Goede voornemens, of niet… het nieuwe jaar is inmiddels aangebroken, dus heb ik een overheerlijk lijstje gemaakt met 15x gezonde smoothies. Zo kom je vanzelf weer een beetje in balans na de feestdagen!

Gezonde smoothies van ontbijt tot tussendoortje

Van havermout smoothies tot groene groente smoothies. Met deze 15x gezonde smoothies maak je snel en eenvoudig een voedzaam ontbijt of tussendoortje. Zo kom je heel eenvoudig aan die twee stuks fruit per dag en in sommige gevallen krijg je ook nog ongezien wat extra gezonde groenten, vitamines, mineralen en gezonde vetten binnen. Maar nog wel belangrijker: Deze gezonde smoothie recepten zijn gewoonweg erg lekker!

Dol op recepten met gezonde smoothies

Bij Betty’s Kitchen zijn we dol op smoothierecepten! Niet voor niets vind je een eigen categorie op de site met smoothies en juices. Maar naast de drinkbare variant zijn onze smoothie bowls ook een echte aanrader! Met name in de zomermaanden staan deze kommetjes met een frisse verrassing op het menu. Smoothies zijn over het algemeen gezond dus geniet er heerlijk van!

15x Gezonde smoothies:

(klik op de afbeelding om direct naar het recept te gaan)


1. Ontbijtsmoothie met Havermout en Mango

In plaats van het zoveelste havermoutpap als ontbijt, kun je ook heel eenvoudig havermout toevoegen aan je smoothie. Het is voedzaam en maakt hem lekker romig. Deze ontbijtsmoothie met havermout en mango kun je het beste bereiden met instant havermout, ofwel havermout die je nagenoeg niet lang hoeft te koken. De soorten die stugger zijn (zoals havervlokken) hebben een lange bereidingstijd en zijn niet geschikt voor smoothie.


2. Groene weerstand smoothie met kiwi

Mocht je net een griepje, verkoudheid of zelfs corona achter de rug hebben, dan kun je wel de nodige vitamientjes gebruiken. Deze groene weerstand smoothie bevat naast veel vitamine C van de kiwi’s ook gember en kaneel. Goed voor de buik, goed voor je weerstand, goed voor jou.


3. Merry Berry Smoothie met cacao

Deze Merry Berry Smoothie serveerde ik voor het eerst tijdens de feestdagen. Vandaar de naam. Maar het is gewoonweg een heerlijke romige smoothie met blauwe bessen en vooral veel rauwe cacao. Voor een echte chocoholic dus en je krijgt er lekker veel energie van!


4. Boerenkool Smoothie met Blauwe Bessen

Boerenkool maakte de afgelopen jaren een ware herintrede! In Amerika is ‘ Kale ‘  een regelrechte superfood en niets voor niet verschenen er overal recepten met rauwe boerenkool op het menu. Ik maakte er bijvoorbeeld deze boerenkoolsmoothie met blauwe bessen van, voor een ware energiekick op de vroege morgen. Een ware winter smoothie!


5. Bloemkoolsmoothie met Citrusvruchten

Nog een heerlijk smoothie recept met groente in de hoofdrol is deze bloemkool smoothie met citrusvruchten. Hij zoetig van smaak en goed in balans met de zure citrusvruchten. En het zal zelfs de niet-bloemkool-liefhebbers erg verrassen!


6. Skinny banana shake met maca

Eet veel bananen want bananen zijn gezond! Deze skinny banana shake is niet alleen heel lekker, maar ook een goede manier om wat extra vitamientjes binnen te krijgen! Voeg lekker een beetje lijnzaad toe voor wat extra vezels. Een recept dat absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje met 15x gezonde smoothies recepten.


7. Zomerse Cashewnoten Smoothie

Zomers weer vraagt om fruitige, koude en frisse smoothies! Ik maakte een zomerse cashewnoten smoothie! Een super lekkere en romige combinatie van van noten en zomers fruit! Een zomerse smoothie is een heerlijk vitaminerijk ontbijt en geeft je alvast een voorsprong op die twee stuks fruit per dag.


8. Andijvie Smoothie met Appel en Peer

Nog zo’n heerlijke groene powersmoothie met groene groente! Deze andijvie smoothie met appel en peer is een ware vruchten boost op de vroege ochtend. Boordevol vezels en vitamines uit groene bladgroente!


9. Najaars smoothie met peer en vijgen

Nog zo’n heerlijke smoothie met peer! Deze najaars smoothie met peer en vijgen is heerlijk romig en uniek van smaak. Deze moet je absoluut ook eens een keertje proberen.


10. Romige Ontbijtsmoothie met kiwi en avocado

Dit is een lekkere romige smoothie om mee wakker te worden. De avocado zorgt lang voor een verzadigend gevoel en de kiwi zit boordevol vitamine C! Top af met granola, gepofte quinoa of zelfs hennepzaad voor een kleine crunch en geniet er van!


11. Bosvruchten Smoothie met Yoghurt Swirl

Omdat ik ook zo dol ben op yoghurt tijdens het ontbijt, bedacht ik deze romige smoothie met gepureerd fruit. Deze bosvruchten smoothie met yoghurt Swirl zal bij werkelijk iedereen in de smaak vallen en het is een prima manier om in een klap een flinke portie fruit binnen te krijgen.


12. Tropische smoothie met kokoswater

Ook al zitten we nu middenin de winter, kan de zomer voor mij maar niet snel genoeg beginnen. En met deze tropische smoothie met kokoswater komt de zomer ook ineens een stuk dichterbij. En dan felle kleurtje van de mango werkt ook heel goed tegen een winterdepressie 🙂


13. Gezonde Nutella Smoothie

Nog zo’n heerlijke smoothie voor de chocolade liefhebber! Deze gezonde Nutella smoothie, proeft dan misschien wel als Nutella, maar dat zit er toch echt niet in. Hij is namelijk nagebootst met gewoon heel gezonde ingrediënten. Dit is dus een echte gezonde smoothie om schaamteloos van te genieten dus!


14. Golden Milk Smoothie

In de winter maak ik regelmatig een gezonde ‘kurkuma latte’ om mijn weerstand te boosten! En dit was dan ook de inspiratie voor deze Golden Milk ontbijt smoothie met sinaasappel, kurkuma en lijnzaad. Lekker kruidig en warmt je op van binnen uit!


14. Avocado Smoothie met aardbeien en cacao nibs

En omdat aardbeien en chocolade zo enorm goed samen gaan, kan een smoothie met aardbeien en cacao ook niet uitblijven! Rauwe cacao nibs geven je ook lekker veel energie! En deze gezonde smoothies zijn lekker romig!


16. Thaise Smoothie met mango en banaan

Met een beetje heimwee denk ik terug aan mijn huwelijksreis naar Thailand. Waar het zoetsappige fruit en gerechten met kokosmelk niet aan te slepen vielen. Niet voor niets bedacht ik deze Thaise smoothie met mango en banaan, zodat jullie ook een beetje mee konden genieten.


17. Roze Ontbijt Smoothie met frambozen

Wat nou winterdepressie?! Door een roze bril zie de wereld er toch ook een stuk beter uit. Dus begin je dag met een gezonde roze ontbijt smoothie met frambozen en havermout. Wedden dat je je hierna helemaal opgekikkerd voelt?


18. Winter booster Smoothie met grapefruit

En tot slot een echte booster voor je weerstand! Want laten we niet vergeten: met iedereen die om je heen heeft te kampen met verkoudheid, griep, keelpijn en oorpijn, kun jij ook wel wat extra vitamines voor je weerstand gebruiken. En dan maak je deze overheerlijke Winter Booster Smoothie met grapefruit!


Tot zo ver mijn 15 favoriete smoothie recepten om het jaar lekker en gezond mee af te trappen!  Ontbijten jullie wel eens met gezonde smoothies? Welke gezonde smoothie is jouw favoriet?

Maak er in ieder geval een goed en gezond nieuw jaar van! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 15x gezonde smoothies recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Oh super .... dank je voor de inspiratie! Handig want ik kreef net een "nutri bullet" kado!
    Smoothies met boerenkool , fruit en havermout zijn verrassend lekker! Op naar weer een gezonde start in 2017! Ik kijk uit naar je nieuwe, inspirerende en mooie receptjes op Instagram!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago