Tijdens de herfstmaanden kunnen we niet om de pompoenen heen! Wij zijn er dol op en hebben gelukkig heel veel lekkere recepten met pompoen op de site staan! Voor de liefhebben verzamelde ik maar liefst 20x pompoen recepten zodat je dit najaar aan de slag kunt gaan met deze typische seizoensgroente!

Herfst recepten met pompoen

Pompoen staat bij mij regelmatig op het menu in veelal in vegetarische gerechten. De vlezige structuur is namelijk een perfecte vervanger voor een stukje vlees, kip op vis en het is ook nog eens lekker gezond. Ik verzamelde dan ook 20x herfst recepten met pompoen. Van hartige pompoenrecepten voor de lunch of diner, maar ook (semi) zoete recepten met pompoen voor erna, of om zelfs de dag mee te beginnen! Wist je trouwens dat deze combinatie van Pumpkin Spice Kruiden bijna elk pompoen recept een extra beetje ‘oemphffff” geven? Deze heerlijke combinatie van kruiden is echt herfst in een potje en mag in deze tijd van het jaar nooit ontbreken in mijn keukenkastje.


20x Recepten met pompoen

(klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Pompoen Salade met Bietjes

Onze Nanda maakt elke maandag een vegetarische maaltijd voor de Meatless Monday rubriek. En deze pompoen salade met bietjes past dan ook perfect bij deze herfstdagen.


2. Pompoencake met roomkaas

Deze eenvoudige pompoencake is heerlijk voor bij een kopje thee of koffie. Besmeer de bovenkant van de taart met een lekkere laag roomkaas creme en probeer het dan maar bij een puntje te houden.


3. Salade van Parelgort met pompoen

Deze maaltijd salade van parelgort met geroosterde pompoen, feta en granaatappelpitjes is er eentje om niet gauw meer te vergeten. Een heerlijke combinatie namelijk en behoort zeker tot dit lijstje met favoriete recepten met pompoen.


4. Geroosterde pompoenpitten

Ga je zelf aan de slag met pompoen schillen en snijden? Wat doe je dan met de pompoenpitten uit de buik van de pompoen? Niet weggooien! Je maakt er namelijk een heerlijke en kruidige snack van. Deze geroosterde pompoenpitten doen het heel goed tijdens je Netflix avond en is een veel gezondere snack dan koekjes of chips.


5. Pompoencurry met linzen

Tijdens de herfstmaanden is het heerlijk om een hartverwarmende pompoencurry met linzen op tafel te zetten. Een heerlijke vegetarische maaltijd en lekker romig door de kokosmelk! Yummmmm


6. Pumpkin Brownies

Maar laten we ook de zoete baksels met geroosterde pompoen niet vergeten. Judith deelde namelijk haar overheerlijke Pumkin Pie Brownies met ons. En zeg nou zelf: dat klinkt toch als een goed huwelijk? Recepten met pompoen zijn zo lekker!

7. Freekeh salade met pompoen

Tijdens de lunch serveer ik graag een vullende maaltijdsalade en gegrilde pompoen past hier ook heel goed bij. Het is een mooie vlezige vulling in salades, waardoor je eigenlijk ook geen stukje vlees, vis of kip mist. Deze Pompoen salade serveren je met het graan Freekeh en geitenkaas.


8. Pumkin Pie

De enige echte Amerikaanse Pumpkin Pie mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje met pompoen recepten. Deze zoete pompoentaart verrovert je hart in no time en wedden dat je hem elk jaar weer een keertje gaat maken?


9. Pittige Pompoensoep

Dit paradepaardje is een grote favoriet onder velen van jullie. Elk jaar behoort dit recept voor Pittige Pompoensoep weer tot de absolute top van veel gezochte recepten op de site en ik snap dat wel hoor. Dat mooie kleurtje en dat pepertje houdt jullie lekker warm tijdens de herfst!


