Print

Recept: Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Deze Indiase bloemkoolsoep is zo heerlijke, lekker en kruidig, maar bovenal makkelijk en snel te maken. Op een warme broeierige lentedag moest ik nog wat bloemkool op maken en dit gaat echt super gemakkelijk met deze Indiase Bloemkoolsoep. Om hem romig te maken gebruik ik peulvruchten in plaats van zuivel en daardoor is deze soep zelfs vegan! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 - 3 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 500 gram bloemkool
  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel mosterdzaadjes
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 150 gr gele spliterwten of gele linzen
  • 1 liter (tuinkruiden)bouillon
  • verse bieslook, ter garnering
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

  • soeppan met deksel
  • bolzeef
  • staafmixer of hittebestendige blender

Instructions

  1. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Pel en snipper de sjalot. Was de rode peper, verwijder de steel en evt. de zaadjes en snijd in ringen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hierin de sjalot en rode peper rondom aan. Voeg de bloemkool toe en roerbak mee gedurende 2 minuten. Voeg de kurkuma, mosterdzaad en komijnzaad toe, roer goed door. Laat samen 2 minuten mee bakken.
  3. Voeg de gele linzen of spliterwten toe en blus af met de bouillon. Breng de Indiase bloemkoolsoep aan de kook, verlaag vervolgens het vuur en laat, met de deksel op de pan, rustig doorkoken gedurende 25  minuten. Prik eventueel met een vork in de bloemkool om te voelen of deze gaar is. De linzen zouden ook gaar moeten zijn.
  4. Zet het vuur uit en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Of giet de inhoud van de pan in een hittebestendige blender en blender de soep fijn. Serveer de Indiase bloemkoolsoep in diepe borden of kommen en garneer met wat fijngehakte bieslook.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Notes

  1. Je kunt de losse kruiden en specerijen ook vervangen door 1 eetlepel kerriekruiden mix.
  2. Let op dat je wel linzen of spliterwten gebruikt die 20 minuten kooktijd hebben. Check altijd je verpakking voor de juiste bereidingstijd en evt. voorweken van de (gedroogde) peulvruchten.

 

Keywords: soep, vegetarisch, bloemkool, kurkuma, mosterd, komijn, vegan, linzen, spliterwten