Soep Recepten

Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta

Als er een soep is die ik werkelijk al ruim 25 jaar op tafel zet, dan is het wel deze Italiaanse groentesoep. Het recept is al 25 jaar nagenoeg hetzelfde, als maak ik tegenwoordig wel mijn eigen rundvleesbouillon. Maar Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is een klassieker bij ons thuis.

Wat is Minestronesoep

Nu hebben we hier op de website meerdere recepten voor minestrone staan, die vaak perfect zijn voor en doordeweekse dag. Maar Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is er eentje voor de dagen dat je wat meer tijd hebt, zoals in het weekend of voor een feestje of verjaardag. Je kunt namelijk aardig wat kommetjes hiermee vullen. Maar wat is eigenlijk Minestronesoep? Het Italiaanse woord ‘Minestra’ betekent ‘soep’ en minestrone is daar eigenlijk een vergroting van en dat komt doordat er veel ingrediënten in deze soep gaan.

Je kunt deze minestronesoep maken met runderbouillon blokjes. Of ga lekker aan de slag met zelf runderbouillon trekken van soepvlees en mergpijpjes. Niet alleen maakt dit de soep veel lekkerder, maar er zitten ook veel gezondheidsvoordelen aan ‘bone broth’.

Nog meer Italiaanse soep recepten om van te smullen.

Deze lbomvolle maaltijdsoep met lekker veel groenten is er eentje om niet gauw meer te vergeten. Geef er aan tafel Parmezaanse kaas bij om er overheen te strooien en natuurlijk een stukje brood. Maar je kunt er ook Italiaanse soepstengels zoals deze omwikkeld met spek of XXL grissini bij serveren. Op lekkere zomerse dagen smaakt deze venkelsoep met spek en bonen fantastisch. Daarnaast moet je deze Minestronesoep met cavolo nero en ravioli pasta ook eens proberen. En tot slot kan ik je deze Tortellini in brodo (bouillon) recept niet onthouden want die is ook geweldig!


Print

Recept: Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is het recept voor een bomvolle en maaltijdvullende Italiaanse groentesoep. Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta is er eentje die iedereen wel lust. In verband met het vlees moet deze soep een aantal uren trekken, maar daarna heb je een geweldig gerecht om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 2.5 hours
  • Yield: 6 persons 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram soepvlees (runderpoulet)
  • 2,5 liter water
  • 34 runderbouillonblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 2 zakken grof gesneden ‘Boerensoepgroente’ a 350 gram*
  • 1 grote fles passata gezeefde tomaten (ca 690 ml)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden.
  • 100 gram (bevroren) doperwtjes
  • 150 gram Farfale ‘strikjes’ pasta
  • 1 klein blikje witte bonen (130 gram)

(* of maak zelf 700 gram bleekselderij, prei, wortel, paprika, bloemkool en selderijblad schoon en gesneden)

Instructions

  1. Stop het soepvlees in een pannetje met het water en de bouillon blokjes. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 90 minuten zachtjes doorkoken. Als er ondertussen schuim komt bovendrijven dan schep je dit af.
  2. Tegen het einde ga je de rest van de soep maken. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin het uitje en knoflook glazig. Voeg de soepgroenten toe en bak, al omscheppende, mee gedurende een paar minuten.
  3. Schenk de passsata, tomatenpuree en Italiaanse kruiden erbij en bak 1 minuut goed door. Schenk daarna de runderbouillon met stukjes vlees erbij en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Voeg de (bevroren) doperwtjes en pasta erbij en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Spoel ondertussen de witte bonen af en laat uitlekken. Deze roer je op het einde alleen eventjes door de soep. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Geef deze soep nog meer smaak en diepgang door helemaal zelf runderbouillon te trekken. Trek hier wel een aantal uren voor uit en je gebruikt hiervoor oa. het soepvlees uit dit recept. Zo doen veel huisvrouwen in Italie het ook namelijk.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van Betty’s Minestronesoep met vlees, tomaat en pasta.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago