Tijdens deze herfst dagen zijn de stoofvlees recepten op de site erg in trek. En ik snap het wel, want het zijn heerlijke recepten en makkelijk voor te bereiden. Alleen nog even een (paar) uur(tjes) stoven en je kunt lekker gaan genieten.

Winterste stoof met vlees, kip of groenten maken

Hoewel je stoofschotels natuurlijk ook met vis, kip of enkel groenten kunt maken, zijn de stoofvlees recepten veruit de populairste van de blog. Dus zette ik maar liefst 20 verschillende stoofvlees recepten voor jullie op een rijtje. Ga er lekker mee aan de slag deze winter en ik ben benieuwd welke jullie favoriete stoofvlees recept is! Om langzaam gegaard draadjes vlees te kunnen maken heb je uiteraard een goede braadpan benodigd. Wij koken thuis op inductie en zijn al jaren grote fan van de Hollandse BK Cookware series:

Limburgs Zoervleisj met friet
Boeuf Bourgignon
Sukadelappen met hutspot

Heb je deze al in huis?


20x Stoofvlees Recepten

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Boeuf Bourgignon – rundvlees in rode wijn

Deze stoofschotel is een klassieker uit de Franse Keuken. Bij Boeuf Bourgignon hoort gewoonweg een flinke scheut wijn om het rundvlees teder malse te maken!


2. Ossobuco – Kalfsschenkel uit Milaa

Tijdens een vakantie in Italie maakte ik kennis met ossobuco! Zacht gegaarde kalfsschenkel in een saus van o.a. tomaten bleek een hemels gerecht dat smelt op je tong. En het is een ware klassieker uit de Italiaanse keuken!


3. Goulash – rundvlees met paprika

Goulash is bij velen bekend als een typisch Hongaars gerecht alleen is het dan een soep. Maar de landen eromheen hebben dikwijls ook een eigen variant op dit gerecht met langzaam gegaard (rund)vlees. Deze variant van Goulash met paprika behoort tot een van mijn overheerlijk stoofvlees familie recepten!


4. Barbacoa Mexicaans Stoofvlees

Als taco’s met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit recept voor jou! Dit Mexicaanse stoofvlees heet barbacoa en zijn heerlijke grove stukken rundvlees die urenlang gesudderd hebben in een chipotlepeper saus. Serveer het vlees op mais taco’s met guacamole en pickles en je hebt een waanzinnig feestje in je mond!


5. Pappardelle pasta met stoofvlees

Wist je dat pasta met stoofvlees ook bijzonder lekker is? Zeker als het vlees helemaal uit elkaar valt en een beetje blijft plakken aan dikke zachte pasta, zoals bij deze pappardelle met stoofvlees! Die Italianen weten wel hoe ze elk stukje vlees lekkerder kunnen maken!


6. Sukadelappen met hutspot

Maar ook wij Nederlanders zijn dol op stoofvlees recepten in combinatie met een echte Hollandsche stamppot hoor! Malse runder sukadelappen met jeneverbessen en een scheut rode wijn zijn hier grote favoriet in huis. Zeker in combinatie met een hutspot stamppot van aardappel, wortel en ui!


7. Coq au vin – stoofschotel met kip in wijn

Met wijn kun je eigenlijk alles wel lekkerder maken, en dat geldt zeker voor de Fransen! Want net als (rund)vlees kun je natuurlijk ook een stoofschotel van kippenvlees maken! Deze Coq au Vin is een heerlijk romig gerecht en daar serveer ik het liefst stokbrood bij om die smakelijke saus lekker mee op te deppen! Echt een aanrader dit en ook uitermate geschikt voor in de zomer!


8. Belgisch Stoofvlees – met Leffe bier & appelstroop

Tijdens een samenwerking met een Belgische bierfabrikant kwam deze overheerlijke stoofvlees met bruin bier en appelstroop tot stand! Vol van smaak en met een klein zoetje en bittertje bleek dit recept een favoriet van velen! Hij mag dus absoluut niet ontbreken in dit rijtje met 10x stoofvlees recepten favorieten.


9. Kimchi Stoofvlees (uit de slowcooker)

Naast stoofvlees ben ik ook dol op kimchi! De Koreaanse gefermenteerde groenten doe het heel goed bij kaas, kip, eieren, maar ook stoofvlees. Want hoe klinken zacht gegaarde runderlappen met een lekkere pittige kimchi saus en gesmoorde groenten jou in de oren?


10. Kapucijnerschotel met hamlappen

Hoewel het stevigere rundvlees nummer 1 favoriet blijft voor stoofvlees recepten, is varkensvlees ook heerlijk om te stoven. In deze kapucijnerschotel gebruikte ik namelijk hamlappen, maar magere spekreepjes kunnen natuurlijk ook! Een ontzettend voedzame maaltijd die ook nog eens budgetproof is!


11. Limburgs Zoervleisj

Tijdens een vakantie in Limburg moest ik natuurlijk op verschillende plekken dit lokale stoofvlees gerecht proeven! De benaming ‘zuurvlees’ verklapt het al: dit is vlees dat gemarineerd – en gestoofd – is in azijn! Eenmaal thuis ging ik zelf aan de slag met het maken van Limburgs Zoervleis. De saus wordt overigens traditioneel gebonden met Limburgse appelstroop en ontbijtkoek. Dit is er eentje die niet mag ontbreken in dit lijstje met stoofvlees recepten!


12. Stoofvlees met aubergine en paddestoelen (V)

Voor de vegetariers en veganisten onder jullie heb ik ook een heerlijk vegan stoofvlees gemaakt. Deze versie met aubergine en paddestoelen als vervangers voor een lapje vlees is echt verrukkelijk geworden!


13. Britse Guinness Stew – rundvlees met Guinness® bier

Tijdens de St. Patricks Day viering aten wij deze Ierse stoofschotel van rundvlees in donkerbruin Guinness bier. De stew is een hartverwarmende ervaring en de smaak is ongeëvenaard. In de stoofpot worden tevens wortels, aardappels en zilveruitjes meegestoofd.


14. Kupus Kalja – rundvlees met witte kool

Dit is zo’n overheerlijk gerecht waar ik letterlijk mee ben groot geworden! Mijn oma en daarna mijn moeder maakte in de winter dikwijls een stoofpot van rundvlees en witte kool! Pure winterse smaken en eigenlijk een heerlijk streekkeuken recept uit het voormalige Joegoslavië. Gelukkig zijn er ook velen van jullie die dit recept voor Kupus Kalja regelmatig bekijken en dat vind ik heel leuk!


15. Dagin Roedjak uit de slowcooker

Dit is natuurlijk de tijd van het jaar om je slowcooker weer even aan het werk te zetten. Een stukje energie zuiniger dan stoofvlees in een braadpan bereiden. Maar bovenal wordt een Indisch stoofvlees gerecht zoals deze Indische Daging Roedjak nog vele malen lekkerder door een bereiding in de Crock-Pot.


16. Sheperds Pie – stoofschotel met lamsvlees

Heb je ooit wel eens van een Britse Cottage Pie of Shepherds Pie gehoord? Een echte plattelandsschotel waarbij heerlijk vlees en groenten onder een laag aardappel puree wordt gebakken. Ik maakte echter met lamsschenkels een heerlijk stoofvlees vooraf en gebruikte deze in het recept voor Shepherds Pie maken. Het resultaat is geweldig!


17. Zoet Stoofvlees met ontbijtkoek

Uiteraard heb ik ook een echt lekkere donkerbruin en heerlijk zoet stoofvlees voor jullie in het lijstjes staan. Deze wordt gemaakt met Belgisch bier en heel veel ontbijtkoek! Zeker tijdens de kerstperiode is deze favoriet van velen en smaakt heerlijk bij aardappels en gestoomde groenten.


18. Griekse stoofvlees met orzo (Giouvetsi)

Bij Grieks eten denk je waarschijnlijk direct aan een ‘mixed grill’ Maar wist je dat de meeste Griekse vleesspecialiteiten gewoonweg in een braadpan worden bereid. Dit Griekse stoofvlees met orzo is zo’n klassieker en liefhebber van velen. En deze Giouvetsi wil jij ook gaan proeven!


19. Marokkaanse stoofschotel met vis

Doe het eens een keertje anders en eet eens vis als stoofvlees. Deze Marokkaanse stoofschotel met vis is echt een aanrader en staat binnen een half uurtje op tafel! Lekker met couscous en witvis, zoals kabeljauwfilet.


20. Pulled Pork uit de oven maken

En tot slot een gerecht dat vele van jullie waarschijnlijk kennen als barbecue gerecht. Maar wist je dat je ook heel eenvoudig pulled pork in de oven kunt maken? Aangezien je deze dan langzaam gaart in een barbecuesaus met uitjes etc. vind ik dat deze stiekem ook wel op het lijstje met stoofvlees recepten mag komen he. Geniet van het recept in ieder geval!


Dat wordt heerlijk genieten van stoofvlees recepten. Maar uiteraard hebben we nog meer in petto voor je. Check bijvoorbeeld ook eens deze oven stoofschotels waarbij het vlees af en toe ook plaats maakt voor groenten of vis.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 20x stoofvlees recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Oh heerlijke recepten en ik kan in de herfst en winter niet genoeg mijn le crueset uren op het gssfornuis of in de oven zetten, maar met de huidige energietarieven kies ik momenteel toch voor de wat makkelijkere recepten.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago