brood, pizza’s en stroopwafels, maar ook burgers, pasta, soepen en taarten! Hoe dan ook: dit boek is een inspiratiebron voor een echte havermoutliefhebber, en geschikt voor elk moment van de dag.
Verkoopinformatie:
- – Titel: Havermoutje
- – Auteur: Pascalle Bonnier & Mathijs Kok
- – Uitgever: Carrera
- – ISBN: 978 90 488 2584 4
- – Prijs: € 19.95
- o.a. te koop bij Bol.com
WINACTIE: Hoe maak je kans op dit Havermoutje kookboek?
Laat in een reactie, onder aan deze pagina, weten dat jij mee wilt doen! En graag hoor ik waar jij havermout het allerliefst voor gebruikt?
Vergeet ook niet om een geldig email adres in te vullen, anders kan ik geen contact met je opnemen.
Voor een extra winkans:
- LIKE de Facebook pagina van Betty’s Kitchen en SHARE’ het Facebook bericht over deze winactie met al jouw vrienden! (Ben je reeds een ‘liker’ dan alleen nog het berichtje ‘sharen’)
- VOLG Betty’s Kitchen op Twitter (@bettyskitchen) en RETWEET het bericht over deze winactie.
- VOLG de Google + page van Betty’s Kitchen en geef het bericht van deze actie een ‘+1′
- VOLG Betty’s Kitchen op Instagram (@bettyskitchennl) en REPOST de foto van deze winactie. Vermeld hierbij de #bettyskitchen2jaar
Deze winactie loopt tot en met maandag 2 maart 2015! De winnaar krijgt persoonlijk bericht.
Groetjes, Betty
******************************
Deze winactie is reeds afgelopen! Het Havermoutje kookboek is gewonnen door Angelique Aukje Leermakers
(Ja, er heeft een tweede trekking heeft plaatsgevonden ivm geen geldig emailadres?)
*****************************
Ingrid
ik maak graag havermoutpannenkoeken als ontbijt
Mariska
Ik eet elke morgen havermout voor ontbijt. Nieuwe recepten om te variëren zouden welkom zijn.
silvia
Voor een hardloopwedstrijdje maak ik altijd een (saai) havermoutontbijtje. Ik kan dan ook wel wat ideetjes gebruiken om het wat op te leuken…dus…ik doe mee
Natachja Benner
Havermout als pap en granola dat zijn hier thuis de meest favoriete ook eel pannenkoeken mee gemaakt ook erg lekker.
Nency
Koekjes bakken.
Xandra
Ik doe héél graag mee! Ik maak nu eigenlijk de standaard dingen met havermout zoals de overnight oats en pannenkoeken. Zou meer met havermout willen experimenteren!
marjolijn kwint
Ik ben juist helemaal niet bekend met havermout! Ben er niet mee opgegroeid dus lijkt het me leuk om het uit te proberen met verschillende recepten!
Nicole Offermans
Super leuke winactie.Ik ben heel erg benieuwd naar het boek! De traditionele havermoutpap eet ik wekelijks een aantal ochtenden als ontbijt maar ik ben natuurlijk ontzettend nieuwschierig wat ik allemaal nog meer met havermout kan maken!
Thea
Mijn broertje heeft dit boek echt nodig! Hij maakt elke dag hetzelfde havermoutontbijtje met appel en honing, en doet elke keer weer alsof het een ontzettend culinair hoogstandje is…. De arme jongen, hij heeft hulp nodig! Als ik dit boek win, gaat het zeker naar hem!
Angelique
Ik ben opgegroeid met de heerlijke smaak van havermoutpap, en tegenwoordig is het ook het favoriete ontbijt van mijn kinderen. Het havermoutmeel dat ik gebruik is zelfgemalen. Ik gebruik het als toevoeging in koekjes, cakes en repen. Ik wordt er altijd weer blij van.
fie
Iedere ochtend overnight oats en voor kerst n soort ongebakken koekjes met oa havermout, cacao en rum. Hmmm. Maar mij lijkt t ook leuk om eens iets anders met havermout te maken, dus ik doe graag mee met deze leuke winactie!
Lesley
ik eet havermout vooral als pap of als granola door de yoghurt, wat heerlijk is, maar ook een beetje saai begint te worden, dus ik ben hard toe aan wat nieuwe inspiratie:).
Cleo
Elke ochtend havermout…heerlijk! Ik kan niet zonder!
Lianne Molhoek
Heerlijk een “gewoon, simpel” havermoutontbijt voordat ik ga hardlopen. Beetje kaneel erdoor!! Zelf granola maken met havermout en van alles erdoor!! Maar het is zo gezond dat ik graag nog veel meer lekkere recepten wil proberen.
Marita
Sinds begin dit jaar heb ik ook havermout ontdekt en ik ben verkocht! Ik ontbijt elke ochtend met een ontbijtsmoothie, maar ook maak ik er graag koekjes en muffins mee. En inderdaad, het is erg lekker dat je suikerspiegel zo in balans blijft, geen “trekgevoel” meer rond een uurtje of 10!
Ik ben benieuwd wat je nog meer met havermout kan, dus oh wat zou ik dat boek graag winnen!!
Marloes
Havermout is één van mijn favoriete ontbijten. Lekker met banaan, cranberry, kokos en kaneel. Maar misschien gaat er bij mijn thuis wel net zo veel havermout in de vegaburgers. Ideaal!
I’m in!
Ik heb je btw ook even geretweet @MarloesRV.
Samantha
Offcourse havermoutpap. Maar ik maak ook altijd graag dadel-appelkoek met Havermout. Nu ben ik toe aan een volgende stap in de havermout wereld. Ik wil eens iets maken voor een avondmaaltijd of iets anders hartigs uitproberen. Ik hoop dat dit boek mij het antwoord kan geven!
jolanda beekmans
Ik ben net als jij dol op havermout en begin er steeds meer mee te werken. Iedere ochtend een havermout ontbijt…. alpro met havermout en rozijnen…. ontbijtmuffins. … maar ook gewoon in de melk gekookt en daarna een banaantje in plakjes erbij…. kookboekje stond dus al op mijn verlanglijstje en zal zich bij mij meer als welkom voelen…..
Angelien
eet nooit havermout, maar ben er wel nieuwsgierig naar.
Angelien
Heb nooit havermout gegeten, behalve in koekjes, maar ben wel erg nieuwsgierig
Maaike
Vroeger kregen wij altijd havermoutpap of Brinta. Havermout was bij mij met afstand favoriet. Inmiddels eten twee van mijn drie kinderen het ook en bak ik met de oudste geregeld havermoutmuffins. En binnenkort dus hopelijk nog veel meer recepten! Happy BD to your site.
Maaike
Ik doe graag mee! Ik gebruik havermout overal voor, van pannenkoeken tot taarten tot in smoothies! Heerlijk vind ik het, en met dit boek zou ik nog meer kunnen doen!
Bea
Havermout als ontbijt natuurlijk en ik laat mij graag verrassen wat er meer mogelijk is met harvermout
Sanne
Ik ben dol op havermout en het lijkt me ook erg leuk om dit boek te winnen:D
En gefeliciteerd trouwens met het 2-jarig bestaan van je blog!
Yonina
Ik maak graag de havermout ontbijtkoekjes met rozijnen, lijnzaad, kokosrasp, kaneel en banaan. Heerlijk!
Tessa
Hee hallo! Wat een super leuk kookboek! Elke ochtend ontbijt ik met havermout en wat fruit er door. Maar ook havermoutpannenkoeken en havermoutmuffins maak ik regelmatig. Het lijkt me heel leuk om meer ideeën op te doen en nieuwe recepten uit te proberen met havermout!
L
op het moment maak ik overnight oats met yoghurt ipv melk, met zaden, amandelen en fruit, echt heel lekker. ik ben heel benieuwd naar de pannenkoeken
Helga Bollens
Havermoutpap, havermoutpannenkoekjes als ontbijt.
Ben heel benieuwd naar hartige gerechtjes met havermout
kim
Veel verder als ontbijt, een heerlijke mug cake uit de oven met banaan, ei en kanaal of als extra bite in mijn groene smoothies kom ik niet 🙂 Volgens mij kan havermoutje me heel veel inspiratie geven!
Karlijn de Boorder
Ik eet al 2 jaar elke ochtend havermout met water, lijnzaad, chiazaad, appel en moerbeien als ontbijt. MMMM zo lekker, verheug me de avond ervoor alweer op m’n heerlijke ontbijt. Ondanks dat kan ik wel wat nieuwe inspiratie gebruiken, een beetje variatie kan ook geen kwaad!
Heb veel positieve dingen gehoord over het boek, ben er benieuwd naar!
Annelies
Als ontbijt met yoghurt en fruit, Yam! 🙂
Serena Bruens
Ik heb sinds kort overnight oats ontdekt. Ben ook erg benieuwd wat er nog meer met havermout kan.
Fanny Smelik
Pas sinds kort ben ik begonnen met havermout als ontbijt. Ik voel me er heel goed bij en kan er de hele ochtend op door, maar oeioeioei wat moet ik wennen aan zo’n kom vol dampend spul in de ochtend! Ik ben nooit een papliefhebber geweest, maar wordt het elke dag een beetje lekkerder. Een kookboek vol havermout-inspiratie en alternatieven voor pap, daar word ik vast heel blij van!
Taroeska
Ontbijt-havermout-muffins zijn favoriet!
André
Als pap met allerlei verschillende toppings om de variatie er in te houden!
Heleen
ik ken havermout alleen maar van de “havermoutpap”, dus ben hard toe aan nieuwe inspiratie!
Aafke Vlaanderen Oldenzeel
Ik heb vanwege mijn suikerziekte heel veel baat bij het eten van gerechten met havermout, het heeft een hele gunstige uitwerking op mijn suikerspiegel. Ik zou dus heel blij zijn met nieuwe recepten en inspiratie!
kelly van den elshout
Ik doe graag mee met deze leuke actie!! Ben gek op havermout met name pannekoeke en granola!! :d
Marielle
Ik gebruik havermout veel in de keuken zoals in de pap of om pannenkoekjes mee te maken. Maar ik bak er ook vaak mee, zoals hartige taarten, koekjes en diverse broden. Ik ben altijd op zoek naar meer ideeën en daarom zou ik dit boek graag willen winnen.
Yvonne Vonk
Havermout!!! Vooral als ontbijt, gewoon pap, maar ook heerlijk in mijn notenkoek!
Ik wil heel graag mijn gebruik van havermout uitbreiden met lekkere recepten uit het boek.
Bedankt vast
Yvonne Vonk
Tamara
Ik maak het liefst havermout pannenkoeken voor mijn kleine dochters.
Edith
Ik gebruik het vooral voor overnight oats die ik als ontbijt eet, en ik maak er graag mijn eigen cruesli of meel mee!
Jolien
Ik word zelf wel eens havermoutje genoemd…… 🙂
marije
Appelplaatkoek en dan in plaats van deeg, havermout gebruiken als binding en bodum. Het is even wat werk, maar altijd een succes en een vraag naar meer 🙂
Marit
havermout pannenkoekjes zijn hier favoriet voor de variatie ben ik erg nieuwsgierig naar de recepten in het boek,zodat ik nog lang van havermout kan genieten!
Petra Hijman-Klopper
Ik maak heel graag mijn eigen granola met havermout.
Maar ook in koekjes, muffins, bananenbrood en ontbijtcake gaat bij mij havermout.
Heerlijk !
nelleke geers
Ik begin mijn ontbijt met een bordje havermoutse pap, zou graag meer informatie wllen hebben wat ik er meer mee kan doen!!
Shirley
Hmmm havermout! Ik ben er erg dol op, vooral met het slechtere weer maak ik regelmatig havermoutpap. De lekkerste variant vind ik momenteel een geprakte banaan, melk, superfood, walnoten en een lepeltje pindakaas. Maar havermoutkoekjes of havermoutpannenkoeken passeren ook regelmatig de revue. Ik ben wel toe aan wat meer afwisseling, dus doe graag mee!
Tiny Eman
Heerlijk alternatief om gezonder te eten, ‘s morgens als ontbijt maar ook om lekkere creaties mee te bakken etc. Ik gebruik het veel en zou het geweldig vinden om wat meer recepten tot mijn beschikking te hebben. Dus dit receptenboek zou een welkome aanvulling zijn!
Olga de Vries
ik wil het gaan herontdekken als hardloper. In mijn jeugd vaak saaie havermouth gegeten.
Aukje
Gefeliciteerd en wat een leuke winactie!
Aukje
Oh, en havermout gebruik ik nu vooral als ontbijt, heerlijk!
marijksels
Wat een feest, van harte!! En wat fijn dat je trakteren gaat 😉
Dit lijkt me zo’n geweldig boek, havermout is zo lekker veelzijdig en ook nog es betaalbaar…love it! Als ik dan al moet kiezen wat ik er het liefst mee doe dan is het toch wel cruesli maken…jumjumjum!!!
Karlijn
Oh wat zou ik dit boek graag tussen mijn andere kookboeken op de plank zetten! Of nouja, als ik het zou hebben, zou het waarschijnlijk de hele dag opengeslagen liggen op het aanrecht.. 😉 Ik ben zelf opgegroeid met de meest standaard havermoutpap: havemoutpap met suiker. Sinds een half jaartje ben ik echter flink aan het experimenteren en gooi ik er van alles door: van kaneel en honing tot lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, amandelen, kokosrasp, banaan, druiven, blauwe bessen, walnoten, sinaasappelen en hazelnoten. En eigenlijk maakt het niet eens uit wat ik bij elkaar gooi, het is bijna altijd weer een feest om te eten! Ik ben nu alleen heel erg benieuwd wat voor dingen ik nog meer met havermout zou kunnen doen in plaats van iedere ochtend pap maken. Dit boek zou dus ontzettend goed van pas komen! 🙂
Karen Heerema
als kind haatte ik havermoutpap! Dus toen ikin de Voedselzandloper las hoe gezond het was, baalde ik enorm, maar besloot het toch te proberen en…. Het viel mee! En na een paar keer en met wat toevoegingen als appel en kaneel of peer begon ik het zelfs lekker te vinden
Maaike
Ik eet graag havermout als ontbijt en maak af en toe havermoutbrood. Om te variëren zou het boek een goede uitkomst zijn 🙂
Anita H.
Ik heb nog nooit havermout gegeten, maar ben reuze nieuwsgierig inmiddels. Sowieso zie ik via blogs en zo de laatste maanden veel recepten voorbijkomen. De promotie rondom dit boek en de berichten over de gezondheidsvoordelen van dit ingrediënt, zijn me ook niet bepaald ontgaan. Gezonde voeding vind ik erg belangrijk en ik ben ook goed bezig naar mijn idee. Alleen zit er te weinig variatie in. Havermout in combi met fruit zie ik wel zitten als ontbijt. Maar vooral wil ik mij gaan verdiepen in mogelijkheden voor creaties die ik mee kan nemen voor op het werk.
Joyce
Havermoutpannekoekjes. Of mug-cakes.. Heerlijk en gezond!
Trijntje89
Ik doe mee! Ik ben sinds kort aan het experimenteren met havermout als basis voor mijn eigen muesli – met alleen dingen die ik lust – en ben wel benieuwd wat ik er nog meer mee kan doen.
maike
Leuk! Ik maak graag overnight oats, ben niet zo creatief, daarom lijkt dit boek me erg leuk.:)
Rowena
Leuk, ik doe graag mee! Ik maak graag mueslirepen van havermout. Ook vind ik het heerlijk als ontbijt met frambozen en blauwe bessen! 🙂
Ineke van der Ster
Heerlijk voor overnight oats, pannenkoekjes en muffins en koekjes
Natasja Boogaard
Ik wil graag mee doen. Het lijkt me een super leuk boek. Havermout is zo perfect als basis voor allerlei lekkere dingen. vruchten broodjes, knapperige koek, wortel taart en nog veel meer
Ansuya Lalay
voor vegaburgers te maken
maar ben zelf niet zo erg dol op havermout, maaaaarrrrrrr (ja weer maar lol) ik ben altijd wel van het proberen en uittesten net zolang totdat ik iets vind wat ik wel lekker vind. Dus ik zou heel graag hier een kans op willen maken
Ik volg je alleen op facebook, de rest heb ik niet <3
groetjes Ansuya
Krasi
Ik eet iedere ochtend (koude)havermout met vruit als ontbijt. Maar daarbij probeer ik zoveel mogelijk havermout te gebruiken i.p.v. tarwe. D.w.z. dat ik havermout gebruik om pannenkoeken te bakken, brood van te maken, sauzen te binden. Ik kijk wel naar een leuk kookboek uit, met lekkere recepten, om mijn horizon op havermoutgebied uit te breden :-). Hopelijk maak ik kans om het boek winnen, spannend.
Silvia
Van harte Betty, ik heb het bericht gedeeld op facebook. Ik gebruik al steeds vaker havermout, bijv in een smoothie en in een bananenpannenkoek, maar er zijn nog tal van manieren en gerechten om het in te verwerken. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het boek. Ga zo door met je blog! Ik blijf je volgen.
Monique
Ik zou dit boek graag voor mijn man willen winnen. Bij hem is vorige week suiker geconstateerd, dol op koken en nu op zoek naar nieuwe gezonde uitdagingen.
Kitty
Ik hou van Havermout en kan best wel wat nieuwe ideeën gebruiken
W.J van de Kamp
Gefeliciteerd Betty.
Ik heb je bericht gedeeld 😀
Ik ben al jaren een havermout fan en eet bijna dagelijks havermoutpap.
Lijkt me erg leuk meer te variëren en nieuwe recepten uit te proberen!
groetjes Wendy
Edith
Heerlijk voor in de yoghurt als ingrediënt voor granola en natuurlijk de koekjes ervan
Danique
Zo leuk om te zien dat je havermout overal voor kan gebruiken. Ik zou het dan ook graag willen uitproberen in de vorm van een lekkere taart in plaats van het vertrouwde havermoutontbijtje. Wel erg lekker, dus ik ga ervan uit dat alles met havermout lekker smaakt
Martien
Havermout voor het ontbijt als pap met steeds andere kruiden en specerijen, om granola van te maken om iets lekkers mee te bakken. Ben wel benieuwd wat ik er voor hartigs mee kan maken. Favoriet nu is havermout met banaan, cacao, stukjes walnoot en ei mengen en dan even in de oven. Jammie!
Paras
Jam, jam, jam, wat een super lekker prijsje is dit weer! Laatst recensies over dit boek gelezen, zou dit zooooo graag willen hebben als aanvulling op alle ideeën die ik inmiddels heb verzameld over havermout…zo’n lekker goedje! Overnight oats is persoonlijk mijn favoriet, ben volgens mij niet de enige ☺️
Marijse Hofstede
Wat ontzettend veel reacties al! Havermout is denk ik het beste dat ik ooit heb ontdekt, je kunt er zooooo veel mee! Elke dag word ik wel weer verrast door een nieuw recepten waar havermout in voorkomt. Maar hoe chill is het als ze gebundeld zijn in een boek 🙂
Mijn favoriete recept is kwarkcake met appel (of peer als ik in een suikkerrijke bui ben).
Het recept gaat als volgt:
150 gram havermoutmeel (oftewel fijngemalen havermout)
100 gram boekweitmeel OF bijvoorbeeld speltmeel, net wat je in huis hebt
2 zakjes backin bakpoeder
1 rijpe banaan
1 ei
250 gram magere kwark (maar vol kan natuurlijk ook, alleen wat meer vet)
handje gemalen noten (ongezouten)
snuf zout
1 eetlepel kaneel en/of koekkruiden
1 gewassen appel in de schil, in kleine stukjes – kies bijv. elstar, maar geen moesappel zoals goudreinette
50 gram gehakte dadels OF 3/4 eetlepel stevia poeder
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrische oven)
Maal de banaan en de noten fijn en maal het ei mee
Mix de banaan, noten en ei met de kwark
Maal de havermout fijn en mix met de bakpoeder, zout, boekweitmeel en kaneel
Mix het vochtige mengsel met het meelmengsel. Schep de dadels OF de stevia er doorheen. Doe dit met de deeghaken of met een spatel. Roer stevig door, het wordt een kleverig geheel en dus geen glad beslag.
Schep tot slot de appel door het deeg. Als dit niet gaat met de spatel, kneed het dan met je handen er doorheen.
Doe in een ingevette cakevorm, of een cakevorm die is bekleed met bakpapier. Bak af in 45 min op 200 graden.
Uiteraard kun je naar hartenlust varieren, ik vervang bijvoorbeeld de appel wel eens voor peer of voeg extra gedroogde cranberries, abrikozen of superfoods toe.
Enjoy!
guusje
Ik doe graag mee! Ik gebruik havermout het liefste voor overnight oats.
Love it.
Sam
ik eet mijn hele leven al havermout!
Heerlijk❤️❤️❤️
lotte
Overnight oats is mijn absolute favoriet, maar ook warm vind ik havermout erg lekker. Nou las ik dat in dit boek véél meer variaties staat dan dit standaard ontbijt. Ik ben heel benieuwd!
Jo's Daughter
Ik gebruik tot nu toe havermout alleen om havermout pap te maken, zoals mijn moeder dat altijd deed. => Het is tijd voor verandering! Verdere inspiratie heb ik tot nu toe helaas niet, dus ik maak heeeeeeeeel graag kans op dit leuke inspirerende boek! Dan word ik zeker weten super creatief in de keuken met havermout 😀 Fingers crossed…..
Minke
Ik eet pas sinds kort havermout en voel me er prima bij. mijn favourite op dit moment…mug-cakes, jammie en appelkoek
Barbara
ik heb net havermout gekocht omdat ik overal lees dat het gezond is maar ik weet nog niet hoe te gebruiken.
Vandaar doe ik mee om dit boek te winnen.
Eveline
Havermout in de banaanpannenkoekjes en uiteraard het havermout ontbijtje met yoghurt en vers fruit, jammie! Heel benieuwd naar de recepten uit dit boek! 🙂
Natasja
Ik ontbijt vrijwel dagelijks met havermoutpap, heerlijk met banaan en maca of cranberries en gojibessen!
Nieuwe inspiratie is altijd welkom!
Els
Helaas heb ik alleen Facebook, maar daar like ik je sowieso al. Ik zag het boek voorbijkomen en heb havermoutje.nl eens bezocht. Wat een gave recepten, ga ik sowieso eens proberen. Jou recepten probeer ik ook regelmatig en wat een verrijking. Hoe je iets in eerst optiek ‘moeilijk’ /bewerkelijk, makkelijk kan laten lijken; complimenten!
kelly
Ik eet elke weekdag muesli met yoghurt, in het weekend mag het iets meer zijn met homemade cruesli en volle Griekse yoghurt… 😉
caithlin
Een jaar geleden at ik het helemaal niet! Maar nu zit het bijna overal in ik vind ze het lekkerst in mijn overnicht oats met ananas hmmm …meer inspiratie is altijd welkom! je maakt dan niet alleen mij maar ook me moeder en me zussen blij 😉
Sofie - natuurlijkblondengezond
Ik heb vandaag het boek zelf gekocht. Prach-tig boek! Kon er gewoon niet aan weerstaan 🙂
Eef
Super leuk! Ik doe graag mee. Havermout pas net leren kennen en er nu al verzot op! Heerlijk voor een fijn ontbijt met een appeltje, wat kaneel en rozijntje erdoor, hmm! Ben heel benieuwd welke kanten je allemaal uit kunt met Havermout 😀
bianca
Sowieso graag als ontbijt, warm of koud: maakt me niet uit. Laatst pannenkoekjes gemaakt: waren ook heerlijk!
Silvia
Ik hou ontzettend veel van havermout & maak geregeld voor mezelf een bordje havermoutpap. Mijn man houd er totaal niet van, maar soms krijg ik hem zover dat hij toch wat van dit gezonde goedje naar binnen krijgt. Zo doe ik wel eens havermout door mijn brooddeeg, of door de gehaktballen. Ik maak ook wel eens koekjes met wat gemalen havermout erdoor. En die vind hij wel heel erg lekker. Natuurlijk zeg ik niet tegen hem wat mijn “geheime” ingredient is, want havermout lust mijn lief dus niet. Shhh niet verder vertellen hoor ;-D . Ik maak graag kans op dit leuke boek !
Kirsten
Hallo Betty, ik gebruik havermout maar heel sporadisch in de keuken. Om havermoutpap van te koken & ik strooi het geroosterd bovenop de yoghurt, gewoon omdat het er extra leuk uitziet. Ik ben super benieuwd naar dit kookboek dat ongetwijfelt interessanter en gevarieerder is dan ik zelf had kunnen dromen. Groetjes, Kirsten
Annemarie
Ben benieuwd wat je nog meer allemaal kan maken met havermout!
Ikzelf eet gemiddeld 3 x per week overnight oats, ook heerlijk en varieer ik met allerlei toevoegingen. Maar meer ideeen zijn welkom!
Petra
Ik wil graag meedoen ook al houd ik echt niet van havermoutpap.
Heb er laatst pannekoeken met yoghurt van gemaakt en vond deze heerlijk.
Het viel me ook op dat je er de gehele ochtend verzadigd door bent ondanks het feit dat ik maar een klein portie kan eten als GBPer.
marianne
Ik eet veel havermout i.v.m. gluten allergie en pds.
Ik ben erg nieuwsgierig naar de gevarieerde recepten klinkt goed, ik wil ze graag een keer uitproberen.
Caroline
Aaah een havermoutboek! Geweldig!!! Ik doe heeel graag mee 🙂 Ik hou echt enorm van havermout en gooi het overal doorheen :O Het allerliefste maak ik een magnetron-brownie in een mok met havermoutmeel <3
Anto
Ik vind havermout heerlijk en gebruik het bijna elke dag, zowel voor ontbijt als bv. voor crumble.
Zo’n boek zou dus erg welkom zijn. Ik duim ervoor
Tracy
Havermout(je) echt helemaal mijn ding! Ik ben dol op havermout en gebruik het dan ook vaak voor ontbijt, koekjes, bananencake, taart, gezonde repen maar meestal wel allemaal in combinatie met zoet. Ik ben erg benieuwd naar de hartige opties!
Joseph
Ik kook wel eens een bord havermout,
Voor mijn lieve schattebout.
Veel verder gaan mijn kook-kunsten nog niet,
Tot ons beiden grote verdriet.
Vandaar dat deze papa meedoet voor deze prijs,
Dan schotel ik straks voor heel andere spijs.
Dat vind ze vast geweldig mijn kleine meis!
Marit
Wat een leuk boek!! Heb we vorige week in staan bladeren. In basis ben ik helemaal géén havermout eter. Sinds een jaartje gebruik ik het regelmatig. Mijn favoriet is een suikervrije mug cake met een aantal eetlepels havermout. Dit boek lijkt mij super om havermout nog beter te leren kennen
Gerda
Elke ochtend havermout met beetje kaneel en soms een halve geprakte banaan er in…Mugcake weleens gemaakt , maar niet mijn ding. en ja ik hou van havermout en zou er zoveel meer lekker dingen mee maken. Heb nu ook gegoogeld naar een smoothie met havermout en dat lijkt mij ook ontzettend lekker!! Dus een boek over havermout met al die recepten zou voor mij een uitkomst zijn!
Myrthe
Ik gebruik havermout het liefst om een krokant korstje om een stukje vis te maken. Heerlijk!
Carolien Meijndert
Ik ben dol op havermout als ontbijt zowel naturel als met kaneel en benieuwd naar andere variaties voor ontbijt lunch en avondeten.
Valerie
Nu moet ik hier schrijven waarvoor ik het graag gebruik, waar niet voor was misschien makkelijker.
Maar mijn 2 (ik kan niet kiezen) lievelingsrecepten zijn toch wel:
– havermout met amandelmelk, banaan en honing uit de oven en
– havermout met amandelmelk, geraspte appel, kaneel en rozijnen opgewarmd uit een pannetje!
Smullen maar!
Eveline
Leuke actie, ik doe mee! Ik gebruik havermout graag als ontbijt: gebakken of gewoon als pap:)
Laure
Mijn favoriete recept met havermout zijn havermoutkoekjes. Super makkelijk om klaar te maken en zó lekker!
Wani
Ik doe mee. Ik weet het namelijk niet te gebruiken.. Ik eet het meestal gewoon met water of melk… Dus niet zo lekker (vind ik).. Het receptenboekje zou heel handig zijn haha
Lisette Kleiweg
Ik doe graag mee, havermout eet ik al ruim een jaar als broodvervanger, ik ben niet alleen afgevallen maar heb ook geen buikkrampen meer, toeval? Denk het niet !
Francien
Oi oi oi wat zou ik blij zijn met dit boek! Elke ochtend begin ik standaard met een havermout-met-fruit-ontbijt, hmm! Maar ook bananenbrood met havermout, havermoutkoekjes en smoothies/shakes met havermout weten de weg naar mijn mond niet te ontkomen… Naast havermout word ik van pindakaas dolbij, en het is ook nog eens een gouden combinatie 🙂
Ik kan alweer niet wachten tot morgenvroeg, want dan ‘mag’ ik weer, hulde!
Lies
Op de valreep, ik doe heeel graag mee!! Ik hoor zoveel goede dingen over havermout dat ik hoop dat dit kookboek me op weg gaat helpen met het gebruiken bij het eten :-). Ik heb dus nog geen gerecht waarbij ik het het liefste gebruik ;-).
Mireille
Jaaaah ben ik nog op tijd☺️ Wil nog heeel graag mee doen! Ben vaak vrij inspiratieloos met havermout en blijf bij mijn overheerlijke aarbei-joghurt smoothie met havermout
floor
wij doen zoveel met havermout, het zit standaard in ons ontbijt, maar ik bak er ook graag mee. Kan niet kiezen wat ik het lekkerste vind
Gonny
Sinds kort ik eet ik weer regelmatig havermout als ontbijt. Met melk… kaneel… pruimen en of abrikozen en een klein beetje chiazaad. Ik kan wel wat tips gebruiken.
Vroeger maakten we altijd havermoutkoekjes. Maar oooo wat waren die zoet.
Kan het nog wel weer eens een keer proberen. Krijg trek.
Ik doe graag mee met deze leuke actie!