Ik heb het mezelf al vaker afgevraagd: waarom hebben wij in Nederland geen doggy bags? Tijdens vakanties in Amerika en Canada kon ik altijd ongegeneerd mijn restjes meenemen in een doggy bag, en op een later tijdstip alsnog opeten. Nu zijn daar de porties natuurlijk ook veel groter, maar ook in Nederland is het wel eens voorgekomen dat mijn ogen toch iets te groot waren voor mijn maag. Met als gevolgd dat een half-vol bord werd afgeruimd, en weggegooid!
Tas-Toe is een Nederlandse organisatie die voedsel verspilling in de horeca wil tegengaan. Hier kunnen restaurants zich bij aansluiten en kenbaar maken dat zij werken met ‘doggy bags’, En gelukkig neemt het aantal restaurants steeds meer toe! Enkele aangesloten ondernemingen zijn: Coco Miesje in Amersfoort, Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, Aangenaam in Haarlem, en Barbeton in Utrecht. (Voor mijn review over Barbeton, klik hier)
Om de voedselverspilling in de horeca tegen te gaan, heeft het ontwerpbureau ‘Verdraaid Goed‘ een leuke Foodiebag ontwikkeld. Met dit ‘doggy bag’ concept hebben zij al meerdere awards gewonnen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik het design ook erg leuk vind. Bekijk hier een kort filmpje met uitleg over deze Foodiebag:
Zouden jullie zelf een doggy bag vragen bij een restaurant, zeker nu je weet dat dit tegenwoordig dus gewoon mogelijk is?
Groetjes, Betty
(Bron header foto: PleaseLoveYourStyle)
Geef een reactie