Vlees Recepten

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaarsweer? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer eens aan te zetten. En deze Iberico Ribfingers met bbq saus wil jij ook proberen! Je hebt slechts 4 ingrediënten benodigd maar ze zijn echt fantastisch!

Wat zijn Iberico Ribfingers

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberico rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. Wij brengen de Iberische ribfingers op smaak met standaard BBQ kruiden en een BBQ saus in fles gewoon uit de supermarkt. En omdat de ene barbecuesaus niet de andere is heb je zo ook elke keer weer een andere smaaksensatie te pakken.

Spareribs zonder bot bereiden.

Ze zijn een beetje ‘sticky’, zoet en kruidig tegelijk, maar ook ‘chewwy’ en gewoonweg heerlijk. Wij bereidde ze dus op de barbecue en serveerde de spareribs zonder bot met een zoete aardappel gratin uit de oven en gestoomde broccoli en geroosterde tomaatjes uit de oven. Maar de rib fingers zijn ook heerlijk op een broodje met bijv. coleslaw, of een salade. Denk aan pulled pork maar dan anders! Je kunt de Iberico rib fingers bij je lokale slager bestellen. Of surf even naar een online barbecue vlees winkel zoals Beef& Steak.

Nog meer heerlijke barbecue recepten

Maar naast het bereiden van deze spareribs zonder bot hebben wij nog meer heerlijke barbecue recepten voor je in petto! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zoete speklapjes? Lekker met kool en rijst! Maar deze typisch Mexicaanse Taco’s al pastor zijn ook een van onze favorieten! Check hier maar liefst 20x barbecue recepten met vlees of vis! Zo wordt de lockdown nog een echt feestje! Heel veel barbecue plezier en geniet lekker van deze Iberico rib fingers met bbq saus!


Print

Recept: Iberico Rib fingers met BBQ saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geef die barbecue maar een slinger en ga lekker deze Iberico rib fingers maken! Denk aan spareribs, maar dan zonder botjes! Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. Marineer metBBQ kruiden en BBQ saus. Heerlijk op een broodje met bijv. ijsbergsla, coleslaw en pickles. Maar ook als vlees hoofdgerecht bij aardappels en geroosterde groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 90 min.
  • Total Time: 1 uur en 40 minuten
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: BBQ
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 800900 gr Iberico Ribfingers
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 8 el BBQ kruiden mix *
  • (zoete) BBQ saus

(* Check of de BBQ kruiden mix reeds zout bevat. Zo niet, dan zul je nog wat zout dienen toe te voegen aan de kruiden. SPareribs kruiden mag en kan natuurlijk ook)

Extra:

  • Barbecue met sluitbare deksel
  • bakkwast
  • prikker of vleesthermometer

Instructions

  1. Haal de Iberico rib fingers 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Ondertussen steek je vast de barbecue aan en zorg dat de temperatuur rond 150 graden komt te liggen. Het is van belang dat de kolen zoveel mogelijk aan een kant komen te liggen, zodat je straks de fingers kunt grillen zonder ze direct boven vuur te hoeven plaatsten.
  3. Dep de ribfingers droog met keukenpapier. Stop in een kom en giet hier de olie overheen. Smeer alle stukken rondom in met de olie.
  4. Strooi de barbecue kruiden in een diep bord en wentel hier vervolgens de rib fingers door heen. Zorg dat elke rib finger een dun laagje kruiden heeft. Kruidenmix die je hiervan over hebt gooi je weg.
  5. Vul een klein kommetje met de barbecue saus en plaats samen met een bakkwast nabij de barbecue.
  6. Plaats de rib fingers direct op het rooster, maar dus op INDIRECTE hitte. Grill ze vervolgens gedurende 90 minuten met dichte deksel. Gedurende deze tijd dien je ze ook 2 of 3 x af te lakken met de BBQ saus.
  7. Prik met een sateprikker of vleesthermometer in het vlees. Het zou er doorheen moeten gaan als een mes in boter, want dan zijn de ribfingers gaar. Je kunt het ook meten natuurlijk en dan is 92 graden celcius als kerntemperatuur helemaal goed. Haal ze dan met een tang van het vuur af. Serveer direct.

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Iberische rib fingers wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

3 weken ago