10. Pumpkin Pancakes

Er gaat bijna geen week voorbij in huize Betty, zonder dat er hier pancakes voorbij komen. Van mega gezond, tot guilty pleasure! Daarom mag een recept voor Pumpkin Pancakes ook niet ontbreken in dit lijstje voor recepten met pompoen. Heerlijk ontbijten met pompoen dus en serveer met een beetje maple syrup en pecannoten!


11. Pompoen Hummus dip

Wij lunchen tegenwoordig steeds vaker met vegetarisch of zelfs vegan beleg. Bijvoorbeeld geprakte avocado op toast en wat dacht je van een heerlijke hummus met geroosterde pompoen? Lekker kruidig maar met name hartig beleg voor op de boterham. Een favoriet die niet mag ontbreken in dit lijstje met pompoen recepten!


12. Kaasmuffins met pompoen

Deze hartige kaasmuffins met pompoen zijn tevens ook heerlijk voor het onbijt, brunch, lunch of tussendoortje. Serveer er hooguit nog een kleine groene salade bij en geniet van dit kleine feestje!


13. Pompoen Cheesecake

En wat dachten jullie van een heuse Pompoen Cheesecake op het menu?? Sabine deelde dit recept in haar nieuwe kookboek, dus daar moest ik meteen mee aan de slag! Deze No-bake cheesecake dient wel een nachtje op te stijven in de koeling, maar het is een heerlijke combinatie met pompoen. Niet mega zoet ook, maar precies goed!

14. Flammkuchen met pompoen

Onze Nanda is dol op plaattaarten en flammkuchen. Dus speciaal voor dit pompoenseizoen bedacht ze deze flammkuchen met pompoen, boerenkool, geitenkaas en granaatappel pitjes! Een lekkere en gezonde taart om van te genieten!


15. Pompoen burger

Wil je eens wat anders op tafel zetten? Zet dan deze vegetarische pompoen burger op het menu. Wij maakten dit recept als vegetarisch alternatief voor een broodje hamburger en het resultaat is er naar! Beslist nog zo;n heerlijk recept dat niet mag ontbreken bij onze favoriete recepten met pompoen.


16. Havermout koekjes met pompoen (vegan)

S; Ochtends ontbijten wij natuurlijk ook graag met gezonde havermout taartjes. En deze vegan havermout taartjes met pompoen en chocolade zijn verrukkelijk! En je hoeft je er minder schuldig over te voelen, over het feit dat je gewoonweg ontbijt met taart!

17. Pompoen Gnocchi

Zelf gnocchi maken is eigenlijk heel makkelijk en veel lekkerder dan de variant uit de winkel! Speciaal voor het najaar maakte ik deze gnocchi met geroosterde pompoen en een heerlijke salie boter saus bij!


18. Pompoenrisotto met spek en kaas

En kijk deze beauty van een pompoen eens shinen! Onze Nanda maakte een pompoen risotto met spek en kaas, en serveerde deze in de omhulsel van de pompoen. Wat een leuk idee!


19. Quiche met pompoen en spinazie

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de pompoen en ik kan er geen genoegen van krijgen! Vandaag heb ik dan ook een lekker recept met video van een pompoen quiche maken. Lekker met spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden!


20. Pumpkin Spice Latte

En tot slot een mooi bonus recept, namelijk een drankje met pompoen! Elke September zet Starbucks de Pumpkin Spice Latte weer op het menu en daarmee is officieel de herfst aangebroken. Uiteraard kun je thuis ook aan de slag met dit recept want hij staat al jaren op deze site. Cheers alvast!


Tot zo ver 20x recepten met pompoen om lekker van te genieten deze herfst! Uiteraard vind je op deze website nog veeeeeel meer lekkere recepten met pompoen als ingredient terug. Wat is jouw favoriete pompoen recept?

Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 dag ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

6 dagen ago

Homemade Kippensoep

Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…

1 week ago

Vegan Lemon Cake Balls

Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door…

1 week ago