• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Bloemkool met kerriesaus

Bloemkool met kerriesaus

2 april 2014 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Ben je niet zo’n fan van bloemkool? Probeer dan een deze variant: Bloemkool met kerriesaus! De spekjes en de kerriekruiden combineren heel goed met de uitgesproken bloemkool, dat nu werkelijk iedereen hem wel lust.Bloemkool met kerriesaus

Bloemkool is niet alleen een wintergroente! Deze groente is het hele jaar volop te krijgen, en is ook zeker geschikt voor een vegetarische maaltijd. En wist je dat bloemkool boordenvol vitamine C zit? Dat scheelt weer een sinaasappel eten. 

Maar alleen kaal een gekookte bloemkool eten vind ik niet zo lekker. Een bloemkool heeft namelijk een vrij uitgesproken smaak (veel mensen vinden hem ook ‘muf’ of stinken). Dus er moet bij mij altijd een sausje over. Zo bedacht ik deze simpele bloemkool met kerriesaus en spekjes. Lekker zout en kruidig, maar als vegetariër kun je de spekjes ook vervangen door een gesnipperde ui. Serveer bij een stukje gegrilde kip, maar ook met alleen een portie gekookte rijst smaakt deze heerlijk. Dan is het haast net een Indiaase maaltijd.

Recept voor bloemkool met kerriesaus:

(Bijgerecht voor 3-4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool,
  • 125 gram spekblokjes,
  • klein scheutje (kippen)bouillon,
  • 125 ml crème fraîche,
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder,
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • peper
  • klein beetje zout
  • optioneel: 1/4 theelepel hele komijnzaad,
  • optioneel: 1/4 theelepel hele mosterdzaad.

Extra:

  • kookpan, liefst met stoominzet,
  • een (kleine) koekenpan.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en spoel goed af onder de kraan. Vul de kookpan met een laagje water en plaats hier de stoominzet. Rangschik de bloemkool over de stoominzet en breng aan de kook. Prik in de bloemkool om te kijken of deze gaar is, meestal duurt dit zo’n 7-8 minuten.Bloemkool met kerriesaus
  2. Bak ondertussen de spekjes krokant in de koekenpan. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Draai het vuur laag, blus de pan af met een scheutjes bouillonr en roer hier de crème fraîche doorheen.  (p.s. Mocht je érg veel bakvet overhouden, dan kun je gerust een deel opdeppen met keukenpapier alvorens verder te gaan = gezonder).Bloemkool met kerriesaus
  3. Optioneel: verwarm ondertussen een kleine koekenpan met aanbaklaag, en verwarm hierin de hele komijnzaadjes en mosterdzaadjes. Op het moment dat deze beginnen te ‘poppen’ dan draai je het vuur uit. Voeg de zaadjes daarna doe aan de saus, want dit zorgt voor een uitgesproken smaak.
  4. Roer vervolgens ook het kerriepoeder en de gehakte peterselie door de saus, en breng op smaak met de peper en een klein beetje zout. (pas op met zout, omdat de spekjes al zout zijn.) Laat 1 minuut doorkoken en draai daarna het vuur uit.
  5. Serveer de gestoomde bloemkool in een diep bord. Giet hier de kerriesaus over heen en garneer met de achtergehouden spekjes.

Serveer de bloemkool met kerriesaus direct!

Eet smakelijk!

Tip: Heb je géén stoominzet, kook de bloemkool roosjes dan gewoon in een ruime hoeveelheid water. Voeg weinig zout toe, (want de spekjes zijn heel zout) en laat 7-8 minuten koken tot beetgaar.

Bloemkool met kerriesaus

Category: Bijgerechten Tags: bloemkool, bouillon, Crème fraiche, Glutenvrij, Indiase keuken, kerrie, komijn, Low Carb, mosterdzaad, peterselie, saus, spekjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek Maart 2014
Volgend bericht: King Kong Hostel in Rotterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Brenda

    2 april 2014 om 7:43 am

    Wat een leuk receptje met bloemkool. Ik hou juist van de gewone bloemkool-smaak, het is me dan ook met de paplepel ingegoten vroeger 😉 Maar met kerrie is bloemkool ook altijd goed.

    In Nederland is bloemkool eigenlijk juist een voorjaars/zomer product omdat er dan volop Nederlandse bloemkolen verkrijgbaar zijn. Einde herfst en in de winter wordt bloemkool geïmporteerd uit Frankrijk en Spanje.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 april 2014 om 8:00 am

      HI Brenda,

      bedankt voor de informatie! Misschien is dat ook de reden dat ik nu ineens spontaan trek krijg in bloemkool 🙂
      Bij ons thuis werd het altijd in de winter gegeten, met dikke sauzen en bijvoorbeeld aardappel puree, maar dit recept is een wat ‘ lichtere’ variant die met dit lente weer goed van pas komt.
      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden
  2. Simone

    3 april 2014 om 7:10 am

    Ja gek eigenlijk, volgens mij werd bloemkool bij ons thuis ook meer in de winter gegeten… Maar sinds ik een maand paleo heb gegeten heb ik zoveel nieuwe toepassingen met bloemkool gevonden dat ik het veel vaker eet. Gisteren nog een hartige taart met bloemkoolbodem gemaakt! Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 april 2014 om 3:18 pm

      Ik moet een bloemkoolbodem ook even proberen. Is natuurlijk ook meteen glutenvrij. Thnx

      Beantwoorden
  3. Corine

    4 april 2014 om 9:56 pm

    Bij ons thuis is bloemkool 1 van de favoriete groentes. Onze dochters eten de bloemkool graag “kaal”, maar MijnLief en ik vinden juist bloemkool met een sausje zó veel lekkerder ☺ En nu heb ik er dus weer een nieuwe variatie bij! Dankjewel ☺

    Groetjes Corine

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 april 2014 om 7:02 am

      Leuk! ik hoop dat hij deze variant ook erg lekker zal vinden 🙂
      groetjes,
      Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#REDVELVET

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • recept kwarkbolletjes met peer en kaneel © bettyskitchen.nl Kwarkbollen met peer en kaneel
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
✨ PASTALICIOUS ✨ Vandaag is het weer knallen ✨ PASTALICIOUS ✨

Vandaag is het weer knallen geblazen met een nieuwe werkweek voor de boeg! Ik heb nog een aardige inhaalslag te plegen omdat ik vorige week dus ziek werd. Maar ik heb er wel weer zin in! Dank jullie wel voor de lieve berichtjes de afgelopen dagen en inmiddels is iedereen hier thuis weer opgeknapt! 

Maar ik wil nog even terugblikken op die prachtige dag gisteren. Want wat hebben we daarvan genoten in eigen tuin gisteren. Eind vorig jaar werd onze nieuwe tuintafel geleverd dus gisteren was de uitgelezen mogelijkheid om hem eindelijk in gebruik te nemen! 

@pastalicious_delivery verzorgde een complete pasta avond voor het gezin. Deze nieuwkomer in Utrecht bezorgd heerlijke pasta maaltijden aan huis. Niet al teveel poespas, maar goede basissauzen die uit te breiden zijn met nog meer toppings. Onze favoriet was ‘La Tagliatelle alla Bolognese di Angus’ , maar daarbij ook een Caprese-pesto salade, knoflook brood en natuurlijk Tiramisu en Amaretti-Cheesecake. 

Het ziet er naar uit dat de restaurants voorlopig nog gesloten blijven. Dus support jij ook een local met een afhaal of thuisbezorgde maaltijd? 

Groetjes Betty
——————————
#restaurants #utrecht #utrechtfood #exploreutrecht #waarutrechteet #pasta #pastalicious #Deliveroo #ubereats #basilicum #tiramisu #supportyourlocal #gekregen #bettyproeft
✨MONCHOU TAART MET KERSEN ✨
Wat een weertje hè mensen! Ben blij dat ik er vandaag toch een beetje lekker van heb kunnen genieten. Een week geleden stonden we nog in de sneeeuw of op het ijs, en nu eten we buiten met het gezin. Officieel duurt het nog een maand voor de lente begint maar dit weekend is alvast een goed voorteken. 

Wat deze foto met monchou taart er dan mee te maken heeft? niets hoor, maar die is gewoon minstens net zo lekker als dat deze dag was. Een echte luie zondag, niets moet, alles mag en gewoon opladen in de zon. Zelfs het avondeten wordt door een ander verzorgd.

Ik hoop dat jullie er ook een prachtig weekend van gemaakt hebben? En vol goede moed op naar de nieuwe week morgen!

==> https://bettyskitchen.nl/monchou-taart-met-kersen/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#weekend #sunday #taart #pie #cherrypie #cheesecake #kersen #heelhollandbakt #monchoutaart #monchou #roomkaas #bastogne
✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧 ✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧

Wat is nou weer een ‘grog’? hoor ik je denken! Een grog is een warm drankje tegen de griep of een verkoudheid met bijvoorbeeld whiskey er in. Het bestaat echt al eeuwen en er zijn mensen die zweren bij dit middeltje. Zo ook mijn echtgenoot die gisterenavond dit drankje voor me maakte tegen de hevige verkoudheid die momenteel thuis heerst! 

Dus mocht je een beetje in de lappenmand zitten na al die sneeuw en koude nachten, of hebben jouw kids ook een supervirus mee naar huis genomen.. dan kun je dit drankje eens proberen! Ps. 18+ only 🤧

==> https://bettyskitchen.nl/grog-drankje-tegen-griep/

————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#ziek #verkouden #griep #grog #drankje #whiskey #hottoddy #rum #cognac #citroen #lemon #gember #honing #steranijs #moai #kleenex #gezondheid #koorts
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in