Print

Recept: Indiase Bloemkoolsoep

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Pel en snipper de sjalot. Was de rode peper, verwijder de steel en evt. de zaadjes en snijd in ringen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hierin de sjalot en rode peper rondom aan. Voeg de bloemkool toe en roerbak mee gedurende 2 minuten. Voeg de kurkuma, mosterdzaad en komijnzaad toe, roer goed door en blus af met de bouillon.
  3. Breng de Indiase bloemkoolsoep aan de kook, verlaag vervolgens het vuur en laat, met de deksel op de pan, rustig doorkoken gedurende 12-15  minuten. Prik eventueel met een vork in de bloemkool om te voelen of deze gaar is.
  4. Ondertussen giet je het blikje met reuzenbonen af in de bolzeef, spoel af onder de kraan en laat uitlekken. Kook de reuzebonen in de laatste paar minuten mee met de soep.
  5. Zet het vuur uit en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Of giet de inhoud van de pan in een hittebestendige blender en blender de soep fijn. Serveer de Indiase bloemkoolsoep in diepe borden of kommen en garneer met wat fijngehakte bieslook.