Binnenkort begint de lente, dus we mogen nog heel even genieten van op en top winterse gerechten. En daar hoort natuurlijk ook verrukkelijk stoofvlees uit de Crock-Pot bij. Maak bijvoorbeeld eens deze sukadelappen uit de slowcooker klaar. Met minimale inzet krijg je namelijk groots resultaat!

Stoofvlees in de slowcooker bereiden

Niet iedereen heeft de tijd om urenlang in de buurt van het fornuis te blijven om stoofvlees te maken. Daarom ben ik ook zo dol op mijn Crock-Pot. Niet alleen wordt je vlees hierin nog malser en zachter, maar je kunt hem gerust s’ochtends aanzetten voor je naar je werk toe gaat. Of zelfs de avond van tevoren! Door de ultra lage temperaturen valt je stoofvlees na minstens 6 uren sudderen echt compleet uit elkaar en de smaken hebben goed in kunnen trekken. Maak dus zelf ook eens deze sukadelappen in de slowcooker klaar en geniet van stoofvlees met een licht Indonesisch tintje. Lekker met gewokte groenten, rijst of stokbrood, maar gaat ook prima met een rode kool stamppot samen.

Nog meer recepten met sukadelappen of riblappen

Smaken deze sukadelappen uit de slowcooker je naar meer? Je kunt zowat elk stoofvlees recept wel in een slowcooker bereiden, als je de hoeveelheden wijn, bier of bouillon uit het recept maar halveert, omdat er minder verdampt. Dus voor de liefhebber heb ik hier nog meer lekkere recepten met o.a. sukadelappen om uit te proberen:

Geniet dus heerlijk van nog veel meer recepten met sukadelappen of riblappen.


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

Sukadelappen uit de Slowcooker

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze malse sukadelappen uit de slowcooker hebben een licht indisch tintje. Met sjalotten, bier, venkelzaad, kruidnagel en steranijs als smaakmakers wordt dit een heerlijk lichte stoofvlees om van te smullen. Lekker met rijst en gewokte groenten. Maar kan ook prima met stokbrood of zelfs een stamppot (tip: met rode kool!)

Ingredients

Scale
  • 700 gram sukadelappen
  • 3 sjalotten
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels (of ¼ tl. gemalen)
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 steranijs
  • 250 ml lichtbruin bier (geen IPA of pils)
  • 250 ml rundvlees bouillon (van ½ blokje)

Instructions

  1. Snijd de sukadelappen in blokken van 2 – 3 cm. Stop het vlees in de slowcooker en verdeel goed over de bodem.
  2. Pel de sjalotten en snijd in plakjes. Strooi de sjalotten over het vlees. Stop vervolgens ook laurier, kruidnagels, venkelzaad en steranijs in de Crock-Pot en giet hier het bier en de bouillon over heen en zorg dat alles net onder staat.
  3. Plaats de deksel op de slowcooker, zet de instelling op ‘HOOG‘ en de timer op 6 uur (maar 7 of 8 uren mag ook). Breng daarna pas eventueel op smaak met zout en peper als je dat nodig vindt.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indonesisch stoofgerecht met rundvlees genaamd Daging Rudjak wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago