Ik zag Anthony Bourdain ooit letterlijk wegsmelten na een hap Cacio e Pepe in Rome. En nadat ik het eenmaal zelf had geproefd snapte ik het helemaal. Het lijkt zo simpel, maar Pasta Cacio e Pepe is een hemelse ervaring waarbij alles draait om een simpele pasta met kaas en een flinke snuf peper!

Zelf Cacio e Pepe maken

De Italiaanse klassieker cacio e pepe at ik ook voor het eerst in Rome en ik verbaasde me immens over de eenvoud ervan. Het is een sober pasta gerecht van spaghetti (rond) of linguini (plat), Pecorino kaas en flink wat grof gemalen zwarte peper. Dankzij die pittige schapenkaas en de peper krijgt je pasta gerecht er een lekker Italiaans temperament van! Zelf cacio e pepe maken is niet heel moeilijk, omdat ik het je gewoon even laat zien in onderstaande video.


Kookvideo Cacio e Pepe recept:

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Nog meer heerlijke Italiaanse pasta gerechten

Hou jij wel van pasta met lekker veel kaas? Dan moet je naast de Cacio e Pepe ook eens deze pasta met 3 kazen en salie proberen. Wist je dat een bol burrata over je warme pasta ook een wonderbaarlijk gerecht geeft? Ga daarom zeker ook eens deze pasta datterini met tomaten en burrata maken. Wist je dat er zelfs een klassiek gerecht voor soep is waarbij een korst van Parmezaanse kaas niet mag ontbreken in de bouillon? Check daarvoor gauw het recept voor Tortellini al Brodo. Geniet dus heerlijk van nog meer Italiaanse pasta gerechten.


Print

Recept: Cacio e Pepe (pasta met pecorino en peper) recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ik zag Anthony Bourdain ooit letterlijk wegsmelten na een hap Cacio e Pepe in Rome. En nadat ik het eenmaal zelf had geproefd snapte ik het helemaal. Het lijkt zo simpel, maar Pasta Cacio e Pepe is een hemelse ervaring waarbij alles draait om een simpele pasta met kaas en een flinke snuf peper!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram spaghetti of linguine pasta
  • snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke eetlepel roomboter
  • 2 theelepels vers gemalen zwarte peper
  • 100 gram pecorino kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Extra:

  • kookpan (voor de pasta)
  • grote koekenpan of wok

Instructions

  1. Kook de pasta al dente in ruim water en een snuf zout. Check hiervoor de verpakking voor de juiste kooktijd.
  2. Ondertussen verwarm je de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gemalen peper op medium vuur. Draai het vuur uit.
  3. Schep een flinke kop van het kookwater uit de pasta pan en giet de rest af.
  4. Doe een scheut van het kookvocht in de koekenpan en roer met de gebakken peper en olie los. Voeg daarna de boter toe en laat smelten in het warme kookvocht. Leg de afgegoten pasta bovenop en draai het vuur weer aan naar middelmatige temperatuur.
  5. Leg de geraspte pecorino bovenop de pasta en roer de cacio e pepe al scheppend het geheel om met 2 lepels of vorken. Door de warmte zal alles samensmelten tot een kaassaus.
  6. Je kunt altijd iets meer kookvocht toevoegen om een dunnere saus te maken, maar ook meer boter of juist kaas om smeuïger te maken.
  7. Roer tot slot de peterselie door de pasta cacio e pepe en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken deze bekende italiaanse pasta Cacio e pepe!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hallo Betina,

    Klasse recept, echt heerlijk! Ik vind ook de muziek op de achtergrond van dit recept-filmpje heel mooi, kun je me laten weten wie dit zingt en wat de titel is? Bij voorbaat alvast hartelijk dank!!

    Groeten, Paula

    • Hi Paula,

      wat leuk om te horen zeg! Het nummer in de receptvideo is: L'appuntamento van Ornella Vanoni (ook bekend van de Oceans 12 film)

  • Super lekker en verassend recept, heb er mijn eigen draai aan gegeven door zoete paprika toe te voegen in fijn gesneden stukjes vooral om wat kleur toe te voegen en ik heb minder peper gebruikt maar genoeg om wel die smaak te krijgen. Heel leuk om eens een nieuwe pasta te proberen en ik had toevallig nog precies 100g pecorino kaas over van een paddenstoelenrisotto die hier goed van pas kwam. Ik heb iemand in mijn gezin die over het algemeen niet zo houd van pasta en spagetti in het specifiek maar zij vond dit ook een lekker recept! Bedankt voor dit super recept en ik ga het zeker nog eens maken.

    • Oh wat super leuk om dit te horen! Dank je wel voor je reactie Lisa en geniete er heerlijk van!
      Zelf extra groenten toevoegen aan gerechten kan ik alleen maar aanmoedigen, super van je!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

7 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago