Is deze taart geen plaatje om te zien? Ook voor de gevoelige buikjes kun je een overheerlijke taart op tafel zetten en dit taartje is een ode aan citrusvruchten! Deze glutenvrije citruscake met blauwe bessen en pistache is namelijk om van te smullen. Met een vleugje limoncello en limoenen maakt dit een heel bijzondere cake. Top hem af met een limoen-yoghurt glazuur en het feest is helemaal compleet!
Het gezegde luid niet voor niets: “A lemon a day, keeps the doctor away“. De citroen is is supergezond, zit boordevol vezels en is gewoonweg een erg lekkerre smaakmaker in deze glutenvrije citruscake. Citroen is een echte alleskunner in de keuken: geschikt als vervanger van koffie, als smaakmaker voor salades, conserveermiddel voor bijvoorbeeld homemade jam. Maar mijn favoriete bereiding is toch wel in taarten en gebak, zoals deze glutenvrije citruscake. Datzelfde kan ook gezegd worden over zijn kleine broertje: de limoen die ook een glansrol krijgt in het recept.
Dit recept voor een glutenvrije citruscake met blauwe bessen kwam ik tegen op de blog van I Like Ur Food, de blog van Inge die altijd wel een scheutje alcohol toevoegt aan het eten. Een scheutje liefde noemen we dat ook wel. Deze glutenvrije citruscake met blauwe bessen wordt heerlijk op smaak gebracht met verse limoenen en limoncello. Dat laatste is nog zo’n fantastisch product dat je met citroenen kunt maken. Het resultaat is een fluweelzachte cake met heerlijke citrussmaken. En voor de liefhebbers heb ik natuurlijk nog veel meer lekkere cake recepten en combinaties in petto! Deze glutenvrije citruscake is natuurlijk slechts een van onze heerlijke glutenvrije baksels. Check hier nog meer glutenvrije (bak) recepten.
In dit recept gebruik je het glutenvrije polenta (meel) als basis voor de glutenvrije citruscake. Dit is een fijngemalen meel van mais en in Italie en omstreken wordt hier regelmatig een stevige pap van gemaakt ter vervanging van bijvoorbeeld aardappelpuree of pasta. Wil je dus eens een hartig recept hiermee uitproberen? Maak dan eens deze polenta met gebakken Italiaanse groenten en creme fraiche klaar! Ook heel lekker is deze pap van polenta met gebakken champignons, groene asperges en krokante kikkererwten! Onze Nanda maakte tevens deze in de oven gebakken polenta met groeten. In griekenland gebruikt men o.a. maisgries om een lekkere zoete versnapering te maken, genaamd Halva cake! Al deze recepten zijn vegetarisch en om van te smullen!
Dit taartje is een ode aan citrusvruchten! Deze glutenvrije citruscake met blauwe bessen en pistache is namelijk om van te smullen. Met een vleugje limoncello en limoenen maakt dit een heel bijzondere cake. Top hem af met een limoen-yoghurt glazuur en het feest is helemaal compleet!
Ingrediënten citruscake:
Ingrediënten topping:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…
View Comments
Oewh nom nom nom! Ziet er heel smakelijk uit :)
Dank je wel Claudia!
Groetjes, Betty
Cake staat in de oven. Kan niet wachten tot vanavond........
Hi Vanessa,
ik hoop dat de cake goed is bevallen?
Hoi Betty,
Wat zou ik kunnen gebruiken ipv limoncello aangezien
Ik geen alcohol drink.
Mvg
Nasira
Hi Nasira,
je zou bijvoorbeeld wat citroen limonade siroop kunnen gebruiken.
Of maak een eigen mengsel van bijvoorbeeld vers uitgeperste citroen met een lepelje honing.
Eet smakelijk in ieder geval.
Ziet er heerlijk uit
Dank je wel Christie!
Proeft ook erg lekker :-)
Dank je wel! En ook erg lekker :-)
Net de taart gemaakt, helaas totaal mislukt! ? Ik heb behoorlijk war taarten bak ervaring en heb het recept gevolgd maar taart is veel te nat en stort daardoorvin elkaar. Ik hoopte het nog te kunnen redden met glazuur en versiering maar de hoeveelheden voor de glazuur kloppen ook niet? Heb al stuk minder yoghurt genomen en veel, heel veel meer poedersuiker maar glazuur is ook veel te vloeibaar, waardoor de taart nu helemaal in stort.. ik ga m een andere keer nog eens proberenmet wat aanpassingen want de smaak is welgied!
hi Mariska,
dat is jammer om te horen! Hij is bij ons namelijk goed uit te oven gekomen, maar inderdaad het 'glazuur' was niet uitgehard. Maar dat was prima. Ben blij dat je de smaak wel top vond! P.s je kunt altijd overwegen een deel van het amandelmeel te vervangen door een ander glutenvrij meel. Dat zou hem ook minder vochtig moeten maken.
Ik denk dat ik weet wat er mis is gegaan... bij de ingrediënten voor de cake staat 150ml Limoncello. Bij de ingrediënten voor de topping staat nog een keer 150ml Limoncello. Ik dacht dus dat er in totaal 300ml Limoncello nodig was, waarvan 150ml in de cake zelf! Ik heb vermoedelijk gedacht dat ‘de rest van het sap’ ook de 150ml Limoncello betekende. Maar nu vermoed ik dat het een foutje bij de ingrediëntenlijstbis en dat je de Limoncello alleen nodig hebt voor de topping. Dat zou verklaren waarom de cake zo nat was... ik ga het nu jog eens proberen!
Hallo Betina, de cake is zonder de Limoncello inderdaad prima gelukt.. ? Voor het glazuur heb ik 1 el yoghurt genomen en de 2 el limoensap maar toen had ik maar liefst 250 gr poedersuiker nodig om het nog enigszins stroperig te krijgen... ? Ik trap er met glazuur maken elke keer weer in, je hebt maar heel weinig vocht nodig.. als ik m nóg een keer maak zal ik de yoghurt eens weg laten en het alleen met poedersuiker en beetje limoensap (of Limoncello!) proberen! ?
Hi Mariska,
dank je wel voor het laten weten, want dan kunnen de anderen hier ook mee aan de slag. En houdt er rekening mee dat een amandelmeelcake altijd een stuk vochtiger is dan normale cake. Het is een 'vetter' product en je mist de binding van gluten uit een normale bloem en cake recept.