Gezondheid

6 tips om meer FRUIT te eten!

Goed nieuws! Wie dagelijks minimaal 2 porties (200gram) fruit eet heeft een lager risico op het ontstaan van gezondheidsproblemen en aandoeningen. Het slechte nieuws is dat de gemiddelde Nederland slechts 130 gram fruit per dag binnenkrijgt. Er valt dus winst te behalen en wij vroegen online diëtist & afvalcoach Jonathan Klaassen om zijn tips te delen om meer fruit te eten.

Deze keer leggen we de nadruk op het toevoegen van meer fruit aan je dagelijkse eetpatroon. Onlangs kwam er namelijk ook al een artikel online waarbij online diëtist & afvalcoach Jonathan Klaassen een aantal tips voor meer groenten aan je dagelijks eetpatroon toevoegt.


6 Tips om meer FRUIT te eten:

(klik op de foto’s om rechtstreeks naar de recepten te gaan)


Tip 1: Fruit als ideale snack!

Tja, dit is een beetje een ‘inkopper’, maar het is toch waardevol dit te herhalen: fruit is nou eenmaal ideaal als tussendoortje! Zie het als een dagelijkse challenge om twee stuks fruit bij de hand te hebben. Altijd iets in je tas of broodtrommel hebben als je onderweg bent, naar je werk, sportschool etc.


Bananabread is altijd goed!
Fruit past als topping bij heel veel recepten!

Tip 2: een volle fruitschaal doet wonderen!

Wanneer je voor je neus een volle fruitschaal ziet staan, dan is de kans ook heel groot dat je er iets van pakt. Dus, geef jezelf de opdracht: vul de fruitschaal tot de nok en leg hem goed in het zicht. Creëer een gezonde omgeving!


Tip 3: Fruit als topping!

Natuurlijk stukjes fruit door je (plantaardige) yoghurt, kwark, havermout of in een salade, ik kan het allemaal zeer toejuichen. Maar wat denk je van dit? Fruit als broodbeleg! Plakjes banaan of bijvoorbeeld schijfjes aardbei, appel of mango. De combinatie banaan met pindakaas is uit de kunst (=voortreffelijk!) en de andere (zachte) fruitsoorten gaan lekker op een laagje zuivelspread of huttekase. Check hier bijvoorbeeld ook heerlijke brood beleg met ricotta.


Desembrood met ricotta en aardbei
Custard Toast met frambozen

Tip 4: experimenteer!

De drie meest gegeten fruitsoorten in Nederland zijn appel, banaan en mandarijn. Daar is overigens ook niks mis mee, ze zijn gezond én lekker. Maar maak er ook een sport van om andere en wellicht nieuwe soorten te proberen. Waarom heeft dit zin? Simpel! Elk fruitsoort bevat weer andere belangrijke voedingsstoffen waar je je gezondheid een groot plezier mee doet.


Tip 5: een vast fruitmomentje

Een klein moment, een groot gebaar! Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar hé, wat is er mis met een gezonde gewoonte? Wat dacht je bijvoorbeeld van een fruitmomentje eind van de ochtend of zo vlak na het avondeten, als toetje dus? Gewoon doen!


Tropische verrassings dessert
Kidsproof Watermeloen Pizza

Tip 6: koning smoothie

Moeite met bovenstaande tips? Haal dan de blender uit de kast en ga uit dát ‘vaatje tappen’. Een smoothie is een makkelijke manier om op een moment veel fruit binnen te krijgen. En pak dan gelijk die iets te rijpe banaan of peer mee, anders moet je die weggooien. Klik hier om jouw smoothie recept te vinden.

Succes met deze tips!


Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Merry Berry Smoothie
Najaarssmoothie met peer


Jonathan Klaassen

Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Neem een kijkje op www.jonathanklaassen.nl voor meer informatie of intakegesprek.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago