Vlees Recepten

20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)

Zodra de temperaturen weer oplopen, slingeren wij maar al te graag die barbecue weer aan! Maak overheerlijke slow cooked beef of pulled chicken. Ga voor een gegrilde vis of pure comfortfood zoals beef tacos! Tijd voor 20x barbecue recepten met vlees, vis of kip uit eigen keuken.

Fan van barbecue recepten!

Wij zijn thuis grote fan van de BBQ en verzamelen hieronder maar liefst 20x barbecue recepten (hoofdgerechten) met vlees, vis en gevogelte! Zeker met een van deze 10x Dry Rub voor de barbecue kun je echt elke gewenst stukje vlees klaar maken. Maar wees gerust, ook de vegetariers, veganisten en flexitariers kunnen uitermate genieten van een barbecue, want wij zetten hier ook nog eens 10x vegetarische BBQ recepten op een rijtje! Om het feest helemaal compleet te maken moeten we natuurlijk niet de BBQ bijgerechten vergeten. En als je het echt helemaal goed wilt doen, dan maak je er ook nog eens een overheerlijke toetjes van de bbq bij! Dus check hier gauw onze 20x barbecue recepten op een rijtje ter inspiratie en maak er een smakelijk BBQ Feestje van!

20 x Barbecue Recepten


1. Hele Schol van de Barbecue

Hoewel de eerste gedachte vaak uit gaat naar een stukje vlees, is een (hele) vis van de barbecue toch wel puur genieten hoor. Bijvoorbeeld een hele schol van de barbecue, op het huidje gebakken en afgemaakt met een citroendressing. Zo simpel,  maar zo puur! En daar houden we van.


2. Het Klassieke broodje hamburger

En omdat de hamburgers natuurlijk niet mogen ontbreken tijdens een barbecue, laat ik je zien hoe je een klassiek broodje hamburger bouwt. Zet de toppings klaar voor de gasten en laat iedereen lekker zelf zijn\haar burger bouwen.


3. Beer can Chicken

Wellicht heb je deze sjieke term al eens voorbij horen komen? Maar de titel Beer Can Chicken betekent niets minder dan een kip op een blikje bier 😉 Het bier stoomt als het ware de kip van binnenuit, waardoor dit een zeer eenvoudig maar smakelijk barbecue recept is. Een liefhebber van velen!


4. Taco’s al Pastor

Na de Netflix series ‘ Cronicas del Taco’ stonden wij te popelen om zelf thuis aan de slag te gaan met het recept voor deze Taco’s al Pastor. Maar het resultaat is er naar want dit is pure comfortfood!


5. Hele kip aan het spit

Nog zo’n heerlijk recept voor hele kip bereiden op de barbecue. Deze hele kip aan het spit mag zeker niet ontbreken in dit rijtje met barbecue recepten!


6. Zalm grillen op de barbecue

En daarnaast is dit recept voor een hele zalmfilet van de barbecue ook een om je vingers bij af te likken. Een tikkeltje zoet, met een vleugje mosterd. Eigenlijk zoals je hem in de States of Canada wel vaker op de bbq aantreft. En zo zacht, dat het op je tong smelt. Aanrader dus!


7. Hele Cola Kip van de barbecue

Wist je dat cola ook uitstekend is als marinade voor stukken vlees of kip van de barbecue? Deze hele kip is ingesmeerd met een cola-barbecuesaus en dat maakt hem lekker zoet van smaak! En in die handige gevogelte stomer zit ook cola om de kip van binnenuit te bevochtigen. Lekker met aardappels, maiskolven en een groene salade!


8. Caribische vis curry van de barbecue

Voor diegenen die wel van een lekker pittig curry recept houden is dit er eentje die je meeneemt op vakantie naar de Caribbean! Op een lekker zonnig middag draai je in een handomdraai deze Caribische viscurry klaar op de barbecue.


9. Hamburgers in tomatensaus

Deze heerlijk malse hamburgers van gehakt worden nog even in een zeer smakelijk tomatensaus gelegd. Serveer beiden op een broodje en probeer je shirt niet helemaal onder de saus te krijgen. Deze hamburgers met tomatensaus zijn wel een super lekker bbq recept!


10. Indiase Kipspiesjes

Deze overheerlijke kippenhaasjes reeg ik aan een stokje en gingen vervolgens de barbecue op. Voorzien van een heerlijke kruidige tikka massala marinade met yoghurt en lekker pikante Indiase kipspiesjes van de barbecue.


11. Aziatische Zalmburgers

Hamburgers vinden gretig aftrek op barbecue feestjes. Maar wist je dat je ook eenvoudig burgers kunt maken van vis. Deze Aziatische Zalmburgers kun je ook in een pannetje, plankje of plaatje bereiden op de barbecue!


12. Pulled Pork van de Barbecue

Ons favoriete festival voer mag natuurlijk ook niet ontbreken bij onze favoriete barbecue recepten van de grill. Pulled Pork maken kost je welliswaar een dag werk, maar dan heb je ook wat! Ook heerlijk in de winter om te serveren bij je stamppotten!


13. Rosbief spiesen met paprika aioli

Een goed stuk vlees heeft vaak niet veel nodig, maar deze rosbief spiesen met heerlijke smokey kruiden zijn grote favoriet voor op de grill. En met wat gegrilde courgette (kan overigens ook prima op de barbecue) en paprika aioli voor erbij, is dit met recht een van mijn favoriete barbecue recepten.


14. Hele Citroen-Knoflook Kip

En ja, nog een heerlijk recept voor hele kip bereiden op de barbecue. Deze hele kip met citroen en knoflook is op en top zomers maar zo lekker door de gepofte knoflook! Een heerlijk barbecue recept met gevogelte stomer op de BBQ!


15. Bavette van de barbecue in Oosterse marinade

Liefhebbers van een flink stuk vlees, kunnen hun tanden zetten in deze bavette van de barbecue, in Oosterse marinade. Even dichtschroeien, vervolgens in dunne plakjes snijden en laat die oeehhss en aaahhhs maar komen.


16. Zoete speklapjes

Mijn man is deels Indonesisch en het was dan ook te verwachten dat het eerste recept dat hij voor mij klaarmaakte een Indisch tintje zou hebben. Deze zoete speklappen hebben een verrukkelijke bite en zijn de perfecte combinatie van zoet en zout! <3


17. Picanha met appel en sjalotten

De picanha is een prachtig staartstuk van de koe en is een vleessoort die je low& slow dient te bereiden op de BBQ. Het is zulk mals vlees dat echt verrukkelijk smaakt met het zuurtje in de appel-sjalot relish bij dit recept!


18. Zeevruchten Paella van de Barbecue

Zeevruchten kunnen echt het ultieme zomergevoel bij ons oproepen! Deze zeevruchten paella met garnalen en mosselen bereid je dus ook eenvoudig op de barbecue en doet je zeker verlangen naar de Spaanse costa del sol!


19. Iberico Rib Fingers

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberico rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden


20. BBQ Beef Brisket Tex Mex

Tijdens een TexMex barbecue feestje maakten wij deze BBQ Beef Brisket in TexMex kruiden. De slices komen met een mooi klein vetrandje, maar geserveerd op taco’s met pico de gallo en (blauwe) kaas heb je hier een geweldig goed barbecue recept te pakken!


21. Oosterse zalm van de barbecue

Deze Oosterse zalmstaart is gemarineerd in een Aziatische marinade en is zelfs een tikkeltje spicy! Heerlijk op zomerse avonden met een glas sake of Japans biertje erbij en lekker genieten van een barbecue met een Aziatisch tintje!


22: 3x Steak bereiden op de grill

En dit is misschien wel het meest bekende stukje vlees op de grill: de steak! In deze video laat ik je maar liefst 3 verschillende manieren zien om steak te bereiden op de barbecue. Welke is jouw favoriet?


BONUS: 5x Kidsproof BBQ spiesjes

En tot slot mogen we de allerkleinsten natuurlijk niet vergeten. Voor de verjaardag van mijn dochter vroeg ik naar de lievelings producten voor op de barbecue. Van hamburgers, worstjes tot poffertjes. Je vind maar liefst 5x variatierecepten voor een kidsproof barbecue hier op de site.


Tot zo ver mijn 20 favoriete barbecue recepten. Tevens vind je hier nog veel meer lekkers voor op of bij de barbecue Wat is jullie ultieme barbecue favoriet ? 

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 20x barbecue recepten met vlees, vis of gevogelte gaat maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Beste Betty wat een leuke recepten allemaal. ik ga ze deze zomer gelijk allemaal proberen het is alleen jammer dat er bij NR 6. Bavette van de barbecue in Oosterse marinade Geen Link naar het recept staat terwijl ik deze toevallig in de diepvries heb.Zo je deze er als nog bij kunnen plaatsen en me dit dan even laten weten (via de mail ofzo) Alvast bedankt Albertje

  • Wat een leuke ideeen! Vooral die brownie van de barbecue vind ik heel bijzonder! Heb je die zelf al eens geprobeerd? Ik wil hem wel eens proberen, maar bakt het dan hetzelfde als in de oven?

    • Hi!
      wij hebben dit recept zowel op de oven als op de bbq bereid. En beiden keren waren geslaagd!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago