DEZE WINACTIE IS REEDS VERLOPEN – Tromgeroffel! Deze week brengt Jamie Magazine namelijk het 25ste nummer uit! Deze editie is één groot zomers feestnummer dat vol staat met de heerlijkste taartjes, zomerse cocktails en nog meer inspiratie voor ‘buiten eten’. Daarnaast ga je mee naar de leukste adresjes op Mallorca en wordt je geïnspireerd door recepten voor op de camping! Een dik, vet en zomers nummer, met een feestelijk tintje. En om dit heugdelijke feit te vieren worden er nog hele leuke prijzen weggegeven.
Wat is jouw favoriete Jamie Oliver Recept?
Dat Jamie Oliver een van mijn helden is, is allom bekend. Het tijdschrift Jamie Magazine, zijn kookboeken en recepten zijn al vaker voorbij gekomen op deze site. En over mijn favoriete Jamie recept hoef ik ook niet zo lang na te denken, want zijn Britse eenpans ontbijt komt hier bij ons thuis vaak genoeg voorbij. Veelal in het weekend, als wij de avond ervoor iets te zwaar hebben doorgefeest… (klik op de foto om naar het recept te gaan)Het is het perfecte anti-kater food, en het is ook nog eens op en top Brits, net zoals Jamie zelf! Dit recept komt overigens uit zijn ‘Te gast bij Jamie’ Kookboek. Maar wij zijn juist heel benieuwd naar jouw favoriete Jamie recept! Deel het met ons, en dan maak je kans op hele leuke prijzen! Want bij een feestje horen nou eenmaal cadeautjes!
Wat valt er te winnen tijdens dit Jamie Magazine Feestje?
- Wat dacht je van 3 x een jaarabonnement op Jamie Magazine!
- 1 gelukkige maakt zelfs kans op alle 25 uitgaves van Jamie Magazine!
- 1 x een compleet gevulde Jamie Foodie Bag met ontzettend veel lekkers.
- en maar liefst 5 x de DVD ‘ Jamie in 30 minuten’ worden weggegeven, want wie wil er nou niet de hele dag tegen dat koppie van hem aan kijken?!
Hoe kun jij kans maken op een portie Jamie?
Heel simpel: Deel jouw favoriete Jamie Oliver recept met ons! Plaats een reactie onderaan deze pagina, met jouw favo Jamie recept en vertel waarom jij dit recept geweldig vindt!
Voor een extra winkans: Maak een leuke foto/selfie van het recept (eindresultaat), en upload deze dan via Twitter, Instagram of Facebook. Vermeld daarbij de hashtags: #bettyskitchen en #jamiemagazinenl en laat een berichtje achter in de comments. Want wij willen die foto uiteraard bekijken, en weten dan waar deze staat!
Uit alle onderstaande reacties zullen maar liefst 10 winnaars worden gekozen. Deze winactie loopt tot en met donderdag 7 augustus 2014! En alle winnaars krijgen hierna persoonlijk bericht!
******************************
Deze winactie is reeds afgelopen. De winnaars zijn: Sheelagh, Anna, Sanne, Patricia, Cecile, Eline, Sanne, Lucie, Rosali en Anita. Jullie hebben reeds allen een persoonlijk bericht ontvangen.
*******************************
Groetjes, Betty
Deze winactie wordt mede mogelijk gemaakt door Jamie Magazine. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De smaak van Cécile
Leuke actie! Mijn favoriete recept is deze overheerlijke lasagne
http://www.jamieoliver.com/nl/recipes/beef-recipes/simple-baked-lasagne
Echt comfort food in de herfst & winter, goed glas rode wijn erbij, openhaard aan en genieten!
Corinne
Als vegetariër en dol op Italiaans eten zijnde ga ik voor de Italiaanse courgette-brood-soep, als hoofdgerecht de Italiaanse pasta met tomaten (lekker en makkelijk!) en als na, voor het vriendje, chocolade puddinkjes! Zelf eet ik geen nagerechten, maar Bart écht wel 🙂
Donna
Dat is toch wel de jerk chicken die hij samen met Levi Roots maakte in zijn programma. http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/levi-roots-stylee-jerk-chicken-jalapeno-breads
Heerlijke kleeverige kip met een naanbrood. Binnenkort eten wij deze weer tijdens een tropical-party met bbq en cocktails enzo
shamida
De thaise soep met verse kruiden, vissaus en gamba’s!
Danique Roukema
De Aziatische vis met noedels is echt heerlijk!
Dit recept heb ik uit mijn kookboek: jamie in 15 minuten (ik kan het niet in 15 minuten 😉 ) maar is ook een keer in de Allerhande verschenen. Zie hier het recept: aziatische-vis-met-noedels-en-groenten
Joss
Met dit recept maak je echt vrienden!
Joss
Mijn post is niet goed doorgekomen
ymke rovers
Oe zoveel lekker som uit te kiezen!!
Uit jamies amerika de Jambalaya! of de San fran Quinoa salade uit Jamies 15 min!
Altijd genieten!
Mieke van der Sande
Wat een super toffe actie. I love Jamie! Super recepten en aangepast telkens aan wat de lezer of kijker wil. 15 min recept, een 3 gangen menu noem maar op! Ik heb veel favorieten zoals de franse uiensoep van hem maar het lekkerste tot nu als italie fan is Spinach & ricotta cannelloni! een heerlijke ovenschaal met heerlijke italiaanse smaken! Yummie! Hopelijk mag ik de prijs winnen zodat ik nog vaker recepten van Jamie kan maken! duimen maar
Sheelagh
Mijn favo is kabeljauw met pronkbonen, pancetta en pijnboompitten uit de oven. En hele stukken citroen, en dan in de oven. Al gebruik ik vaak sperciebonen omdat die makkelijke te krijgen zijn. Dit recept is al 5 jaar één van mijn favorieten!
Sheelagh
Oh, waarom dit mijn favoriet is: de smaken zijn echt geweldig, vooral het zoute van het spek gecombineerd met de citroen die verrassend genoeg zoetig wordt. En het is makkelijk! In de oven en klaar. Oh, en het ziet er ook nog eens geweldig uit (zie Instagram). Om er een complete maaltijd van te maken doe ik er stiekem soms ook wat aardappeltjes tussen.
Angela
Mijn favo recept van Jamie is een recept uit zijn 30 minuten kookboek. Daarin staat een overheerlijk recept voor ‘taart met spinazie & feta’. Dit is zo een fijn recept, niet alleen omdat het bijna geen voorbereidingstijd vergt (je moet wel een tijdje wachten wanneer hij in de oven staat te garen maar dat geeft tijd om met je bezoek bij te kletsen) maar ook omdat deze taart 1. vegetarisch is en het dus niet uitmaakt wie je hem voorschotelt en 2. de combinatie van de spinazie, feta, citroen en cayenne iedereen verrast. Een topper dus voor wanneer je geen zin hebt om te koken maar wel graag de indruk wil geven dat je je hebt uitgesloofd 😉
Joss
Met dit recepten maak je echt vrienden: http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-in-milk
Super lekker! Bijvoorbeeld met zoete aardappelpuree en gegrilde groenten.
Ik hoop dat ik 1 van de winnaars ben om zo nog meer ‘Jamie-inspiratie’ op te doen!
Michelle
Mijn favoriete Jamie recept is de kleverige kip. Simpel, maar heerlijk
Karleine
Ondanks dat ik verschillende recepten van Jamie regelmatig maak, hoef ik over het antwoord op de vraag niet lang na te denken. De risotto met spinazie en geitenkaas is zonder twijfel mijn favoriete recept. Dat komt niet alleen doordat het een heerlijke risotto is, maar ook doordat er mooie herinneringen aan vast zitten. Vorig jaar ben ik namelijk naar Oostenrijk geweest om een kennis uit Australië te bezoeken. Zij werkte daar een jaar als au pair. Best een onderneming. Gelukkig was het geweldig. Eén van de gerechten die zij mij voorschotelde, was deze risotto. Dat was meteen de eerste keer dat ik risotto at. En ik was meteen verkocht…..hij was simpelweg heerlijk! Sindsdien behoort is dit ‘mijn’ risotto-recept geworden en maak ik hem geregeld. Dan geniet ik niet alleen van de smaak, maar haal ik meteen mooie vakantie-herinneringen op. Ideaal!
