Op deze goede vrijdag wil ik graag een overheerlijk zoet brood recept met jullie delen. Kwarkbrood met appel en rozijnen, ook wel een kwarkbol genoemd bij de bakker, is gewoonweg een heerlijk zoet brood voor bijvoorbeeld Pasen. Of elke andere dag dat je er zin in hebt 😉
Je kunt dit zoete kwarkbrood met appel en rozijnen lekker op tafel zetten tijdens de paasbrunch. Maar ook voor elke andere dag is dit brood heerlijk hoor. Vergelijk het een beetje met krentenbrood maar dan iets ‘voller’ van smaak door de kwark. Je kunt het dus ook lekker beleggen met roomboter en kaas. De bereidingswijze is ook redelijk snel want voor dit recept is geen gist of lange rijstijd nodig. Schuif de kwarkbol smorgens meteen in de oven en tegen de tijd dat iedereen aangekleed aan tafel zit is hij klaar en vers afgebakken! Krijg jij hier ook meteen zin in?
Ben jij ook groot fan van zelf brood bakken? Check hier dan maar liefst 20x brooddeeg recepten om zelf mee aan de slag te gaan.
Dit oer-Hollandse kwarkbrood met appel en rozijnen is echt een aanrader voor het aankomende Paasweekend! Mocht je na pasen nog wat plakken over hebben dan kun je hier ook prima wentelteefjes of een broodpudding van maken. Mijn oma maakte vroeger tijdens pasen ook dikwijls deze kaneelbroodjes. En deze cruffins met lemoncurd zijn ook een aanrader! Smaakte dit zoete brood met rozijnen jou naar meer? Check hier dan ook het recept voor kwarkbolletjes met peer en kaneel! Check hier nog veel meer lekkere inspiratie en recepten voor de paasbrunch op een rijtje!
Op deze goede vrijdag wil ik graag een overheerlijk zoet brood recept met jullie delen. Kwarkbrood met appel en rozijnen, ook wel een kwarkbol genoemd bij de bakker, is gewoonweg een heerlijk zoet brood voor bijvoorbeeld Pasen. Dit kwarkdeeg is zonder gist, waardoor het dus niet hoeft te rijzen. Lekker makkelijk en snel vers gebakken zoet brood voor de paasdagen dus!
Voor het kwarkdeeg:
Voor de vulling:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
*Je kunt dit recept ook maken met volle kwark. Gebruik in dat geval slechts 1 el olie in het deeg om de hoeveelheid vetten goed in balans te houden.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit kwarkbrood met appel en rozijnen wilt gaan maken!
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…
View Comments
ik vond een heerlijk recepten om bij de brunche of bij ochten ontbijt
Zou het ook met griekse yoghurt kunnen van Total. Die is erg stevig.
Goedendag,
kan je dit recept ook zonder suiker maken. Of een vervanger.
Vriendelijke groet Danielle
Een suikervervanger kan natuurlijk altijd. Check altijd even je verpakking voor verhoudingen bij vervangen.