• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / In de keuken van Floris in Rotterdam

In de keuken van Floris in Rotterdam

15 juli 2014 Door Betina Oostveen Reageer

in_de_keuken_van_floris_rotterdam_1a-001

Afgelopen weekend was ik wederom te vinden in Rotterdam (ik reis wat af als foodblogger..). Ik was namelijk uitgenodigd om een hapje te komen proeven In de Keuken van Floris  in Rotterdam. Een uitnodiging die ik maar al te graag aan neem, want ik was blij verrast met deze ontdekking in Rotterdam.

Eten in de keuken van Floris

Floris heeft een vrij uniek concept weten neer te zetten, net buiten het centrum van Rotterdam. Zijn keuken staat centraal in het midden van de zaak. De gasten nemen plaats aan tafels rondom de open keuken, en kunnen genieten van de vrijheid om de meester aan het werk te zien. Dit geeft ook een informele sfeer, en je ziet ook dat iedereen heerlijk op zijn gemak zit te genieten. Doordat de tafels vrij krap op elkaar staan, nodigt dit ook uit om met je ‘buren’ een praatje aan te knopen. En gezien het voortreffelijke eten, geeft dit genoeg stof tot gesprek. (Bedankt Jolien en Steijn voor een hele gezellige avond!)

in_de_keuken_van_floris_rotterdam_1b-001

Voor mensen met weinig eetbeperkingen

Floris kookt met de seizoenen mee, en vernieuwt elke week een gang van het menu. Zo kan het dus zijn als je een paar weken later nog een keertje komt eten, dat een deel van de gerechten vervangen zijn voor een nieuw gerecht of iets anders wat helemaal in het seizoen is. Het menu is voor de gast ook compleet geheim, dus je dient je echt letterlijk over te leveren aan de chef. Niet heel handig voor mensen met veel voedselallergieen, maar een top concept voor mensen met weinig eetbeperkingen. Het is wel goed om te weten dat het menu er in 2 uitvoeringen is: Vlees/Vis en Vega. Ik had gelukkig doorgegeven dat ik een schaaldieren allergie had, dus ik kreeg een Vlees/Vis menu, en die 2 gangen waar kreeft in verwerkt zat, werden netjes vervangen door de vega-variant van deze gang.

Wijn Spijs combinatie

Maar waar het in de keuken van Floris echt om draait, is de wijn-spijs combinatie. Heerlijk eten dient uiteraard vergezeld te worden door een goed glas bijpassende wijn, een taak die voor de sommelier is weggelegd. Ik adviseer je dan ook echt het wijnarrangement erbij te nemen, desnoods in halve glazen (bob-arrangement) of vervangen door het sap-arrangement. Na een gesprek met de sommelier wordt duideijk hoe hard, en met hoeveel liefde men de juiste wijn-spijs combinatie probeert te vinden. Bij een van onze toetjes heeft men maar liefst 21 (!) soorten wijn geproefd om de juiste te vinden.  Leuk weetje: de wijnen die geschonken worden, zijn ook na afloop te koop, of bestel via de website: Uit de Kelder van Floris .

in_de_keuken_van_floris_rotterdam_1c-001

Een avond op bezoek bij Floris

Als je in de keuken van Floris gaat eten, dan wordt je op een vast tijdstip ontvangen. Iedereen komt tegelijkertijd aan, en we gaan gezamelijk aan tafel. Iedere 25 minuten wordt een nieuwe gang uitgeserveerd aan iedereen, en daarna duikt Floris weer de keuken in om de volgende gang te bereiden. Dit is echt een uniek concept, en het voelt dan ook aan als een grote familiemaal.  Je kunt hier dus niet a la carte dineren, maar naast het 8-, of 9-gangen menu kun je nog wel los wat dingen bestellen: brood, koffie, limoncello etc. Houdt rekening met een gemiddelde uitgaven van 115 euro p.p., maar dan kom je ook haast eten op sterren niveau, en werkelijk waar niets te kort.

De verjaardag van Floris + actie t/m 1 augustus 2014

In de keuken van Floris viert men het heugelijke feit dat het restaurant al 8 jaar bestaat. En om dit te vieren krijg je een gratis wijn (of sap) arrangement bij het eten. Deze actie loopt t/m 1 augustus 2014 en is alleen geldig op woensdag, donderdag en vrijdag.

De 9 gangen die wij geserveerd kregen:

Amuse gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_2-001

Amuse met een eigen interpretatie van een salade caprese: tomaat & mozarella.

1e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_3-001

Rogvleugel, zeekraal, lamsoor, quinoa, komkommer, dille en sap van komkommer.

2e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_4-001

Fines de Claire (00), haringkuit, bergamot en borage-bloem  (dit was echter het gerecht dat Dylan tijdens deze gang geserveerd kreeg, maar ik vond deze foto veel te mooi om achter te houden)

 3e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_5-001

Poulet noir (borst, bout, jus en huid), drie structuren van mais; creme, gevriesdroogd en popcorn, linzen en zonnebloemkiemen en maanzaad.

 4e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_6-001

Bloemkool – Krokant, creme, chips en bladen, boekweit noedels en tamarinde.

5e gang in_de_keuken_van_floris_rotterdam_7-001

Gepekeld rood fruit, ijs van limoen met schuim van groene thee, yuzu & kalamansi (dit gerecht was, net als een ‘spoom’, bedoeld om de smaken te neutraliseren voor de volgende gangen).

 6e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_8-001

Zeebaars met venkel, snijboon, bleekselderij, saffraan-rouille (soort puree), linzen.

 7e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_9-001

Lam met gerookte knoflook, couscous met ras el hanout, gedroogde tomaat, artisjok, gepekelde komkommer, mintolie en geitenyoghurt.

 8e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_10-001

Een selectie van kazen: Robiola Tre Latti / Etivaz / Fior di Pecora / Blue di Buffola.

 9e gang:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_11-001

Rabarber, compôte en sorbet, crumble van eucalyptus, sinaasappel curd, vanille panna cotta en sorbet van witte chocolade en rozen.

 Koffie + friandises:in_de_keuken_van_floris_rotterdam_12-001

Chocolade en/of karamel = altijd goed!

 

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Een unieke setting waarbij je praktisch IN de keuken zit.
  • Goede wijnen en de glazen zijn ook in ‘halve’ porties te bestellen. Zo kan de ‘bob’ ook nog een half glaasje mee proeven.
  • Tevens is er ook een ‘sap arrangement’ te bestellen, die helemaal aangepast is op het menu.
  • Kookt met de seizoenen en de gangen worden regelmatig vernieuwd.
  • De wijnen zijn ook los te bestellen voor thuis.
  • Na afloop kun je je emailadres achter laten, en dan krijg je het hele menu toegemaild. Dan kun je thuis nog eens uitgebreid nalezen wat je nou precies gegeten hebt.

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Niet geschikt voor mensen met veel eetbeperkingen.
  • De tafels zijn vrij krap en dicht op de buren. Niet geschikt als je je wilt afzonderen tijdens het diner.
  • Soms is de bediening een beetje gehaast en heeft geen tijd om uitgebreid alles uit te leggen, maar ze moeten dan ook in rap tempo aan iedereen tegelijkertijd uitserveren.
  • De ligging is niet in het centrum van Rotterdam, maar net daar buiten, met de auto echter geen probleem.
  • Betaald parkeren in de buurt.

Review:    Prijs: € €     Eten: 9    Service: 8     Decor: 8    Totaal:  Cijfer 8.3

Restaurant ‘In de keuken van Floris’
Honingerdijk 259
3062 AM, Rotterdam
Telefoon: 06- 4188 6666 
 www.indekeukenvanfloris.nl
 
 
genieten_groetjes_betty
Voor deze review was ik uitgenodigd door ‘In de Keuken van Floris’ maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
 

 

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: review, Rotterdam

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « NIVEN 80/20 kookboek van sterrenchef Niven Kunz + WINACTIE
Volgend bericht: Aubergines met feta uit de oven (Imam Bayildi) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PASEN

recepten voor Pasen

Zoveel lekkers voor Pasen!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee