• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Brasa Beemster Bar & Kitchen

Brasa Beemster Bar & Kitchen

22 september 2016 Door Vincent Nijhof 2 Reacties

Brasa is in Purmerend een waar begrip. De vestiging aan de Koemarkt is lekker centraal gelegen en daar ben ik al dikwijls te vinden voor o.a. een Gin Tonic. Maar sinds kort kun je ook terecht bij Brasa Beemster Bar& Kitchen in Middenbeemster.

Brasa Beemster Bar & Kitchen

De setting is hier niet alleen rustiger gelegen, tenmidden van de mooie natuur, maar het draait hier bovenal om lekker en goed eten, in een informele sfeer.

Brasa Beemster in Middenbeemster

Toen we vernamen dat Arwin Versteyne een tweede restaurant zou openen, waren wij zeer benieuwd! Brasa Purmerend is heel populair op de Koemarkt, dus besloten wij, na de hectiek van de openingsweken,  eindelijk Brasa Beemster te bezoeken. Wat ons direct opviel was het monumentale pand: een Heerenhuis uit 1619 en een echt middelpunt van de Beemster.

Brasa Beemster Bar & Kitchen

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door onze gastheer van de avond.  Doordat het weer het toeliet, mochten we plaatsnemen op het terras voor die voorzien is van grote parasols. Met koud weer wordt hier tevens voor verwarming gezorgd, door geintegreerde heaters. Gelukkig is het vandaag niet van de orde, want het is een heerlijke zomerse zaterdag.

Een andere wereld

Er was een mooi bankje voor ons vrijgehouden, met uitnodigende kleurrijke kussens van warme en zachte materialen.  Hier hadden we een goed uitzicht over het terras en het prachtige dorp Middenbeemster, dat omringd is door oude huizen en veel bomen. Je waant je echt even in een andere wereld.

BRASA Beemster bar & Kitchen

Op de achtergrond speelt een zacht jazzy muziekje en ondertussen genieten we van een goed glas Prosecco met een aardbei. Proost op het goede leven!

Omdat wij vroeg hadden afgesproken was het terras nog vrij rustig maar naarmate de avond vorderde stroomde het aardig vol. Wij hadden voor binnen gereserveerd en kregen een speelse ronde tafel met grote lederen zit elementen toegewezen. Boven de tafel hingen leuke urban gloeilampjes en dit gaf het restaurant een stoere look.

BRASA Beemster bar & Kitchen

BRASA Beemster bar & Kitchen

Deze urban style vind je in het gehele restaurant terug en doet je denken aan een hippe pub of restaurant in grote steden als Barcelona, New York en Londen. Het fijne is dat er verschillende zitplaatsen zijn gecreëerd van een romantische tafel voor twee tot vier en grote groepen.

Private Dining

Mocht je met een grote groep komen of je wilt een private dining dan is dat ook mogelijk. De ruimte is zelfs in z’n geheel af te sluiten door middel van harmonika deuren.  Dit vonden wij een echte pre en uniek te noemen. Daarnaast is nog een aparte ruimte beschikbaar die vaak gebruikt wordt voor babyshowers, High Tea, High Wine en High Beer. Leuk om te vieren maar ook als cadeau te geven met een Brasa cadeaubon.

BRASA Beemster bar & Kitchen

BRASA Beemster bar & Kitchen

Evenals de relaxte sfeer, is het eten bij Brasa easy going met een verfijnde draai. Alles is even kleurrijk en verzorgd op je bord. De tafels om ons heen waren inmiddels bijna allemaal vol, waardoor er een gezellig sfeer onstond.

Dit eet je bij Brasa Beemster Bar & Kitchen

 

Starter

BRASA Beemster bar & Kitchen

Tijd voor onze starter 😉 Omdat wij een groot liefhebber zijn van hartige hapjes bij een goed glas wijn was onze keuze snel gemaakt. We kozen voor de lavendel worst van Brandt & Levie, een ambachtelijke worstmaker uit Amsterdam. Dit leek ons wel goed passen bij de rode wijn, een stevige Juramento Shriaz uit Spanje voor de man en een zachte Rioja vol fruit en vanilla voor de vrouw.  De worst werd stoer opegediend op een robuuste houten plank. De worst smaakte heerlijk pittig naar peper en lavendel. Een aanrader!

BRASA Beemster bar & Kitchen

We mochten even in de keuken kijken een maakte kennis met de chef-kok Richard Hoogendoorn die vol enthousiasme vertelde over de Josper Grill.
Deze Josper is een combinatie tussen grill en oven in één apparaat en werkt met kolen en kan moeiteloos temperaturen bereiken van 300 a 400 graden Celsius. Door deze hoge temperaturen en de kolen krijgt het vlees, vis en groente een unieke sappige smaak en dat proefden we later terug bij het hoofdgerecht.

Voorgerecht

BRASA Beemster bar & Kitchen

Voordat we aan het hoofdmenu begonnen kozen wij een combinatie van verschillende voorgerechten met een toepasselijk naam ‘smikkeplank‘ voor twee… nou dat was zeker smikkelen!De smikkelplank bestond uit diverse koude en warme hapjes zoals parma ham met Balsamico dressing, crostino met gerookte zalm, gemarineerde olijven, tonijn sashimi met wasabi mayonaise en zeewier salade, yakatori kip, een Josper tomaten soepje (heerlijk met een bbq smaak) en  knoflook gamba’s.

Hoofdgerecht

BRASA Beemster bar & Kitchen

We kozen voor een speciaal Compartir gerecht met een goed glas Circus Maximus Malbec uit Argentinië. Hierbij deel je een grote plate met eten,  waarbij je zelf je een keuze kan maken welke gerechten je op je plaat wilt hebben. Dit kan een combinatie zijn van vlees, vis en vegetarisch. Wij lieten de keuze aan de chef-kok. Nou dat hebben we geweten! De plaat was enorm en we vielen bijna van onze stoel bij het zien van zoveel gevarieerd lekker eten. Op de plate lagen de volgende gerechten, veelal van de Josper gril;  Tonijn met soya saus en sesam, Zeebaars, Courgette, Gamba’s met knoflook, mosselen en spaghetti , patatas bravas, steak, hamburgers, salade met bacon, ei, croutons en tomaat en champignons.

Koffie toe

BRASA Beemster bar & Kitchen

BRASA Beemster bar & Kitchen

Na het hoofdgerecht waren we voldaan en besloten om geen dessert te nemen, maar een heerlijke ristretto van Fred de Bies. Hij is gecertificeerd als Barista (vakman/vrouw die gespecialiseerd is in het breiden van dranken als cappucchino, hij/zij weet alles van de espresso machine en de processen hiervan).
BRASA Beemster bar & Kitchen
De mooie grote bar van Brasa Beemster is de centrale blikvanger en daarom kozen we ervoor om ons heerlijke vers gezette ristretto met bijbehorende Brasa bonbon aan de bar te nuttigen. Heel fijn om ook een glaasje water bij de ristretto te krijgen. Zoals het hoort!

Gin – Tonic

BRASA Beemster bar & Kitchen

Als slaapmutsje besloten we voor de gin-tonic te gaan, aangezien dit ons favoriete drank is. Het barpersoneel werd enthousiast en liet trots hun eigen gemaakte BRASA gin zien. Dit konden we natuurlijk niet afslaan! De barman zocht de bijbehorende ingrediënten bij elkaar en toverde een vooral heerlijke gin-tonic tevoorschijn. We hadden de keuze uit gember basilicum of appel rood fruit. Dit was een mooie afsluiter van een geweldige avond bij Brasa Beemster in Middenbeemster. Echt een aanrader dus!

Tot ziens!

Groetjes, Vincent

 

BRASA Beemster bar & Kitchen

  • Mooie trouwlocatie in prachtige omgeving
  • Diverse mogelijkheden voor grote groepen zoals: private dining, high wine, high beer, high tea, babyshower, feesten.
  • Een gecertificeerde Barista in huis en dat verschil proef je.
  • De Josper grill is echt een plus!
  • Indien vol bezet is Brasa Purmerend ook beschikbaar.
  • Trotse eigenaar van eigen merk gin-tonic (gebrouwen in Purmerend)
  • 1 x per maand swinging sunday met muzikaal talent.
  • Prachtig monumentaal pand.
  • Goede busverbinding.
  • Straalt meer rust uit dan Brasa Purmerend.
  • Enthousiast personeel.
  • Genoeg parkeermogelijkheid.

BRASA Beemster bar & Kitchen

  • De achtertuin mag wel wat spannender en kleurrijker. Breng de look van binnen naar buiten.
  • Verplaats de Barista koffie machine naar het restaurant want we miste de geur en het geluid van verse koffie die gemalen en gezet wordt. 

 

Review:    Prijs: €         Eten: 7.5      Service: 8.5       Decor: 8.0     Totaal:  8.0

BRASA Beemster Bar & Kitchen
Rijperweg 83
1462 MD Middenbeemster
Telefoon: 0299 – 681 440 
https://BrasaBarenKitchen.nl
 

Category: Restaurants in overige steden Tags: De Beemster, Middenbeemster, Purmerend, Vincent Nijhof

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Genomineerd voor de Food Blog Awards 2016
Volgend bericht: WINACTIE: Tefal Cuisine Companion t.w.v € 699.95 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Monique

    23 september 2016 om 11:18 am

    Hallo Vincent,
    je beschrijving is enthousiast, maar toch geef je een 7,5 voor het eten. Mag ik vragen wat er dan beter kan? Hoe was de bediening qua snelheid? Wij moesten erg lang wachten toen wij er waren, terwijl het niet eens helemaal vol zat .Verder ben ik het helemaal met je review eens, zelf woon ik ook in Middenbeemster, net buiten de bebouwde kom en Brasa zorgt voor een levendig centrum..

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 september 2016 om 12:10 pm

      Goede middag Monique,

      bedankt voor de reactie. Maar een 7.5 voor het eten is toch een heel goed cijfer? Het is in ieder geval ver bovengemiddeld 🙂
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl Camembert uit de oven

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨ De afgelop ✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨

De afgelopen weken genoten we van heerlijk voorjaarsweer. Dus ging hier natuurlijk de barbecue weergeven aan! En we hebben weer een heerlijke tip voor je om ook zelf uit te proberen!

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberische rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. 

Slinger jij binnenkort ook weer de bbq aan? 

==> https://bettyskitchen.nl/iberische-rib-fingers-met-bbq-saus/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#bbq #barbecue #grill #recept #iberico #varken #spareribs #bbqsauce #karamel #caramelized #sticky #ribfingers #bbqsaus #bbqglaze #pig
✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨ ✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! 

Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg) die ik eerder op de site maakte. Check dan ook de nieuwste IGTV waarin ik ze maak in het wafelijzer. 

Enne qua toppings kun je natuurlijk heerlijk variëren! Ze zijn namelijk ook erg lekker met Nutella en aardbeien. Maar ook met scrambled eggs & gerookte zalm. Of zelfs met jam en extra fruit! Maak er jouw nieuw favoriet van en laat me weten wat je er van vindt!

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croiffles #croissant #wafel #waffels #ontbijt #croissantwaffle #brunch #igtv #recept #pasen #paasrecept #lockdown #foodhybrid
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in