• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Het Weeshuys in Zwolle

Het Weeshuys in Zwolle

2 december 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Onlangs was ik twee dagen in Zwolle voor een persreis. Niet alleen  brachten wij een bezoek aan Chefs Revolution, maar gingen wij ook heerlij eten bij Het Weeshuys, aan de buitenrand van het stadscentrum van Zwolle.

Het Weeshuys in Zwolle restaurant review

Een heus eetcafe, maar dan wel een verrassend goede keuken. Als je eens in de buurt bent (of woont) is het echt een aanrader om hier eens lekker te komen borrelen of een hapje mee te eten.

Aan de buitenrand van de Zwolse binnenstad, langs de stadsgracht, vind je Het Weeshuys. Mijn eerste aanblik in dit restaurant, schepte niet zoveel verwachtigen. Laten we eerlijk zijn: De robuuste en industriële inrichting moet je echt van houden. Maar naarmate je langer aan tafel zit, komt dat huiskamergevoel steeds meer dichterbij. Het is namelijk niet een hele grote zaak en er hangt een gemoedelijke sfeer.

Het Weeshuys in Zwolle restaurant review

Je kunt heerlijk eten aan de grote tafel of kleine tafels langs de wand, of op de 1e etage. Maar je kunt ook plaatsnemen aan de bar voor een hapje en een drankje. Men gaat hier tot middernacht gerust door, dus je kunt Het Weeshuys dan ook het beste beschrijven als een eetcafe. Maar dan wel eentje waar fantastisch wordt gekookt!

Het Weeshuys in Zwolle restaurant review

De kaart is klein, maar fijn. En kenmerkt zich door lekker bourgonische gerechten, met lokale groente en van hoog niveau. Hoofdgerechten kosten tussen de 15-20 euro. En in het weekend kun je zelfs komen lunchen bij Het Weeshuys (v.a. 13:00 uur). Je vind dan bijvoorbeeld tosti’s, broodje pulled pork en roerei op het menu

Dit eet je bij Het Weeshuys in Zwolle:

Borrel / Voorgerechten:

Om lekker even bij te komen van een middagje Zwolle, ploffen wij neer voor een borrelplank  gevuld met Twentse kazen, en vleeswaren van Sallandse runderen. Bij Het Weeshuys kookt men met lokale producten en lekkernijen en daar zijn ze ook trots op!

Het Weeshuys in Zwolle restaurant review

Het Weeshuys in Zwolle restaurant review

Het Zwolse Goud mag dan ook niet ontbreken. Zo genoot ik bijvoorbeeld van een lekkere Theebier: een blondbier gecombineerd met Assam thee. Deze limited special edition is ontwikkeld door Het Weeshuys, in samenwerking met het Sallands Bierhuis en smaakmakers van de lokale Het Konkeltje. Dit bier wordt dus ook alleen (tijdelijk) bij Het Weeshuys geschonken.

Hoofdgerechten:

Het hoofdgerecht pastte perfect bij de herfst: de sappige runderbavette met aardappelpuree had een verbluffende vleesjus!

Het Weeshuys in Zwolle restaurant review

En de cantharellen maakte dit gerecht dna ook helemaal af. Ik was zo in mijn nopjes, dat ik bijna het bord begon af te likken. Dit verwachte ik echt niet bij een eetcafe! Maar omdat de kaart elke maand wisselt, kan het zijn dat je bij je bezoek voor een compleet andere keus wordt gesteld. Maar vleesliefhebbers kunnen zowieso hun hart ophalen aan Opa’s Spareribs en Pulled Pork, want die staan vast op de kaart.

Nagerechten:

In plaats van een dessert, had ik eigenlijk gewoon zin in een kop koffie en chocolade. Gelukkig kun je bij Het Weeshuys dan ook een eigen plateau met chocolade bonbons krijgen.

Het Weeshuys in Zwolle restaurant review

Elke bonbon heeft zijn eigen verhaal en unieke smaak, maar dat laat ik over aan het personeel om je meer over te vertellen.

alan & pim's kiprestaurant scheveningen vincent nijhof bettyskitchen

  • Hier wordt gekookt met ambachtelijke, biologische en duurzame producten uit Overijssel. 
  • Maandelijks wisselende kaart, dus zelfs de stamgasten kunnen elke maand weer opnieuw verrast worden.
  • Prettige huiskamersfeer.
  • Personeel is zeer vriendelijk en goed op de hoogte van de gerechten.
  • 2 persoons tafeltjes beneden hebben stopcontacten voor het opladen van je mobiel of laptop),
  • Met vrienden neem je natuurlijk plaats aan de grote tafel voor het raam. Lekker gezellig voor een avondje uit.

alan & pim's kiprestaurant scheveningen vincent nijhof bettyskitchen

  • De inrichting is vrij industrieel, daar moet je van houden.

Review:    Prijs: €         Eten: 8.0      Service: 7.5       Decor: 6.5     Totaal:  7.3

Het Weeshuys
Assendorperstraat 6
8011 KA Zwolle
T: 0384 – 581 753
https://hetweeshuys.nl
 
 
surya restaurant Utrecht
(Bron foto’s Interieur: Website Het Weeshuys)
 
Voor deze review is tot stand gekomen tijdens een persreis naar de stad Zwolle, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in overige steden Tags: Het Weeshuys, Zwolle

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Klassieke tomaten-uiensoep met een scheutje port
Volgend bericht: 10x Foodie kerstcadeau voor hem »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in