• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Bistro de struisvogel Amsterdam

Bistro de struisvogel Amsterdam

2 maart 2018 Door Vincent Nijhof Reageer

Amsterdam is een geweldige stad en ligt mij echt aan het hart, in mijn vrije tijd komen mijn partner en ik hier dan ook graag. Het is dan ook heel fijn dat wij zijn uitgenodigd om de nieuwe aanwinst, Bistro de Struisvogel (het zusje van  Restaurant Struisvogel) aan de mooie grachtengordel te bezoeken.

Een Franse Bistro de Struisvogel

Bij aankomst treffen we een Frans bistro setje aan en warme lichtjes op het bistro tafeltje geven een warm entree. Het feit dat het een oud grachtenpand is werkt natuurlijk ook al gauw mee. Eenmaal binnen werden we vriendelijk ontvangen door de gastvrouw en naar onze tafel geleid. Deze Franse Bistro de Struisvogel is een knus en ouderwets ingericht zaakje. Naast alle super hippe restaurants en hotspots die Amsterdam rijk is, zou je bijna vergeten dat plekken zoals deze nog bestaan.

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Nostalgische ambiance

Eenmaal aan ons tafeltje aangekomen konden we niet om een grote afbeelding van een struisvogel heen, die ons met grote ogen aan keek. Het is duidelijk waar het om draait in de nostalgisch uitziende bistro , zelfs de kussens op de leren bank zijn voorzien van struisvogeltekening. De ambiance in de bistro is degelijk maar dat hoort bij de gehele uitstraling het neigt naar klassiek. Houten wijndeksels hangen te pronken aan de muur. Deze muren zijn gedeeltelijk wit geschilderd en afgewerkt met een houten lambrisering. De vloer is wel wat gedateerd , hoe mooi zou het zijn als deze een robuust houten uiterlijk zou krijgen.  De donkere tafels en stoelen worden opgepimpt door de lichtjes op tafel, leuke gekleurde kussens met grafisch patroon maken alles net wat warmer van uitstraling. Maar de grote wandschildering is de ware blikvanger.

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Als we even later de kaart krijgen( die er overigens zeer verzorgd en duidelijk uitziet) duikt hij, de struisvogel, ook weer op. Ik denk dat ik straks al weet wat ik als hoofdgerecht ga nemen. Op de achtergrond wordt zachte jazzy muziek gedraaid, zodat je elkaar goed kunt verstaan. Er is genoeg ruimte voor grote groepen van 8 of 12 , twee en vier zitjes. Het licht zou misschien iets meer gedimd kunnen worden als je romantisch zit te eten maar voor ons was het ideaal om mooie foto`s te kunnen nemen van de gerechten die ons werden voor geschoteld.


Dit eet (en drink) je bij Bistro de Struisvogel

1e gang

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Als starter proefde we heerlijke gestoomde oesters met gefermenteerde bonensaus, chili pepers, sesamolie en gember. Heerlijk spicy en een perfect start van de avond!

2e gang

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Mijn partner nam een spinazie bietensalade met walnoten, goji bessen, peer, vegan gebakken cashewkaas (!), hennepzaadjes en een frambozen balsamico dressing. Lekker fris en licht bijzonder door de ingrediënten.

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Als voorgerecht nam ik een speciale rilette voorgerecht van gekonfijte Schiphol gans met bruschetta en cognac appeltjes. Zou zelf dit gerecht niet zo snel kiezen maar kon de verleiding niet weerstaan om dit gerecht te proberen want waar staat nou Schiphol gans op het menu ! 😉 De smaak was goed te noemen maar voor mij persoonlijk niet voor herhaling vatbaar. Het is gewoon mijn ding niet.

3e gang

 

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

De vriendelijke bediening gaf als advies om ook de huisgemaakte heilbot met kimchi (gefermenteerde kool en groenten) en pittige wortel pastinaakpuree en pesto te proberen. Dit gerecht was onze absolute favoriet van de avond! Een echte sensatie met verschillende smaken die over je tong rollen.

4e gang

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Mijn partner koos een pompoensoep met walnoot, saliepesto, pittige croutons en citroen. Ze smulde ervan en vond de soep niet te machtig en goed van smaak.

 

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Daarnaast nam ik ook nog een bisque van Hollandse garnalen met romige Pastisroom. Hmmmmmmm… Door het eten en de entourage lijkt het of ik momenteel echt in Frankrijk zit.

5e gang

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Mij partner nam stoofvlees van rundvlees van Eco Fields (biologisch) gestoofd in Amsterdam IJbok bier van brouwerij ‘t IJ met champignon, ontbijtkoek (!) serveert met rodekool.  Een echt wintergerecht!

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

En… natuurlijk moest ik als hoofdgerecht de struisvogelbiefstuk met rode port, aardappel en kastanje puree, sjalot, Hollandse stoofpeer en groenten proberen.Het vlees was lekker sappig, mals met een licht zoete smaak en struisvogel eet je natuurlijk niet iedere dag. Een aanrader als je van wild houdt.

6e gang

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

Natuurlijk kon een kaasplank met een goede, 20 jaar oude, Port niet ontbreken. Op de plank lagen de volgende kazen: Oma Lámour rouge d’antoine (bio), Oma morbier (bio), Sujaire (3 maanden gerijpt) geitenkaas (bio), Bastiaan Blauw (bio) en Reypenaer VSOP (2 jaar historisch gerijpt).

7e Gang

bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen

En daarna ook nog een ‘zoet’ dessert: wij namen we een proeverij met panna cotta van stoofpeertjes, salie en saliekoekje.  Een toffee choco bananentaart met chai tea sorbetijs en karamel roomsaus. En een citroen cheesecake. Oh oh wat was dit lekker!

Au revoir, Vincent


Review Bistro de Struisvogel Amsterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

  • Zeer centraal gelegen in Amsterdam en goed bereikbaar via openbaar vervoer.
  • Knus en ouderwets zaakje. 
  • Mooie culinaire voorgerechten.
  • Vegan gerechten worden duidelijk aangeduid op de kaart met een groen vinkje en er wordt rekening gehouden met dieet of voedsel allergie.
  • Uitgebreide wijnkaart
  • Verse seizoen gerechten met  biologische ingrediënten.

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

  • De naam bistro brengt wat verwarring met zich mee, omdat de prijsverhouding hoger ligt dan een bistro doet vermoeden. En de kaart uitgebreider is dan de zuster onderneming.
  • De voorgerechten zijn spannender en meer culinair te noemen dan de hoofdgerechten.
  • De vloer is wat gedateerd en valt uit verhouding met de rest van het restaurant.
  • De kleding van het personeel was niet helemaal op elkaar afgestemd. Dit kan voor onduidelijkheid tussen gast en personeel zorgen.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 7.5       Service: 7.0     Decor: 6.5    Totaal:  7,0

Bistro de Struisvogel
Nieuwezijds Voorburgswal 306
1012 RV, Amsterdam
The Netherlands
https://bistrodestruisvogel.nl/
 
bistro de struisvogel amsterdam restaurant review betty's kitchen
 
Voor deze review was ik uitgenodigd door Bistro de Struisvogel, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, De struisvogel, review

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Weekvlog #7
Volgend bericht: #marriedtoafoodie tag »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • koningsdag recepten koninginne cake met amandel 12x Oranje recepten voor Koningsdag

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE * Heb je altijd CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE *

Heb je altijd al eens een lekkere soft taco met pulled beef willen maken? Als ik er alleen al naar kijk loopt het water me in de mond! Je vindt dan ook het recept voor deze Chipotle Beef taco’s NU op de website! En je kunt hem zo lekker pittig maken als je zelf wilt!

Met een beetje hulp van @SantaMariaNL want die heeft een nieuwe productlijn ontwikkeld. Deze Next Mex serie is te herkennen aan de zwarte verpakkingen en je maakt hier echt heerlijke Next Level taco’s mee klaar! Of je nu gaat voor vlees, kip, groente, pittig, zoet, of met een zuurtje… Mix ‘n Match er met deze serie lekker op los. 

En om jullie kennis te laten maken hiermee geef ik maar liefst 3 complete pakketten weg! Surf dus even gauw naar de website voor de voorwaarden en natuurlijk het recept voor deze Next Mex beef tacos!

Wil jij hier ook je tanden in zetten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/chipotle-beef-tacos-pulled-rundvlees/

---------
#NextMex #SantamariaNL #tacos #vlees #pulledbeef #softtaco #recept #verrasmettexmex #rundvlees #stoofvlees #spicy #taqueria #avocado #picodegallo #winactie #giveaway #samenwerking #bettyskitchencollab
✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨ Elk voorjaar b ✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨

Elk voorjaar breekt het aspergeseizoen weer aan! Hoewel je asperges inmiddels heel het jaar rond kunt krijgen zijn de eerste witte asperges van Hollandse bodem toch echt het allerlekkerst! Dun of dik maakt mij niet uit, als ze maar krakend vers zijn en lekker piepen als je ze tegen elkaar aanwrijft 😀

Het eerste recept dat ik elk jaar hier dan ook steevast mee maak zijn gekookte witte asperges met krieltjes, ham en ei! Het is een soort jaarlijkse traditie geworden bij ons thuis. En daarna barst een seizoen met verschillende asperge recepten los. 

Mocht je liever geen ham willen eten dan is gerookte of in de oven gegaarde zalm ook heel erg lekker hierbij! En vergeet natuurlijk niet een kleine mosterd vinnegarette of de klassieker ‘Hollandsaise saus’ niet. 

Heb jij inmiddels het witte goud als op tafel gezet dit jaar? En wat was het eerste gerecht dat je hiermee maakte?

==> https://bettyskitchen.nl/asperge-recepten/
————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
———————
#asperges #witteasperges #hollands #prouddutchie #wittegoud #vaneigenbodem #aspergerecept #krieltjes #ham #ei #seizoenstafel #lente
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in