Rosalie
Farfalle carbonara met doperwtjes, bacon en munt! Een heerlijke variant op de klassieke carbonara 🙂 Simpel om te maken en lekker fris door de munt.
http://www.jamieoliver.com/nl/recipes/pasta-recipes/farfalle-with-carbonara-and-spring-peas
Sandra
Als ik de geur van deze curry in mijn neus krijg dan begin ik al te kwijlen 🙂 mmmmmmmmmm ik ben er dol op !!
http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-tikka-masala
Anita H.
Ik heb (nog) geen boek van Jamie in mijn bezit. Zou dat wel zo zijn, dan weet ik niet of ik een favoriet zou kunnen benoemen. Dat vind ik altijd zo lastig. Mijn voorkeur gaat overigens wel uit naar gerechten die niet standaard zijn maar wel makkelijk te maken, met goed verkrijgbare ingrediënten. Verder vind het van belang dat het een gezond gerecht is. Volgens mij passen (de meeste) recepten van Jamie wel in dit plaatje.
denise k
Wauw! Ik ben gek op Jamie Oliver (+ zijn recepten haha) dus deze winactie kan ik niet voorbij laten gaan.
Ik heb (nog maar) 2 boeken van hem en daar staan behoorlijk veel recepten in die tot mijn favorieten behoren. Ik ben dol op pasta dus als ik zou moeten kiezen dan ga ik toch voor de ‘cannelloni met spinazie en ricotta’. Het ziet er niet alleen heerlijk uit, het is ook echt heerlijk! Mijn ouders en 2 zusjes worden ook heel blij als ik dit voor ze kook. De tagliatelle met spinazie, mascarpone en parmezaanse kaas is ook een topper!
En dan als toetje de kleverige toffeepudding.. Zit natuurlijk bomvol calorieen, maar zo af en toe mag dat!
maicon
Zonder twijfel de ‘Amerikaanse burger’ (zie recept in het boek Jamie’s Amerika) en dan van de barbeque.
Waarom? Omdat ik gek ben op vlees en deze hamburgers heel veel smaak hebben. Super lekker! Tip: haal het gehakt bij de slager. Dit is wel iets duurder dan het gehakt in de supermarkt, maar het verschil proef je echt. Met dit warme weer is de verfrissende ‘watermeloen salade’ van Jamie ook heerlijk voor bij de bbq.
selina
De ‘mexicaanse straatsalade’ behoort tot mijn favoriet!
Bedacht door de bekende kok Jamie Oliver, wie kent hem niet?!
Heerlijk, gezond, simpel en snel.
Door de witte/rode kool, radijsjes en wortels is het een groot kleurenspel.
Limoensap en Mexicaanse kruiden maken het helemaal af.
Als dit gerecht bij ons op tafel staat, gaat iedereen er als een speer opaf.
Ik ben dol op Jamie Oliver en vind al zijn gerechten top!
Als je keurig alle stappen in de beschrijving volgt, wordt het nooit een flop.
Michelle N.
Mijn favoriete Jamie gerecht heb ik ooit in een 30-minute meal aflevering gezien – de spinazie en feta filo pakketjes! Wat ik bijzonder lekker vind, is dat zijn versie kikkererwten bevat. Wanneer je het pakketje opensnijdt, zie je meteen de mooie, felgroene kleur! Erg lekker en herinnert me elke keer weer aan een mooie, zonnige vakantie in Griekenland.
Eline
Deze simpele ovenpasta (http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/baked-pasta-with-tomatoes-and-mozzarella-pasta-al-forno-con-pomodori-e-mozzarella) met tomaten, mozzarella, parmezaanse kaas en basilicum staat bij mij met stip bovenaan mijn lijstje favoriete Jamierecepten!! Ik maak ‘m al jaren, bijna altijd op vrijdagavond om te vieren dat het weekend is :-). Zo’n ovenschaal met pasta is al snel te veel voor één persoon. Maar in plaats van de helft te bewaren tot de volgende dag, is ‘ie na een tweede ronde avondeten diezelfde avond toch altijd op!
Kokkie1
‘De beste tiramisu’ uit Jamie’s reizen, omdat ik hiermee altijd scoor op familiefeesten, de kids zijn er gek op en blijft leuk om te maken en ermee te variëren
Majolijn
Mijn favoriet is deze spaghetti vongole, http://www.jamiemagazine.nl/nl/artikel/29522/spaghetti-vongole.html
Precies zoals het moet zijn, simpel en smaakvol met alleen pure ingrediënten. Jamie geeft altijd inspiratie om eenvoudige maar oh zo lekkere gerechten te koken!
Diana
Wij zijn helemaal gek van de special spaghetti cake, hmmmmm. Ook de kids vinden die lekker.
Anna
Er zijn zoveel favorieten!!!!!! Op dit moment begin ik te watertanden bij het idee dat vanavond jamie’s risotto op het menu staat, heerlijk met tomaten en knoflook!
Lucie
Thaise kip laksa uit “Jamie in 15 minuten” kan niet vaak genoeg op mijn bordje landen! Ten eerste omdat, mede door de kip, dit gerecht zeer licht verteerbaar is. Maar ook omdat, ik tenminste wel, bijna alle ingrediënten die verder nodig zijn al in huis heb, behalve natuurlijk de verse zoals de flespompoen, de groene asperges en de limoentjes, en ‘s zomers voorziet mijn balkonbak in de benodigde verse koriander. En ten derde natuurlijk omdat het zo heerlijk kruidig maar tegelijk ook fris van smaak is, vooral op warme dagen!
Kortom weer even de loftrompet gestoken voor Jamie én de Thaise keuken: zalig en gezond!
Toevallig gisteren weer van genoten en ik heb op FB een foto geplaatst van de kip. ( de laksa met de pompoen en asperges vond ik niet spannend genoeg om op de foto te zetten, hoewel die ook lekker was! )
Arianne
Deze smulpaap is dol op desserts en mijn favoriete gerecht van Jamie en dat is dan ook de citroenpudding van blz. 284 in Happy Days met the Naked Chef, maar hier staat hij ook: http://www.jamieoliver.com/nl/recipes/fruit-recipes/lovely-lemon-curdy-pud
Wat zal ik ervan zeggen, heerlijk fris citroenig, lekker romig (maar geen slagroom), knapperig krokant. Het is gewoon ontzettend yummie. Bovendien is het nog eens makkelijk te maken en kan je het goed voorbereiden als je bezoek krijgt maar ook mijn kinderen zijn er dol op en die doe ik er ook een groot plezier mee.
Sil
Betty, wat is dit toch lastig kiezen. Mijn favoriete recept is een bramenmousse met vanilleroom uit Jamie Magazine nummer 21. Ik hoop komend weekend ook weer veel verse bramen te mogen plukken om dit heerlijke dessert op tafel te zetten. Maar wat staan er nog veel meer geweldige recepten in dit prachtige magazine, met o.a. bramen. Ben een groot fan van Jamie Magazine en hoop dat er nog vele nummers mogen volgen.
Sanne Becks
Een van zijn oudere recepten ,maar ongelofelijk lekker vind ik(en gelukkig mijn dierbaren ook)nog steeds de “Beer Butt Chicken”ofwel de kip met het bierblikje in haar achterste.We love it
Patricia
Mijn lievelingsrecept van Jamie Oliver? Dan ga ik toch voor tomatensalade met basilicum. Zeker nu zowel de tomaten als basilicum in ons moestuintje (5m2) ontzettend snel groeien. Je vraagt je op een gegeven moment toch af wat je daar mee moet doen. Op een gegeven moment heb je de caprese dan ook wel gehad.
Tahlia
Mijn favoriete Jamie Oliver recept is de traditionele “Fish and Chips” maaltijd! Het is makkelijk te bereiden en super heerlijk! http://www.foodnetwork.com/recipes/jamie-oliver/fish-and-chips-recipe.html Ik ben dol op “Fish and Chips” en heb het gegeten op een festival in Londen. 🙂
Sanne Duifhuizen
Mijn favoriet is de bloemkool-macaroni schotel met een lekker broodkruim-laagje. Makkelijk te maken en door de combinatie van bloemkool met macaroni een gezonde en voedzame maaltijd. Lekker met de lof-salade erbij. Zie ook de foto in de replay op facebook.
joyce
Zonder twijfel de quesadilla’s met guacamole. Lekker voor tussendoor en je kan ze zelf vullen met van alles en nog wat.