Bakrecepten

30x Recepten voor Valentijnsdag

Het zal je zeker niet ontgaan zijn, maar binnenkort is het Valentijnsdag! Speciaal voor de liefhebber verzamelde ik dan ook 30x recepten voor Valentijnsdag. Dit zijn zowel zoete maar ook hartige recepten voor jouw valentijn!

Hartige en zoete recepten om jouw valentijn mee te verrassen

Deze Valentijnsdag recepten zijn bedoeld om jou en je geliefde heerlijk van te laten genieten. En zeg nou zelf: liefde is samen lekker eten en samen delen! Van ontbijt, lunch, diner en zoete tussendoortjes, van roze recepten, gerechten met ‘hartjes’ er in verwerkt, chocolade als afrodisiacum… Dit zijn in ieder geval 30 hartige en zoete recepten om jouw valentijn mee te verrassen. Eet smakelijk alvast en maak er een mooie dag van!

foto © BettyLovesBricks.com

Ben jij tevens van fan van de romantische Netflix serie ‘Emily in Paris’? Check dan deze korte video met onderstaande Valentijnsdag recepten.


30x recepten voor Valentijnsdag

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Valentijnsdag Ontbijt


1. Valentijnsdag ontbijt met gepocheerd ei

Met een ontbijtje op bed verras je jouw geliefde zeker! Met d]it Valentijnsdag ontbijt ga je stap voor stap aan de slag met vers afgebakken broodjes, een gepocheerd ei en een yoghurt ontbijt. Dat wordt samen genieten!


2. Croiffles

Heb je een blik koelvers croissantdeeg in huis? Hier maak ik regelmatig de lekkerste creaties mee! De Croiffle is echter een wafel gemaakt van croissantdeeg en dat is een ervaring apart! Je kunt er voor kiezen om het deeg vor het oprollen nog te besmeren met jam of Nutella…. oeh la la!


3. Liefdes roze ontbijtsmoothie

Heb je al diverse Valentijns taartjes en chocolaatjes in het vooruitzicht? Begin dan de valentijnsdag lekker en gezond met een roze ontbijtsmoothie! Deze maak je met havermout, frambozen en zelfs een beetje rode biet voor de liefhebber!


4. Havermout muffin met chocolade

Is jouw Valentijn meer fan van havermout ontbijtjes en/of chocolade? Maak dan deze havermout muffin met chocolade. Vereiste is wel een klein hartjes cakeblik, zodat je jouw hart letterlijk kunt overhandigen tijdens het ontbijt!


5. Red Velvet Wafels

Wafels staan altijd garant voor een feestelijk ontbijt! Speciaal voor valentijn maak je dan natuurlijk Red Velvet wafels met een verrukkelijke roomkaastopping klaar! Top het af met rood fruit en je begrijp waarom dit recept absoluut thuis hoort in dit lijstje met 30x Recepten voor Valentijnsdag!


6. Zelf Granola maken

Is jouw Valentijn dol op ontbijtjes met yoghurt en granola? Maak dan een bakplaat vol met granola voor hem of haar, uiteraard met favoriete smaakmakers! Van diverse noten, zaden, kokossnippers, gedroogd fruit en meer. Laat goed afkoelen en pak in in een doorzichtig zakje en knoop dicht met een lint. Wedden dat je geliefde dit gebaar pure liefde vind? Check bijvoorbeeld hier het recept voor homemade granola met eiwit.


7. Brioche Brood

Als je ooit de film ‘ Kate & Leopold’ hebt gezien dan zie ik bij een brioche brood altijd Hugh Jackman voor me die zijn perfecte ochtend beschrijft. Een vers gebakken brioche met roomboter is ook pure perfectie en liefde. Voor jouw Valentijn verwacht je niets minder!


8. Oeuf en Cocotte

Eieren zijn natuurlijk perfect voor een Valentijns ontbijt. Maar naast bovengenoemde gepocheerde eieren zijn deze Franse Oeuf en Cocotte ook een aanrader. Deze eenpersoonspotjes zijn heel eenvoudig om te maken maar zijn een ware blikvanger en liefdevolle attentie op de vroege morgen.


9. Cruffins met witte chocolade en frambozen

Hoewel deze cruffins met witte chocolade en frambozen tijdens kerst al op tafel stonden. Is dit er zeker eentje om uit te proberen en mag niet ontbreken in dit lijstje Valentijnsdag recepten! Wederom croissantdeeg die de show steelt en met witte chocolade en rood fruit zit je op deze feestdag eigenlijk altijd wel goed!


10. Baked Oats met Stoofpeer

Hoewel de Gieser Wildeman stoofpeer inmiddels wat moeilijker te verkrijgen is je vind nog wel diverse kant-en-klare stoofpeertjes in het assortiment bij de supermarkten. Stoofperen horen bij de winter en deze Baked Oats met stoofpeer zijn dan ook een aanraden medio februari. Daarnaast is die rozerode kleur gewoonweg prachtig om te zien!


Valentijnsdag lunch & diner


11. Spaghetti Carbonara

Dit is HET gerecht waarmee ik mijn echtgenoot verleid heb! Inmiddels alweer 15 jaar geleden, maar Spaghetti Carbonara is nog steeds een van onze favoriete pasta recepten! Een recept met een persoonlijke touch dus, maar een die niet mag ontbreken in dit lijstje met recepten voor Valentijnsdag!


12. Edamame boontjes

Sojaboontjes zijn een heel gezonde en eiwitrijke snack! Deze edamame boontjes maak je echt in een handomdraai klaar en zijn heerlijk om samen te delen. Het chili zout doet ook je lippen magisch prikkelen en de rest mag je zelf invullen…


13. Risotto Taartjes met tomatensalade

Het maken van risotto behoeft altijd al een beetje extra liefde. Maar deze heerlijke hartige risotto taartjes met tomaten salade zijn helemaal een feestje voor twee. Als ik je vertel dat de risotto taartjes van buiten lekker knapperig zijn en van binnen heerlijk romig en cheesy, ben je vast al om.


14. Hummus Bowl met falafel

Op deze meest romantische dag van het jaar is een lunch of diner dat je samen deelt natuurlijk goud waard! Kruip lekker tegen elkaar aan op de bank met een heerlijke en voedende Hummus Bowl met falafel en prik samen met een vorkje de bowl leeg. <3


15. Mini Kaasfondue

Zijn jij en je Valentijn liefhebbers van kaas? Dan is dit recept voor een Mont d’Or kaasje uit de oven een heel goed Valentijnsdag recept. De Mont d’Or kazen hebben namelijk het perfect formaat voor een mini kaasfondue. Bij deze een recept voor een uitgebreide borrelplank met deze kaas.


16. Pizza in de vorm van een hart

Mijn persoonlijke guilty pleasure is – en zal altijd blijven – de pizza! Maak hem extra feestelijk voor jouw Valentijn door zelf aan de slag te gaan met homemade pizzadeeg. Maak er een mooi hartjes vorm van en bak af in de oven met jullie favoriete toppings. Yummmmmmm (ps. voor een glutenvrije en low carb variant, check het recept voor bloemkoolpizza bodems)


17. Tuna Melt Nachos

Omdat jouw geliefde jouw hart ook spontaan laat ‘melten’. Deze Tuna Melt Nachoschotel is een heerlijke dinertip en zeker eentje om samen te delen!


18. Borrelplank met Salami roos

Het maken van de bekende TikTok salami roos is best eenvoudig, maar zeg nou zelf: hij staat toch prachtig op een borrelplank? Laat die bossen rozen van 30 euro achterwege en ga voor een salami roos borrelplank!


— Valentijnsdag tussendoortjes en desserts —


19. Bonbons met rode peper

Hier is het allemaal 9 jaar geleden mee begonnen! Op Valentijnsdag 2013 kreeg ik deze website cadeau van mijn boyfriend Dylan. Ik had speciaal voor mijn valentijn een recept voor homemade bonbons met rode peper gemaakt en terwijl wij deze heerlijk zaten te smikkelen, werd Betty’s Kitchen online gezet! Het recept is nog steeds een ode aan onze nog steeds brandende liefde!


20. Blondies met roze chocolade

Feestelijke tussendoortjes, het liefst met chocolade en roze tinten horen natuurlijk ook bij deze recepten voor Valentijnsdag! En deze blondies met roze chocolade, macadamia noten en cranberries zijn er een die je niet zo snel meer zult vergeten!


21. Madeleines met pistache en Ruby Chocolade

Dit zijn toch wel de meest decadente koekjes uit de Franse keuken, maar bovenal zijn deze Madeleines met pistache en Ruby chocolade gewoonweg heel lekker! De roze chocolade maakt het helemaal af en je gaat echt punten scoren met dit valentijnsrecept!


22. Italiaanse Liefde

Deze Italiaanse liefde is een heel leuk alternatief voor Tiramisu en zet je echt in een paar minuten in elkaar. Een romig toetje met mascarpone, advocaat en boerenjongens. Dit is er eentje voor de 18+ers dus!


23. Hartjes Cake met witte chocolade en frambozen

Hebben jullie samen heerlijk genoten van een valentijnsdiner? Dan sluit je natuurlijk af met deze (van binnen roze) hartjes cake met een topping van witte chocolade en frambozen! Niet voor niets een van de meest gezochte Valentijns recepten van dit moment op de site!


24. Roze Kwarktaart

Ziet deze kwarktaart er niet prachtig uit? Mooi roze met behoorlijk wat vers fruit. Eigenlijk nog best gezond en je zou hem zelfs als ontbijt kunnen eten.. Maar goed: een mooie roze kwarktaart voor Valentijnsdag is er eentje die je zelf met meer mensen zou kunnen delen! Wie zet jij nog meer in het zonnetje?


25. Hartjes koekjes met glazuur

Zeg het met koekjes! Zanddeeg koekjes zijn super makkelijk om te maken en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al standaard in huis. Dus cadeau vergeten? Kaartje nog niet verstuurd? Geen nood! Oprollen die mouwen en ga aan de slag met deze (last-minute) hartjes koekjes met glazuur.


26. Valentijns chocolade

Op valentijnsdag kun je natuurlijk niet zonder een gezonde portie chocolade. Nu kun je natuurlijk zelf bonbons kopen maar je kunt ook aan de slag met zelf je ‘eigen’ Valentijns chocolade maken. En daarna natuurlijk lekker samen opeten. Ik waarschuw je vast: van dit recept blijf je eten. Maar jouw valentijn houdt toch wel van je, met lovehandles and all 🙂


27. Mini cheesecakes met frambozen hartjes

Het liefst zouden we natuurlijk iedere dag cheesecake willen eten. Dus in dit rijtje met Valentijnsdag recepten mogen deze mini cheesecakes met frambozen hartjes absoluut niet ontbreken. Of gewoonweg een mini cheesecakeje voor elke dag van de week 🙂


28. Nutella Latte

Is jouw Valentijns een echte Nutella Lover? Dan maak je hem of haar vast heel blij met een nutella latte koffie! Ik heb diverse variatie recepten voor je op een rijtje gezet dus maak er even een klein verwenmomentje van met elkaar!


Nutella Coffee

29. Rocky Road voor Valentijn

En omdat elke relatie wel hobbels onderweg tegenkomt, bedacht ik dat een ‘Rocky Road‘ versnapering ook perfect bij deze liefdesdag hoort. Met mini marshmallows en een goede portie chocolade maak je zo een rocky maar bijna perfect huwelijk tussen alle ingrediënten. Enjoy!


30. Oreo Cheesecake Balls

Ben jij liefhebber van Oreo Cookies? In Betty’s Kitchen gebruiken wij ze graag in tussendoortjes en ontbijt recepten. En deze Oreo Cheesecake balls met frambozen en witte chocolade zijn een echte aanrader voor Valentijnsdag!


BONUS: Pink Gin Tonic

Wist je dat er een echte Hollandse PINK Gin op de markt is? Hij is afkomstig van merk 1689 en dan ‘The Queen Mary Edition’. Erg lekker met aardbeien, sinaasappel en kruidnagel. Lees hier meer over en natuurlijk het recept van de Pink Gin Tonic.


Tot zo ver onze 30 favoriete recepten voor Valentijnsdag. En als je het nou echt even niet meer weet, of gewoonweg deze dag vergeten bent… doet een schoudermassage het ook altijd goed. Kost niets, maar wel groots resultaat.

Maak er in ieder geval een mooie en liefdevolle dag van!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 30x recepten voor Valentijnsdag wilt gaan maken!

(Bron foto’s: pizza hart )

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago